Geniş yeşil alanları ve ferah doğa manzaraları Beykoz’u İstanbul’un diğer ilçelerinden ayrı bir yere koyar. Tarihi zenginliği ilçenin dikkat çeken diğer yanıdır. Beykoz’da gezmeden dönülmemesi gereken 12 yeri sizin için derledik.

Boğaz’ın incisi Beykoz’da gezilecek 12 yer!

ANADOLU HİSARI

Yalnız Beykoz’un değil, İstanbul’un en önemli tarihi yapılarının başında gelen Anadolu Hisarı görmeye değerdir. Yıldırım Beyazıt döneminde yapılan tarihi yapının inşası 1360 ile 1395 yılları arasında tamamlanmıştır. Dikdörtgen şeklinde tasarlanan hisar 4 katlıdır. Anadolu Hisarı’na ulaşmak için eskiden asma köprü kullanılırdı.

ANADOLU FENERİ

Beykoz’un simgelerinden biri olan Anadolu Feneri’ne ulaşım oldukça kolaydır. Bir tepenin üzerinde bulunan Anadolu Feneri’nin inşası 1956 yılında tamamlanmıştır. Eşsiz bir manzarası olan Anadolu Feneri eşsiz Karadeniz ve İstanbul fotoğrafları çekmek için ideal bir noktadır.

KÜÇÜKSU KASRI

Nigoğos Balyan tarafından tasarlanan Küçüksu Kasrı’nın inşası 1856 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı padişahları tarafından inzivaya çekilmek için kullanılan tarihi yapı Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasındadır. İki kattan oluşan Küçüksu Kasrı’nın yapımında taş ve tuğlalar kullanılmıştır. Görüntüsünü koruyan yapı 1994 yılında restore edilmiştir.

BEYKOZ KORUSU

Toplam 27 hektardan oluşan Beykoz Korusu ilçenin ferah alanlarından biridir. Yürüyüş yolları ve kır bahçeleri doğa ile iç içe olmayı sevenlere hitap ediyor.

GÖKSU DERESİ

Ağva Deresi olarak da bilinen Göksu Deresi ilçenin en popüler yerlerindendir. İstanbul Boğazı’na uzanan en büyük dere olma unvanını taşıyan Göksu Deresi’nde yapılabilecek çok sayıda aktivite vardır. Yaz aylarında sandallarla geziler düzenlenir. Kış aylarında ise derenin eşsiz bir manzarası olur.

MECİDİYE KASRI

Beykoz’un meşhur tarihi yapılarının başında gelen Mecidiye Kasrı 1845 yılında inşa edilmiştir. Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılan tarihi yapı Hünkâr İskelesi’nin güney kısmında yer alır. Osmanlı zamanında yabancı devlet adamlarını ağırlamak için kullanılan Mecidiye Kasrı günümüzde popüler bir turistik yapıdır.

BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ

Zengin koleksiyonu ile dikkat çeken Beykoz Cam ve Billur Müzesi 360 dönümlük bir alandadır. Türkiye’nin ilk cam müzesi olma özelliğine sahiptir. Müzenin içinde birbirinden estetik cam eserler bulunur.

DÖRT MEVSİM PİKNİK ALANI

Şehir kalabalığından uzaklaşıp doğayla vakit geçirmek isteyenlerin uğrak mekânı olan bu piknik alanı yerli halkın ve turistlerin gözdesidir. Hafta sonları piknik yapmak isteyenlerin akınına uğrayan Dört Mevsim Piknik Alanı’nın içinde yürüyüş parkurları ve çocuk parkı bulunur.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN KENT ORMANI

İstanbul’un en büyük mesire alanı olma özelliği taşıyan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı 8.479.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Çok sayıda ağaç ve çiçek çeşidi bulunan ormanlık alanda bisiklet yolu mevcuttur.

GÖZTEPE TABİAT PARKI

Yürüyüş ve piknik yapmak isteyenler tarafından ziyaret edilen Göztepe Tabiat Parkı, Beykoz doğal mekanlarındandır. Zengin bitki ve hayvan çeşidi bulunan tabiat parkında eşsiz doğa manzaraları bulunur.

Boğaz’ın incisi Beykoz’da gezilecek 12 yer!

MEHMET AKİF ERSOY ŞİİR MÜZESİ

Mehmet Aktif Ersoy’un anasını yaşatmak amacıyla kurulan müzede ünlü şairin eserleri sergilenmektedir. Osmanlı mimarisine sahip olan yapı ahşap bir binadır. Müzede şairin kişisel eşyaları da bulunur.

Riva’da yaza hazırlık devam ediyor Riva’da yaza hazırlık devam ediyor

ÇUBUKLU SAHİLİ YÜRÜYÜŞ PARKURU

Temiz deniz havasını ve göz alıcı gün batımı manzarasını sunan Çubuklu Sahili Yürüyüş Parkuru gezilmesi gereken bir yerdir. Uzunluğu 3,5 kilometre olan yürüyüş parkurunun üzerinde bisiklet yolu mevcuttur.

Editör: Haber Merkezi