AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı, yeni başkanlarını seçmek için ilçe binalarında temayül yoklaması yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak göreve gelen Bayram Şenocak, İstanbul’un 39 ilçesinin 25 ilçe başkanını değiştirme kararı aldı. Bu karar ile AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan’da değişim görecek ilçe başkanları arasına girdi. 29 Kasım 2014 tarihinde İlçe Başkanlığına seçilen Gürkan,Beykoz’da 4 yıl İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.


Temayül yoklamasında, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Beşli görev aldı.

AK Parti Beykoz İlçe binasında yapılan temayül yoklamasında, 176 partili, Beykoz’da ilçe başkanı olarak görmek istedikleri 3 ismi anket kağıdına yazdılar.

AK Parti Beykoz İlçe binasında yapılan temayül yoklamasında, İlçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanları ve meclis üyeleri oy kullandı.

Yapılan temayül yoklamasına 176 partiliden 22’si katılmazken, AK Parti Beykoz İlçe Başkanını 154 partilinin oyları belirleyecek.

Oylama öncesi partililere seslenen AK Parti 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen şu ifadelere yer verdi.




Türkmen; “Mustafa Başkanımızın bugüne kadar arkadaşlarıyla yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Bundan sonra görev alacak arkadaşları tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz, onlar için dualar ediyoruz. Ama bizde bir şey var! Bu coğrafyanın hem nimeti, hem de çok büyük hikmeti var. Yaşadığımız sıkıntıları görüyorsunuz. Bunda nefis yapıp dağılma, küsme, kardeşliğimizi bozma gibi hiçbir şeyimiz olamaz bizim. Neticede çektiğimiz bu dertlerin hepsi gelecekteki nesillerimiz, torunlarımız için. Bugün de daha sağlam, daha düzgün durabilmek içindir. Çünkü coğrafyamıza baktığımız zaman nimetlerimiz de var, külfetlerimiz de. Geleceğimizi garanti altına alabilmek içindir. Allah bize öyle bir lider nasip eylemiş ki, gecesi yok, gündüzü yok çalışıyor. Allah sağlıklı uzun ömür versin kendisine. Onun sayesinde hepimiz ülke adına sonsuza kadar devam edeceğiz. Sizin gönlünüzden geçen burada bulunan yada üye olan bu yapıda, bu görevi yapabilecek 3 kişiyi seçecek ve anket kağıda yazacaksınız. Gelecek olan kardeşimizin, ülkemize, Beykoz’a, İstanbul’a hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.



Türkmen’in konuşmasının ardından oylamaya Casino Siteleri gidildi. İlk oyu, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin kullanırken, son oyu ise AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan kullandı.




Temayül yoklamasında TEK GAZETE olan Beykoz Gündem'e verdiği demeçte Başkan Çelikbilek, "Beykoz'a ve partimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Mustafa Gürkan'a partim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Bugün, ilçe binamızda demokrasi örneği yaşanmış ve temayüle gidilmiştir. Yeni ilçe başkanımızı gecesini gündüzüne katarak çalışma yapan çok değerli partililerimizin oyları ile tayin edilecek olması doğru bir karar olmuştur. Yeni belirlenecek olan ilçe başkanımızı şimdiden tebrik eder, başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.


   
Editör: TE Bilisim