Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, Barınak yönetimi ve çalışanları hakkında gerekli işlem yapılması için Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'ten yardım istedi.

Beykoz Belediyesine ait hayvan barınağında yaşanan olumsuzlukların sosyal medyada ciddi tepkilere yol açması sonrası; Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği tarafından Barınak Yönetimi ve çalışanları hakkında Orman Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Kaymakamlığı ve BİMER’e ayrı ayrı suç duyurusu yapılmıştı.

Beykoz Barınağı ile ilgili ortaya atılan vahim iddialar üzerine toplanan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu; Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e “Barınak Yönetimini değiştirin” çağrısı yaptı.

Yönetim Kurulu adına kamuoyuna açıklama yapan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım şunları söyledi:

“Beykoz ilçesinde bu güne kadar ciddi ve başarılı çalışmalar yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in barınakta yaşanan sokak hayvanları sorunundan haberdar olmadığını düşünüyoruz.

Öncelikle sağduyulu ve merhamet sahibi bir Belediye Başkanının yönetimindeki hayvan barınağında bu denli olumsuzlukların yaşanması son derece düşündürücüdür.

2004 yılında mevcut siyasi iktidar tarafından çıkarılan 5199 sayılı hayvanları Belugabahis koruma kanunu ile yaşam hakları güvence altına alınan sokak hayvanlarının; Beykoz barınağında kötü koşullarda tutulması, tedavi uygulanmaması; masum hayvanların hasta vaziyette ormanlara atılması; gönüllü hayvanseverlere barınağın yasaklanması; yasal mevzuata ve vicdani anlamda insani değerlere uygun değildir.

Sayın Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ivedi olarak Barınağı Yöneten Veteriner Hekim ve yardımcılarının görevine son verip; vicdan sahibi ve yasalara uygun çalışacak vizyon sahibi yeni bir yönetim kademesi oluşturmalıdır.

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek’in yaptığı başarılı çalışmaları gölgelemeye çalışan ve Beykoz Belediyesini hayvanların yaşam haklarını tanımayan bir belediye olarak kamuoyuna gösterilmesine vesile olan böylesi kifayetsiz yöneticilerin barınağı yönetmesi mümkün değildir.

Beykoz Belediyesi kanayan bir yara haline gelen bu soruna yönetimsel değişiklik yaparak neşter vurmalıdır.

Hayvan Hakları Savunucularının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının beklentileri bu yöndedir.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği olarak Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek’ten bu konularda hassasiyet bekliyor ve gereğini yapacağını umut ediyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim