Beykoz'da sporun gelişmesi için büyük destekler veren Eski Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Anadoluhisar Kulübü Başkanı ve yöneticilerini, kulüp binalarında ziyaret etti.

Anadoluhisarı Kulüp Başkanı'nı makamında ziyaret eden Muharrem Ergül'e ilgili büyüktü. Ergül, Kulüp Başkanı Anadoluhisarı Spor Kulübü hakkında bilgiler alıp, notlar aldı.



Spor aşığı olarak bilinen Ergül'e, Beykoz 1908'in 2'nci Lig'de olmasını sağlayan Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Kulüp Başkanı, "Aday adaylığınızı duymaktan spor kulüpleri adına çok mutlu olduk. Spora vermiş olduğunuz destek ve önemi burada bulunan herkes çok iyi biliyor. Umarız, sizin gibi spora ve sporcuya kıymet veren bir Belediye Başkanı görmek, gönülden istediğimiz bir durum. Allah çıktığınız yolda muzaffer olmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Anadoluhisarı Kulüp Başkanı'nın duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Ergül,



"Beykoz'un spor mazisi geniş"

"Beykoz'da bizler elimizden geldiği kadar spor dallarıyla ilgilendik. Beykoz 1908'e destek olduk, yardımcı olduk 2'nci Lig'e çıkartmakta bize nasip oldu. Beykozumuz da 40 tane spor kulübü var. Bunların 22 tanesi futbol kulübü diğerleri de Basketbol,Voleybol, Hentbol, Okçuluk, vs vs... Beykoz’da öncelikle jimnastik ile başlayan süreç ardından futbol, basketbol ve atletizm ile devem etmiş, daha sonraki yıllarda ise su sporlarının önemi anlaşılmış ve Yüzme ve Kürek dallarında ise zirveye çıkmıştır. Bugüne geldiğimiz de ise Futbol harici pek bir spor dalı maalesef önemsenmemiştir. Bizler bu gerçeği, biliyor ve görüyoruz. Bu yüzden; Beykoz'da spor çok önemlidir.

"Cumhurbaşkanımızın sözünü tutmaya geliyorum!"

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyfendi, AK Parti Beykoz'un 6'ncı Olağan Genel Kurulu'na geldiğinde Biz Beykozlulara şunu söyledi; "Beykoz Spor Kulübü, Süper Lig'e yakışır"

Beykoz Belediye Başkanlığı görevi süresince elimden geldiğinin fazlasını Beykoz'un sporuna destek vermekle geçirdim. Çünkü spora destek verirseniz; gençler sigara içmez, uyuşturucuya düşmez, kafaları daha fazla çalışır. Atatürk'ün bunla alakalı da güzel bir sözü var; "Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" demiştir.

Şimdi Cumhurbaşkanımız bir söz vermiş Beykozluya, bu sözü kendime emir telaki ettim. Allah izin verir ve Cumhurbaşkanımız tekrar bize bu görevi layık görürse, Beykoz 1908'i kademe kademe yükselteceğim ve Beykoz'un amatör spor kulüplerini birer futbolcu fabrikası haline getireceğim." şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı ve yöneticileri, Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Muharrem Ergül'e çiçek ve forma hediye etti.

Editör: TE Bilisim