AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Adem Sefer, Beykoz'un yerel gazetecileriyle Beytaş Teras Kafe'de kahvaltıda bir araya geldi.



Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığı'na müracaat ettikten bir hafta sonra, Beykoz yerel basın mensuplarıyla Beytaş Teras Kafe Restoran'da bir araya geldi. Sefer, yerel basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıya Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Tuncer Dede eşlik etti.



"4706 yasası benim dönemimde çıktı"

İki yıla yakın Muharrem Ergül ile çalıştık. Geçen 7.5 yıllık süre içerisinde bereketli bir dönem yaşadım. Beykoz’un özellikle en büyük problemi mülkiyet problemiydi. Yüzde 86’ya yakın Beykoz bölgesi tapusuzdu. Rabbime şükrediyorum ki; Milli emlak arazileri 4706 yasası benim dönemimde çıktı. Vakıf, Belediye takasları benim dönemimde yapıldı. En son İBB devirleri ve satışları benim dönemimde başladı. 2B sürecini noktalandırmak yine benim dönemimde oldu. Mülkiyetle ilgili problemin artık Beykoz'da bittiğini görüyoruz. İmarla ilgili sorunları da kısım kısım, etap etap çözüme kavuşturuyoruz.

"Ben Beykozluyum"

Beykoz’u hepimiz biliyoruz ki. Organik Beykozluyum.. Sonuçta doğma büyüme Beykoz’un insanıyız. Bu bölge hepimizin bildiği gibi üç tane büyük fabrikanın da çalışanların oluşturduğu bir yapı olarak bir araya geldi. Beykoz İstanbul’un bir ilçesi ama sanki Anadolu’nun bir kasabası gibi. Burada her ne kadar son dönemde bu siteleşmeye geçilse de genel tabanı insanlar birbirlerini tanırlar. Eskilerden birilerinin etkileşimi vardı. Kendi iş anlamında en yeterli ilçelerinden biriydi. Ne yazık ki fabrikalar kapatıldıktan sonra iş göçünün en az görünen yerlerinden biriydi ama bölgemiz şimdi işsizlik noktasında çok iyi durumda değil.



"Beykoz'un değişmesi, gelişmesi gerekli"

Bölgenin 13 ayrı kurul tarafından yönetilmesi, attığımız her adımın ağır işlemesinin sebebi, SİT alanının olmasıydı.  Bölgenin 13 ayrı kurul tarafından yönetilmesi ki bunun neticesinde de bizim planlar aslında attığımız her adımın 2 ileri bir geri gitmesi faul işlemesinin en büyük sebeplerinden birisi.

Bu saatten sonra Beykoz'un değişmesi, gelişmesi gerekiyor. sanayinin gelmesi mümkün değil. Burada Beykoz’la ilgili yapılabilecek değişik bir vizyon, perspektif çizmek gerekiyor. Bölgenin turizm ağırlıklı, eğitim ağırlıklı bunun altını çizerek söylüyorum ben 2007’de buraya geldiğimde ilçe başkanlığı sürecine geldiğimde Beykoz’da Marmara Üniversitesi Spor Akademisi ve Lojistik Meslek Yüksekokulu vardı. Allah’a şükürler olsun bir Beykoz Üniversitesi var. Medipol Üniversitemiz var. Türk Alman Üniversitemiz var.

“Turizmde yeterli katkıyı sağlamalıyız"

Beykoz’un değişmesi ve dönüşmesi gerekiyor. Bu değişim sürecinde başta Eğitim alanlarında özellikle yurtlar ve bu bölgenin kalkınmasında çok önemli. Devamında Turizm ile ilgili bizim bölgemiz gerçekten İstanbul’un en güzel yerlerinden birisi. Biz yeterli turizm alt yapısını oluşturamadığımız için bu anlamda değişik projeleri sahaya yansıtamadığımız için turizmde yeterli katkıyı sağlayamıyoruz. Bunu sağlayacağız.

“Beykozlunun refah düzenini sağlayacağız"

Mülkiyetler ilgili problemlerde halkımızın en büyük beklentisi ve en büyük sloganı Beykozlu Beykoz’da kalacak sloganıydı. Biz de bu sloganı tutmuştuk. Mülkiyetle beraber biz bu sorunu çözdük. Bundan sonrası artık planlar ile birlikte tamamen bu bölge halkının kendi yerleşimini sağlayabileceği, refah düzenini daha yukarı çıkarabilecek bir yapıya kazandırmak. Beykoz halkı bu noktada bize teveccüh gösterecek olursa, bunları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim