Beykoz Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “İmar barışında öngörünüm Ekim’de mecliste görüşülecek” dedi.






Gülay Demirel: "Rotasyon mağduriyeti yaşıyor"

Yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Son dönemlerde yoğunlaşan rotasyon sistemi; hem eğitimimizi, hem de öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını düşürmektedir. Beykoz'da bu dönem rotasyonlardan eğitim alan okullarımız sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuyla ilgili duyarlı olmalıyız.

Beykoz Belediye basın biriminin yayınladığı haberlerde muhalefet meclis üyelerinin konuşmalarına yer vermediğini, bu mağduriyete belki farklı bir çözüm bulursunuz" dedi.



Aydın Düzgün; "İmar Barışı ile ilgili mahalleler bilgilendirilmeli"

Gümüşsuyu Mahallesi'ne bağlı 505 Ada, 1 Parsel Beytaş adıyla yapımı devam eden bir inşaat var. Bu inşaatla ilgili ne zaman ihalesi yapıldı, ihale bedeli ne kadardır? Böyle bir ihale yapıldıysa bizlere bilgi verilmesini istiyoruz.

İmar Barışı, Belediye çok detaylı çalışma yapması gerekiyor. 2B'den tapusunu almış, üzerinde 20 yıldır oturuyor ve 5 katlı bina yapmış. Bana gelip sorduklarında para yatıralım mı, yatırmayalım mı diye sorduklarında 'yok kardeşim sen başvurma, senlik bir durum değil" diyorum. Belediyenin mahalleleri ciddi şekilde bilgilendirmesi gerekiyor.

'Temizlik İşleri Müdürlüğünün Aktarma işlemleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu" bu konuda 23 milyon BEYTAŞ'a bir para aktarıyormuş, bu konuda Salim Bey'den bir açıklama bekliyoruz." dedi.



Yücel Çelikbilek;"İmar Barışı'na 14 bin kişi müracaat etti"

"İmar Barışı'nın işe yarayıp yaramadığını biliyorsunuz. Aydın Bey daha önce de İmar Barışı'ndaki paralardan belediyeler para alacak diyordu. İmar Barışı'ndan para mara aldığımız yok. İlk önce çıktınız böyle lanse ettiniz, şimdi böyle diyorsunuz. İmar Barışı Ofisimiz, en iyi ofis Beykoz Belediyesi bünyesindedir.

Bilgi edinmek isteyen herkes ofisimize gelip bu bilgilere sahip olacaktır. Bakan Yardımcısı Fatma Varank Hanımefendi aradı; Ekim’de TBBM açıldıktan sonra inşallah Boğaz öngörünümle ilgili imar barışı ilgili kısım çıkarda halkımızda rahatlamış olur.

Biz bu konu hakkında ciddi çalışmalar yaptık. Söz sahibi olmak için bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarımızı biz veriyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çelikbilek raporlar bölümüne geçti.  İlk rapor olan “Beykoz İlçesi Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı içerisindeki Macera Parkı, Manej Alanları (T12-T72) ve Hayvan Barınağının içinde bulunduğu alanların Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünce kiraya verilmesine" oy çokluğuyla meclisten geçti.



Salim Öztürk; "Yasal olmayan hiçbir şey yok"

"Teklifi tam olarak okursak, ödenek yetersizliği olarak temizlik müdürlüğüne bütçe aktarıyoruz. Bu ne demek "öngörülemeyen giderlerin karşılanması" adına müdürlüklere yapmış olduğumuz bir aktarma. Nedeni ise şu; kullanılmayan emlak istimlak müdürlüğünün, müdürlükler arası geçiş olduğu için bütçe kalemi olan müdürlüklerden kullanılmayan bir müdürlük bütçesi aktarıyoruz.

Temizlik işleri müdürlüğüne gidecek bu para. Müdürlüğün bütçesinde yaptığı harcamaların bir karşılığı yani ödeneğinin olması gerekiyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün her zaman bütçesi yüksektir. 2017 yılında 57 milyon gerçekleşen bütçesi var. 2018 yılı için öngörülen 60 milyon 500 bin, yani 3.5 milyonluk artış bütçe öngörülmüş.

Yapılan sözleşme 1. 10. 2017 senesinde taşeron firmasıyla 2 yıllık sözleşme yaptı. Bu kapsamda sadece çöp ihale bedeli 86 milyon artı KDV idi. Bildiğiniz gibi 2018 yılında asgari ücrete %14 bir zam geldi. Biz bu bütçeyi yaparken asgari ücreti öngörülmeden yaptık. Dolayısıyla yaptığımız sözleşmede yüzde 52'si işçilik, yüzde 48'isi malzeme ve araç ve makine olmak üzere dönem dönem fiyat farkları oluştu. Bugüne kadar 13 milyonluk fiyat farkı oluştu.

Taşeronda çalışanlar taşeronlar KHK kararı ile belediye bünyemize geçtiler. Son bir aydaki vermiş olduğumuz fiyat farkı toplamı 1 milyon 900 bin civarında. KHK ile yasalar çerçevesinde hesaplanmış, bunların alacağı rakamlar hesaplanarak belediyenin bütçesine uygun şekilde karşı tarafa ödenmesidir. Endeks artışları, yakıta gelen artışlar, enflasyon şartları, makine ekipmanlarıyla ilgili, kamu ihale kurumunun uygulayacağı esaslarla ilgili temel oranlar dikkata alınarak yapılmış bir öngörüdür. Fiyatların aşağı çekilmesiyle birlikte hak edişleri de etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

Görüşülen diğer raporlar ise; Sokak ismi verilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu oy birliğiyle, Beykoz Belediye Başkanlığı ile KİPTAŞ arasında düzenlenecek Ortak Hizmet Uygulamaları Protokollerinin imzalanması hususunda Belediye Başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek'in yetkilendirilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy çokluğuyla, İFTAH İlim ve Kültür Derneği ile Beykoz Belediyesi arasında düzenlenecek İşbirliği Protokolü hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy çokluğuyla, Giresun İli Görele İlçesi Görele Köy Pazarı Yapım İşi finansmanının karşılanması ve protokol hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile Beykoz Belediye Başkanlığı ile Beykoz Vakfı arasındaki protokolün uzatılması hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

 

Editör: TE Bilisim