Aslında onun için "Hayallerine kavuşan bir müzik aşığı" denilebilir. Ayşe Matay, lise yıllarında Power FM ile başladığı müzik sevdasında, neredeyse 20 yılı geride bırakarak, güzel bir kariyer yapmış ve bugün de bu tecrübesini 105.6 frekansında Baba Radyo'da devam ettiriyor. Bir Beykoz gazetesinde ne işi var derseniz, son bir aydır takip ettiğim kadarıyla Ayşe Matay, Beykoz'da ciddi bir dinleyici kitlesi yakalamışa benziyor. Diğer yandan ise hem İletişim Fakültesi okumuş bir kişi olarak, hem de teknolojinin bu denli geliştiği bir zamanda bile "bitti" denilen radyo sektörünü kendisi gibi inanmış programcılarla birlikte ve aşkla ayakta tutmayı başararak, her türlü övgüyü hakederek alıyor.

Diksiyonu ve ses tonu iyi olduğu kadar açıklaması zor bir neşesi var Ayşe Matay'ın... Hafta içi her gün sabah 5'te kalkıp, kendi aracıyla yola çıkıyor ve kıta değiştirerek, radyo programını yapacağı Taksim'e geliyor. Bu sırada ailesi ile yaşadığı için annesi tarafından her sabah sevgiyle ve hayr dualarıyla yolcu ediliyor. Saat 6'da geldiği radyoda, son hazırlıklarını Baba Radyo'nun emektarlarıyla birlikte tamamladıktan sonra saat 07.00 itibariyle yayına başlıyor. Öyle canlı ve heyecanlı bir program oluyor ki her sabah, insan radyodan duyduğu sesin canlı mı yoksa bant yayını mı olduğunu anlaması için bir-iki dakika beklemesi gerekiyor. Çoğu kişi henüz yatağından yeni çıkıp, yüzünü yıkamak için banyoya gittiği dakikalarda, canlı ve kıpır kıpır bir ses, saat sabahın değil de öğlenin bir vaktiymiş gibi dinleyicileri uyanmaya zorluyor. Garip bir enerji yüklenen insanlar ise bir önceki gün her ne yaşarsa yaşasın; güne içinde tanımsız bir mutlulukla başlıyor.

Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde başarıyla tamamlayan Ayşe Matay, radyocu olarak devam ettiği Baba Radyo öncesi de hatırı sayılır bir kariyerin üzerinde duruyor. Number One, Power Türk TV, MTV, Kral TV gibi dev kuruluşlarda program ve yayın danışmanlığı, direktörlük yapan Ayşe Matay, İstanbul Kent FM, Best FM'de ise en sevilen efsane radyo programcıları arasına çoktan girmiş bulunuyor.

1 Nisan 2016 yılında Betorder işe başladığı Baba Radyo'da önümüzdeki hafta 2. yılını kutlayacak olan Ayşe Matay, bu süreçte radyoda gözle görülür bir değişimi gerçekleştirmiş gibi görünüyor. Beykoz'dan çok sayıda vatandaşın ve kuruluşun gönderdiği mesajları sabahın erken saatlerinden itibaren okumaya başlayan Ayşe Matay, saat 10.00'a kadar süren programında Almanya'dan Hollanda'ya ve hatta Uzak Doğu'ya Orta Doğu'ya kadar çok sayıda ülkeden programına gelen mesajları dinleyicileriyle paylaşıyor.

Radyoculuğun artık 2018 yılı itibariyle 'bittiği' düşünülürken, 20 yıllık tecrübesiyle bir hanım, kadın-erkek eşitsizliğini çirkince vurgulayan herkesin yüzüne cesurca bakarak, hepsini bir bir utandırıyor. Programlarında hiçbir şekilde siyasete yer vermeyen Ayşe Matay, bu anlamda ilkeli davranmayan meslektaşlarına da büyük bir mesaj veriyor.

İşte son zamanlarda ben de Beykoz'un da yakından takip ettiği Ayşe Matay'ı haftaiçi her sabah büyük bir keyifle takip etmekten kendimi alıkoyamıyorum. Başarılı radyo ve müzik sevdalısı Ayşe Matay'a ise yalnızca kolaylıklar diliyorum. Zira o zaten başarının en üst noktasında duruyor ve bunun gururuyla 105.6 Baba Radyo'da keyifle çayını yudumluyor.
Editör: TE Bilisim