Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış başladı.


Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle bazı caddelerde trafik yoğunluğu yaşandı. Öte yandan İstanbul Boğazı’nda da etkisini gösteren yağış sebebiyle deniz üzerinde görüş mesafesi kısaldı.

Boğaz'a çamur aktı

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası Boğaz çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre İstanbul genelinde başlayacak yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde; köprü, menfez, altgeçit vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

 
Editör: TE Bilisim