Araçlarınızda tercih edebileceğiniz oto paspas kullanım türü ve modeline göre farklı özelliklere sahiptir. Zaman içinde kullanıma bağlı olarak paspaslar işlevini yitirir. Bu durumda paspasların değiştirilmesi gerekir. Ayrıca mevsimsel özelliklere göre de farklı ürünleri araçlarınızda kullanabilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürünler bazı özelliklere sahip olmalıdır;

• Paspasın yıpranmadıkça değiştirilmemesi yanlış bilinen bir durumdur. Bu ürünler mevsim koşullarına göre farklı malzemelerden üretilir. Kış mevsiminde kauçuk modelleri tercih ederken yaz aylarında kumaş malzemeler daha doğru bir seçenek olacaktır.

• Oto paspaslar bakımı yapıldığında uzun ömürlü olacaktır. Bu yüzden paspasla birlikte özel temizleyiciler de tercih edebilirsiniz. 

• Araçlarda fabrika çıkışı olan paspaslar genelde olduğu yerde sabittir. Arka malzemesi kaymaz yapıya sahip olan paspaslar ani fren gibi durumlarda etkili kullanım sağlar. Bu yüzden paspasınızın sabitlenebilir olması önemlidir.

• Paspasınızın kolay yıkanabilmesi bakımı için önemlidir. Çamur gibi zor temizlenen ürünlerde oluklu yapıya sahip ürünler kolayca temizlenebilir. 

• Havuzlu paspasları da tercih edebilirsiniz. Bu ürünler dökülen sıvıların bir bölümde tutulmasını sağlayarak tüm alana yayılmasına engel olur. 

Oto Paspas Nasıl Temizlenir?

Bir araç gün içinde sürekli dışarıdan gelen etkilere maruz kalır. Bu yüzden dışarıdan kir, çamur, kum ya da çakıl taşı gibi birçok şey de getirir. Bunun dışında paspaslarınıza kahve dökülebilir ya da yemek lekesi kalabilir. İşte bu süreçte nasıl temizleyeceğinizi bilmeniz gerekir. Bir aracı temizlemek için mutlaka araçtan çıkarmalısınız. Çıkarttıktan sonra iç halıya da bir vakum vermeniz yerinde olur.

Halı paspasları temizlemek için çıkararak su tutmanız yeterlidir. Bu ürünler genel olarak suya dayanıklı olarak yapılmıştır. Ayrıca kaymaz bir destekle sabitlenmiştir. Farklı kalınlıkta ve ebatlarda olabilirler. Halı oto paspas her iki tarafına da vakum uygulanarak temizlenebilir. Ayrıca üstünde bulunan lekeleri de özel bir halı temizleyici kullanarak kolayca çıkarabilirsiniz.

Kauçuk paspaslar temizlemesi en kolay ürünlerdir. Bu paspasları araçtan aldıktan sonra bir hortum yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz.  Sıkışan kirler için de bir orta fırça etkili olacaktır. Bu paspasların kuruması zordur. Bu yüzden iki tarafın da kuruması için bir süre beklemeniz gerekecektir. Binlerce ürün arasından akrep.com adresine girerek  her marka ve modele göre oto paspas bulabilirsiniz.

Otomobil Paspası Nasıl Sabitlenir?

Arabalar için kullanabileceğiniz paspaslar özel bir taban sayesinde kaymayı engeller. Bazı paspaslar kancalar yardımıyla bazıları da kaymalı engelleyen bir özel çizgili tabanla sabitlenir. Kancalı ürünler araç içinde zeminde yer alan kancalara geçirilerek sabitleyebilirsiniz. Kancasız modellerde doğru şekilde yerleştirmeniz yeterlidir.

Çok kısa bir süre içinde sabitleyebileceğiniz oto paspas modeller akrep.com adresinde sizleri beklemektedir. Farklı araçlar ve ihtiyaçlar için şık ve estetik ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. Tüm ürünleri aracınıza kolayca sabitleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim