Bir süredir Beykoz'da bulunan ve yerel toplantıları takip eden CHP İstanbul Milletvekilli Yakup Akkaya, TBMM'ye soru önergesi verdi. Basın bültenlerine "Akkaya, Beykoz'daki Spor Kulüplerinin Sorunlarını Meclis'e Taşıdı" şeklinde servis edilen haberden ise Sayın Yakup Akkaya'nın Beykoz'da daha uzun yıllar kalması gerektiği anlaşıldı. Beykoz'un imar açısından 'özel' olan durumunun kavranamadığı açık olan haberde, spor kulüpleri içinse Beykoz Belediyesi eliyle yapılan pek çok iş 'yok' sayıldı. Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"CHP İstanbul Milletvekilimiz Sayın Yakup Akkaya, belli ki eksik bilgilendirilmeden dolayı, yanlış bir yola adım atmış. Beykoz'da bunca sorun varken ve kendisi de hem bu sorunlara şahsı ve partisi adına katkı sunabilecekken, fırsatı başka bahara bırakmış.

Sayın Akkaya, ilçemizdeki spor kulüplerinin ihtiyaçlarını belirlerken, spor alanlarının eksikliğinden bahsetmiş. Peki, Sayın Akkaya, partisinin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Sayın Aydın Düzgün'le hiç mi konuşmamış? Aynı zamanda Beykoz Belediye Meclis Üyesi de olan Sayın Düzgün, Beykoz'da CHP'li üyelerin de desteğiyle Meclis'ten bu kulüplere para verildiğini neden söyleyememiş? Beykoz Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği, Redwin 9 mahalleye 9 halı saha daha projesi olduğu neden Sayın Akkaya'dan gizlenmiş?

Ne sormuş Sayın Akkaya? Birinci soru şu: "Beykoz ilçemizde gençlerimiz ve çocuklarımızın spor yapabilme kabiliyetlerini arttırmak amacıyla yeni spor sahası yapmayı düşünüyor musunuz?"

Yani, Sayın Vekilimiz kusura bakmasın da 'şaka gibi soru' bu... Kim buna "Hayır" der? Elbette herkes ister yeni spor sahaları yapılsın, yeni sağlık ocakları yapılsın. Mesela Sayın Akkaya, ille de yardım edecekse, Çavuşbaşı Fatih Mahallesi Cami'nin yanına yapılmak istenen Sağlık Ocağı yapımına katkı sağlasın. Gerçi Fatih Mahallesi Muhtarı Sayın Recep Baltacı, Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek ile görüştü ama belki Sayın Akkaya, "Yahu hizmet etmek için ille de Beşiktaş, Şişli gibi Ataşehir, Sarıyer gibi Belediyenin CHP'li olması gerekmiyor" der. Aslında Beykoz için siyaset yapıyorsa da bunu demeye mecbur Sayın Akkaya... Çünkü Sayın Çelikbilek, Belediye'ye birisini alırken, hizmet alırken kimsenin partisini sormuyor. Çocuklara yardım ediyor mesela, yaşlılara yardım ediyor ama partisine bakmıyor. Kendisine en az oyun geldiği Kanlıca'ya bile Yoğurt Festivali başta olmak üzere pek çok yer kazandırdı. Yani bizde bakılmıyor. Beykoz'un tarzı değil. Sayın Akkaya'ya bunları anlatmakta fayda var. Yoksa kim istemez spor sahasını? Ancak yer yok...

Mesela Cemevi sözü var Sayın Çelikbilek'in... Başkanlığı süresince en az 5 kez farklı toplantılarda duymuşuzdur. Sayın Akkaya, spordan da önce bir Cemevi inşaatı için bize CHP Milletvekilli olarak bir yer göstersin: Başkan tüm masrafları karşılamaya söz verdi. Aynı şekilde Kadın Sığınma Evi yapmak istiyoruz Sayın Akkaya, ancak yer bulamıyoruz. Bize bir yer gösterin de bir büyüklük yapın da Kadın Sığınma Evi yapalım. Hatta ismini de siz belirleyin: Başımızın üstüne...

CHP Milletvekilli Sayın Akkaya, Beykoz'u henüz tanımıyor. Keşke biraz daha araştırsa ve doğru kişilerden bilgi alsa... Hatta birisiyle konuşmasına da gerek yok; açıp baksın yerel medyamıza zaten okuma-yazma bilen herkes Sayın Yücel Çelikbilek'in ne anlattığını; Beykoz Belediye Meclisi'nde neler konuşulmuş; hepsine hâkim olabiliyor.

Öte yandan tüm bu işlere 2. ve 3. Soruda belirttiğiniz gibi Kanlıca Tekke Mevki için giriştiyseniz, o zaman net olarak sorunu ortaya koyun: Ne istediğinizi belirtin. Kanlıcaspor'un Başkanı Ahmet Abi'yle ve Kanlıca'nın yerlisi Prof. Dr. Faruk Şen'i karşınıza alıp konuşun; onlar zaten size orasıyla ilgili sorunları anlatırlar. Ancak konuyu net olarak ortaya koyun ve genişletmek için de yok yere kendinizi üzmeyin. Böyle olunca kendi kendinizi ofsayta düşürmüş oluyorsunuz... Beykoz kamuoyuna daha ayağı yere basar projelerle gelin..."

Yakup Akkaya'nın Basına gönderdiği yazı:

CHP’Lİ AKKAYA İSTANBUL BEYKOZ SPOR KULÜPLERİ’NİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; Gençlik ve Spor Bakanı’naİstanbul İli Beykoz İlçesinde yeni spor sahası projeleri olup olmadığını sordu.

Akkaya; önergesindeİstanbul Beykoz’da 24 amatör spor kulübü bulunurken; bu kulüplerin çalışabileceği spor sahası sayısının ise 3 adet olduğunu; bunun da ihtiyacı karşılayamadığını belirtti.

Akkaya; Beykoz’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin yararlanabilmesi için, Beykoz’lu gençlerin ve çocukların spor yapabilmeleri için bu sahaların sayısının artırılması talebini Bakanlığa ileterek; konuya ilişkin Bakanlığa şu önergeyi sundu:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

 

Yakup AKKAYA

İstanbul Milletvekili

Geleceğimiz olan gençlerimizin ruhen ve bedenen korunmasının yollarından birisi de spor yapabilme olanaklarının devlet tarafından sağlanmasıdır. Bu amaçla kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığımız gerek 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 9. Maddesi ve 29. Maddesi çerçevesinde spor faaliyetlerinin yaygınlaşması ve gençlerin yararlanması amacıyla spor tesisleri yapmak veya yaptırmak görevlendirilmiştir. Yine Bakanlık 3289 Sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. Maddesinin (f) fıkrası gereğince de “Beden eğitimi ve spor faaliyetleri için gerekli olan saha, tesis ve malzemeleri yapmak, yaptırmak, işletmek ve bu tesisleri vatandaşın istifadesine sunmak” da yine Bakanlığınızın görevleri arasında sayılmıştır.

Dünyada ülkelerin tanınmışlık seviyesinde sporun belirleyici bir payı vardır. Bu yapıda fark yaratmanın yolu ise, amatör spordan, amatör spor bilincinden, amatör sporların desteklenmesinden geçiyor. Ülkemiz gibi genç nüfusu ile gurur duyan bir ülke için bu bilinç, çok daha büyük öncelik taşıyor.

Denilebilir ki ülke sporunun gelişmesi ve başarılı olabilmesi, amatör spor kulüplerinin gelişmesi ve başarılı olması ile doğru orantılıdır. Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı olan kuruluşlardır. Bu kulüpler aynı zamanda uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişmesi anlamında da çok önemlidir.

Gönüllü olarak yapılan, ailelerimizin güvenerek emanet ettiği çocukları, sporun her safhasında yetiştiren amatör spor kulüplerini her kurumun desteklemesi lazım olduğu tartışmasız bir gerçektir. Devlet çapında olduğu gibi yerel yönetimler ölçeğinde de bu desteğin verilmesi bir zorunluluktur.

Nitekim, İstanbul İli Beykoz ilçesinde de gençliğin ve çocuklarımızın spor faaliyetleri yapabilmesi için 24 amatör spor kulübü kurulmuştur. Ancak ne yazık ki, bu kulüplerin spor faaliyetlerini yerine getirebilmek için yararlandıkları spor sahaları oldukça yetersizdir. Beykoz ilçemizde 24 spor kulübü için sadece 3 spor sahası bulunmaktadır.

1-Beykoz ilçemizde gençlerimiz ve çocuklarımızın spor yapabilme kabiliyetlerini arttırmak amacıyla yeni spor sahası yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Bu bağlamda 2002 yılına kadar spor sahası olarak tanımlanan daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’na devredilen ancak 2014 yılında İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yeniden devredilen Kanlıca Tekke mevkiinde bulunan Beykoz İlçesi 520 Ada 7 Parsel alanını yeniden spor sahası olarak tahsis etmeye yönelik Bakanlığınızca bir proje uygulamaya konulmak istendiğine ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Böyle bir projeniz bulunmakta mıdır? Beykoz ilçemizde bulunan bu alanı spor sahası olarak yeniden tahsis etmeyi düşünüyor musunuz?

3-Son olarak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan böyle bir proje var ise bu projenin uygulanmasına ne zaman geçilecektir?

 
Editör: TE Bilisim