Beykoz Riva’da kadınlara yönelik edepsizce davranışların sonu gelmiyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’dan salt kadınlara yönelik plaj arzında bulunan Riva yerlileri ve Riva’lı kadınlar umduğunu bulacak mı ? Şimdilik durum belirsizliğini koruyor.

Riva adlı facebook sayfasından yapılan paylaşımda Elmas Burnu plajında kadınlara yönelik “Yallah Arabistan’a” lafzı durumun ciddiyetini koruyor. Sırf giyim kuşamından ötürü bu densizliğe maruz kalan kadınlarımız olayın etkisini henüz üzerlerinden atamadan bölgede bulunan yerliler ve turistler tepki gösterdi. İddia edildiğine göre halk, kadınlara arsızlık eden şahsa yönelik linç girişiminde bulunarak tepkilerini gösterdiler.

Geçtiğimiz haftalarda Riva mahalline uğrayan Başkan Murat Aydın’a, yerel halk; kadınlara yönelik plaj isteklerini dillendirmişlerdi. Olayın vahameti karşısında dinginliğini korumayı başarabilen Aydın, yetkililer aracılığı ile Riva’da kadınlara yönelik bir plajın hayata geçirilebileceğini iletmişti. Kadınlara yönelik plaj arzını gayet normal bir şekilde karşılayan Murat Aydın, yetkililere Riva’da kadın plajının elzem olduğu vurgusunda bulunarak en kısa sürede tahsis edilmesi gerektiğini rica ettiği babında duyumlar yükseliyor.

Elmas Burnu Mesire Alanı’nda yapılan ıslahatlar neticesinde bölgeye kadın ve erkeklerin ihtiyacı göz önünde bulundurularak 20 adet duşakabini; engelli tuvaletleri, kadın ve erkek tuvaletleri ile engelli plajı tahsis edilmişti. Ziyaretçilerin aileleriyle birlikte rahat edebilmeleri göz önünde bulundurularak mesire alanında gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Peki kadınlara yönelik plaj arzı gerçekleşecek mi? İlerleyen günlerde göreceğiz...

Editör: TE Bilisim