Hani güzel bir söz vardır ya, “Vefa, yalnızca bir semt adı değildir” diye... Bugün PAL FM’deki Canlı Yayını dinlerken, kendi kendime bu sözü mırıldandım. Bizim Yücel Çelikbilek için bir şeyler yapmamız şart... Bizler için bu denli çalışan bir Başkan için elimizden bir şeyler mutlaka gelmelidir.

Ne olabilir?

Örneğin Beykoz’da AK Parti adına kimse çıkıp Aday olmaz. Bu bir seçenek... İlle de demokrasi olacaksa da Adaylar çıkar ama son aşamada bir araya gelip, ortak bir basın toplantısı yaparlar ve şöyle derler: “Yücel Başkan ile bir dönem daha...”

Beğenmedik mi?

Toplanıp 45 mahalleden 5’er kişi 250 kişi Ankara’ya gider, Genel Merkeze bir mesaj veririz: “Biz Başkanımızdan memnunuz” diye...

Neden mi?

Hep aynı soru gelip karşımda duruyor: “Neden Yücel Çelikbilek?” Peki, neden mi? Anlatayım...

Birincisi, Başkan Çelikbilek bugün PAL Nostalji’de Fikret Kocamaz ile gerçekleştirdiği radyo programında da aynı konuyu gündeme getirdi ki, henüz tam olarak hayallerini gerçekleştiremedi. Bir Kadıköy, bir Ataşehir olmayan Beykoz, yasalardan kaynaklanan ‘ataleti’ henüz yeni yeni üzerinden atmaya başladı. Tapuların verilmesi, halkın ihtiyacı olan sağlık, spor ve yaşam merkezlerinin yapılacak yerlerinin izinleri konusu; üstüne Başkan ve kararları aleyhine açılan davalarla birleşince, Başkan Çelikbilek hem yoruldu hem de uygulamada aksaklıklar dolayısıyla çok üzüldü. Yıllarca hep sabretmek zorunda kaldı.

Muhalefet konusunda da büyük sorunlar yaşadı Başkan Çelikbilek... Meclis toplantılarını bir dönem aralıksız takip etmiş tek gazeteci olarak söyleyebilirim ki, aslında Başkan hep ‘kendisi’ gibi olacak bir muhalefetin hayalini kurdu. Bunu görüş olarak değil, üslûp ve yaklaşım olarak söylüyorum. Çünkü herkes emin olsun ki, ilçede sözgelimi CHP Belediye’yi alsaydı, şu anki ya da bir önceki dönemki CHP’lilerin yaptığını Çelikbilek asla yapmazdı. Şimdi uzun uzun yazıp yer doldurmayayım da sanırım Meclis’teki 30 kişi ne demek istediğimi çok iyi bilecektir.

İkincisi, Başkan Çelikbilek kendisinden sonrasını “henüz” hazırlayamadı. Özellikle Yardımcıları Kaşıtoğlu ve Dilmaç’ın ayrılması ve bu sırada da Kaşıtoğlu’nun kendisinin karşısında Aday Adayı çıkması, diğer yandan da onca söylentinin üzerine Hanefi Dilmaç’ın AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğuna oturması, partisindeki dengeleri de ilginç bir biçimde değiştirdi. Kendisinden sonra gelecek bir Başkan’ın kendi Başkanlığı dönemindeki bir ‘huzurda’ çalışamayacağından adı gibi emin Sayın Başkan... Ne Kaşıtoğlu ne de Dilmaç’ın ‘normal’ bir şekilde gitmemesi ve dönüşlerinin de gidişleri kadar a-normal olması, belli ki Başkan’ı düşündürüyor. Neden düşündürüyor? Çünkü Başkan eğer aday gösterilmezse Amerika’ya falan gitmeyi düşünmüyor. Beykoz’da Soğuksu’da yaşamını devam ettirmek istiyor. Bu sırada ise huzurlu olmak istiyor. Başkan Çelikbilek, en azından yeniden seçilip, bu kez kendisinden sonrasını doğru ve normal bir şekilde hazırlamak istiyor.

Üçüncüsü ve belki de en önemlisi de Başkan Çelikbilek’in Beykoz’un geleceği konusunda hemen hepimizden daha çok bilgisi ve öngörüsü olması... Başkan Çelikbilek, önümüzdeki 10 yıllık süreçte ilçenin ne kadar gelişeceğini ve dönüşeceğini çok iyi biliyor. Bu noktada ise adaleti sağlamak ve farklı açılardan da bu dönüşüme yaklaşmak için kendisine güveniyor. Başkan Çelikbilek eğer bir dönem daha devam ederse, işte bu dönüşüm sırasında hem vatandaşın hem doğanın hem de Devletin hakkını en iyi şekilde gözetebilecek tek ismin kendisi olduğunu düşünüyor. Aslında tecrübesine de bakacak olunursa, Başkan böyle bir düşüncede pek de haksız gibi durmuyor. Geleceğe ilçeyi en iyi kendisinin taşıyacağını iyi biliyor.

Özetle, Başkan Çelikbilek, “Yeniden Aday olacak mısınız?” sorularına bugünkü radyo programında da olduğu gibi “Buna karar verecek olan ben değil, Partimin yetkili organlarıdır” diyor ancak görev verilmesi halinde de “Hayır istemiyorum” demeyeceğini açık bir dille ifade ediyor. Başkan Yücel Çelikbilek, üstükapalı da olsa böyle bir daveti istiyor. Bunu ise geçmişte olduğu gibi kendisi için değil, yarım kalan işlerini tamamlayacağı Beykoz Halkı için istiyor.
Editör: TE Bilisim