31 Mart 2019 Yerel Seçimleri yaklaştıkça, siyasi partiler aday arayışlarına devam ediyor.

Beykoz'da bulunan siyasi partiler, Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için ünlü Mimar Ahmet Erkurtoğlu'na teklif götürmeyi planladıkları öğrenildi.

AK Parti, CHP ve MHP'nin aday kriterlerinde; "Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü ve Mimar" olarak belirlemesinden sonra Beykoz Belediye Başkan Adaylığına ünlü Mimar Ahmet Erkurtoğlu'nun da ismi geçmeye başladı.

İstanbul ve Anadolu Yakası'nın yakından tanıdığı ünlü Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Avrupa'da ve Anadolu Yakası'nda yaptığı kentsel dönüşüm ve mimari projeleri ile dikkat çekmiş ve Türkiye'nin sayılı mimarları arasına girmeyi başaran Erkurtoğlu, bir dönem Beykoz’u yakından ilgilendiren Anıtlar Kurulu Başkanlığını da 2008-2009 yıllarında yürüttü.

Erkurtoğlu'nun Beykoz'u çok iyi biliyor olması, siyasi partilerin de Erkurtoğlu'nu ideal aday olarak gördükleri ve Beykoz Belediyesini yönetmesi için "partimizin adayı ol" teklifi götürmeyi planladıkları öğrenildi.

Erkurtoğlu, 20 yıldır Beykoz/Elmalı Köyü'nde ikamet ediyor.

2019 Mimarların seçimi mi olacak?

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri yaklaştıkça Beykoz'da adaylığa ismi geçenlere hergün bir yenisi ekleniyor.

Siyasi partilerin belirlemiş olduğu kriterler arasında, ‘Mimar’ ünvanı olan adaylara öncelik tanınacağı bilgisine ulaşıldıktan sonra, Beykoz'daki siyasi partilerin aday arayışlarında mimar ünvanına sahip olmasının önem arzettiği öğrenildi.

Beykoz'da adaylığa ismi geçen mimarlar; Ahmet Erkurtoğlu, Alaattin Köseler, Bayram Çevik

Kastamonulular, Beykoz'u yönetmeye kararlı

Beykoz'da her seferinde 80 bin nüfusa sahip olduklarını dile getiren Kastamonulular, Beykoz'u yönetmeye kararlı olduğunu çıkan adaylarla gösteriyor.

Beykoz'da ismi öne çıkan Kastamonulu isimler; "Ahmet Erkurtoğlu, Muharrem Kaşıtoğlu, Nevin Çalışkan, Remzi Şen"



Mimar Ahmet Erkurtoğlu kimdir?

1959 yılında Kastamonu İnebolu’da doğdu. ilk, orta, lise eğitimi İnebolu’da tamamladıktan sonra 1979 yılında Trakya üniversitesi mimarlık fakültesine birincilikle girdi.

1983 yılından itibaren 1991 yılına kadar Kadıköy’de mimari bir ofiste çalıştıktan sonra 1991 yılında AE Mimarlığı kurmuştur.

2005-2010 yılları arasında İstanbul’da Yüksek Anıtlar Kurulunda kurul üyesi olarak görev yapan Ahmet Erkurtoğlu yurtiçi ve yurtdışında birçok konseptte milyonlarca metrekare projeye imza atmıştır. Kentsel dönüşüm sürecinde yaklaşık 750 si Kadıköy’de olmak üzere 1000 e yakın binanın kentsel dönüşüm projelerini yapmasına rağmen, bu kentsel dönüşümün yanlış olduğunu savunan ve ada bazlı dönüşümü öneren ilk mimarlardan biri olarak tanınmaktadır. Basında ve televizyonda kentsel dönüşüm ve imar barışındaki yanlışlıkları cesurca dile getirerek, dikkatleri üzerine çekmiştir. Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde bilabedel yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleriylede bilinen Erkurtoğlu, davetli olarak katıldığı Darülaceze Yaşam Merkezi Projesini kazanmış olmasına rağmen, bu projeyide bilabedel yaparak büyük övgü kazanmıştır.

 
Editör: TE Bilisim