150 yıldır milletimizin merhamet eli olan Türk Kızılayı, Suriye iç savaşının ilk gününden itibaren insan odaklı bir çalışma ile hem sınır içinde hem sınır ötesinde yüzbinlerce insanın ihtiyaçlarını gidererek, milletimizin gönlünden kopanları mazlum ve mağdurlara ulaştırmakta.

Türk Kızılayı Beykoz (Avrasya) Şubesi 2016 yılından itibaren savaş mağdurlarına yerinde destek olmak maksadı ile başlatılan Ramazan ayında “Sıcak İftar ve Sahur” yemeği ikramının bu yıl 3. sünü gerçekleştiriliyor.

Beykoz Avrasya Şube başkanı Saadettin ÇAY, yönetim kurulu üyeleri ile bağışçılardan oluşan grup 26 Mayıs’ta Cilvegözü Sınır Kapısından geçerek, İdlip’deki Kızılay Yetimhanelerini ziyaret edip, yetimlerle birlikte iftar ettiler.

15 Yetimhanede 6500 Çocuk

Türk Kızılayı’nın İdlip’de 15 yetimhanesinde 1-13 yaş arasında 6500 çocuk barınmakta.

Savaşta ailelerini kaybeden ve Kızılay’ın şefkat kanatları altında hayata tutunan bu çocuklar için Türkiye genelinde tüm Kızılay şubeleri seferber olarak ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük bir özveri göstermekte.

Beykoz Şube başkanı Saadettin ÇAY yaptığı değerlendirmede;

"Milletimizin merhamet eli Kızılay’ımızın dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum ve mağdurlara kol kanat gerdiğini, insanlık vicdanının diri tutulması için çalıştığını ifade ederek, binlerce profesyonel çalışanı ve milyonlarca gönüllüsü ile bu Ramazanda da mazlum coğrafyalarda Ramazan bereketini paylaştığını" belirtti.

"Kızılay Avrasya Şubesi olarak, 2016 yılından itibaren İdlip’deki insani dram yaşayan savaş mağdurları için ilk önce Ramazan ayında 1 kampta sıcak yemek vererek başladık. Alicenap iş adamlarımıza konuyu anlattığımızda hepsinden büyük destek gördük, Genel Merkezimizin de destekleri ile bugün İdlip yetimhanelerinin tamamında sıcak iftar ve sahur yemeği verilmektedir." şeklinde konuştu. 

Beykoz’dan on binlerce insani yardım malzemesi

Konuşmasına Beykoz Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini anlatarak devam eden Çay "2018 yılından itibaren  Beykoz (Avrasya) Şubesi olarak sınır ötesindeki desteklerini arttıran şubemiz, Ramazan ayındaki sıcak iftar yemeğinin dışında bölgeye on binlerce kıyafet, çocuk ve anne sağlık gereçleri ile yüzlerce ton ihtiyaç malzemesi de göndermekteyiz" dedi.

Her yıl, Ramazan ayında İdlib kentini ziyaret ettiklerini belirten Çay, Türk Kızılayı'nın görev aşkıyla yanan personellerini tebrik ederek "Kızılay görevlisi kardeşlerimizin hayatları pahasına milletimizin gönlünden kopanları nasıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, onların yaralarını nasıl sardıklarını bizzat görüyoruz ve Kızılay’ımızla gurur duyuyoruz." dedi.

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim