Firma olarak Beykoz'da Sırma sularının bulunduğu arazide proje gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, ilgili imzaların da atıldığını açıkladı. Burada yüzde 50 eşit ortaklıklarının olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, bu arazi üzerinde konut geliştirmeyi düşündüklerini ve 1.2 milyarlık yatırım planladıklarını açıkladı.

İNŞAATÇI ÇOK ÇALIŞIP AZ Supertotobet KAZANACAK

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye'de konuta ihtiyacı olan kesim için müteahhitlerin ciddi çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, "Bu işi biraz daha idealist ruhla yapmanız gerekiyor. İnşaatçılar bundan sonra çok çalışacak, az kazanacak" dedi. Konut sahibi olmayan vatandaşın farklı şekillerde desteklenebileceğini belirten Özyurt, "Konuttaki faiz oranları düşürülmeli. Sadece inşaat değil, tüm sektörler için zor bir yıl, ancak teşvikler zorluğu yumuşatabilir" dedi.

KONUTTA KDV İNSİN TALEBİ

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, konutta balon olmadığını, ancak KDV indirimi talep ettiklerini söyledi. Ham madde ve akaryakıt fiyatlarının son dönemde önemli oranda arttığına işaret eden Yenigün, demir fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 50 yükseldiğine dikkati çekti. Yenigün, "Demir, ham madde fiyatlarındaki artış nedeniyle müteahhitlere fiyat farkı ödenmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaparak Başbakanlığa sunduk" dedi.
Editör: TE Bilisim