Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı başlatılan mücadeleye bir katkı da Ensar Vakfı Beykoz Şubesi’nden geldi.

‘Biz bize yeteriz’ diyen Ensar Vakfı Beykoz Şubesi, yeni tip koronavirüs salgınından korunmak için en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başını çeken siperlik maske üretimi için harekete geçti. Koronavirüse karşı büyük bir mücadele veren polis ve sağlık çalışanları için siperlik maske üretimi başlatıldı.

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi ve TFF Meral Celal Aras Spor Lisesi işbirliğiyle koronavirüs mücadelesinde fedakârca görev başında olan polis ve sağlık çalışanları için üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla yüz siperliği üretiliyor. 
Hijyenik ortamda üretilen bu ürünler İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme Birimi’nde görevli polis memurları ve sağlık çalışanlarına teslim edildi. Salgından korunmak için en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başını çeken siperlik maskelerden bugüne kadar 320 adet teslim edilirken, salgın boyunca TFF Meral Celal Aras Spor Lisesi’nde maske üretimi aralıksız devam edecek. 

Ensar Beykoz ihtiyaç sahibi ailelerin de yanında

Ayrıca Ensar Vakfı Beykoz Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi 600 aileye 200 TL’lik alışveriş çeki dağıtılırken, yine 200 aileye de nakit yardımı desteği yapıldı. Ensar Vakfı Beykoz Şubesi üyeleri, Osmanlı dönemindeki 'zimem defteri' geleneğini de devam ettiriyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin yoğun yaşadığı mahallelerde bakkallardan borç defterlerini satın almaya devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim