Çeşme’de konut yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler... 

Çeşme, İzmir’in özellikle turizm sektöründe en hareketli ilçesi olarak bilinir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 verilerine göre 43 bin 489 nüfus yoğunluğuna sahiptir. 25 mahallesi bulunan Çeşme’nin en kalabalık nüfusa sahip mahallesi Alaçatı’dır. Türkiye’nin tatil ve sağlık turizm merkezlerinden olan Çeşme’yi popüler yapan bölgeleri; Alaçatı, Musalla, İsmet İnönü, Reisdere, 16 Eylül, Ovacık, Dalyan, Çiftlik, Germiyan, Ilıca, Sakarya, Cumhuriyet, Şifne, Ildır, Yalı, Celal Bayar, Artıç, Üniversite, Boyalık, Altınyunus, Fahrettinpaşa, Şehit Mehmet, Çakabey, Altınkum ve Karaköy olmak üzere toplam 25 mahalleden oluşuyor. Pek çok doğal güzelliği bünyesinde barındıran ilçe, özellikle yaz aylarında gayrimenkul yatırımcıların da ilgi odağı oluyor. Deniz, kum ve doğa üçlüsünün bir araya geldiği Çeşme, turizmin yanı sıra emlak piyasasında da adından sıkça söz ettiriyor. Bölgede her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Peki, Çeşme satılık yazlık fiyatları ne kadar? Konut geri dönüş süresi kaç yıl? Minimum ve maksimum satılık yazlık fiyatları ne kadar?  İşte Çeşme’de gayrimenkul yatırım yapmak isteyenler için önemli bilgiler… 

Çeşme’de konut geri dönüş süresi 24 yıl! 

Plajlarıyla meşhur olan Çeşme, sadece tatilcilerin değil pek çok yabancı gayrimenkul yatırımcının da ilgisini çekiyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre Çeşme satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.53artış gösterdi. Çeşme ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 647 TL olurken, geri dönüş süresi 24 yıl olarak hesaplanmaktadır.  Emlak piyasasında konutlarındaki fiyat artışıyla adından söz ettiren ilçe, yatırım ve kentsel dönüşüm proje çalışmalarının yapıldığı bir bölge haline gelmiştir. Çeşme’nin en önemli doğal kaynaklarından biri hiç şüphesiz kaplıcaları ve jeotermal sularıdır. Çeşme’de yer alan ılıca bölgesi adını bu doğal kaynaklardan almıştır. Şifa kaynağı olması yönüyle doğal zenginlikleri Çeşme’nin geleceğini garanti altına almasına neden olmaktadır. Yıl boyunca pek çok ziyaretçi ağırlayan bölge, büyük bir önem taşıyan tatil ve sağlık turizmi merkezi olmuştur. 

Çeşme satılık yazlık fiyatları 423 bin 535 TL’den başlıyor!  

Zingat.com2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Çeşme ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 564 bin 713 TL olarak belirlendi. Bölgede ortalama 100 metrekarelik bir dairenin minimum fiyatı 423 bin 535 TL oluyorken, maksimum fiyatı da 705 bin 891  TL olmaktadır. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çeşme kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 1.498 TL ile 2 bin 496 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.997 TL olarak belirtiliyor.

Çeşme’nin en gözde semti “Alaçatı”

Bölgenin gözde turizm beldesi olarak anılan Alaçatı, Çeşme’nin en kalabalık mahallesidir. Otantik mekanları, taş evleri ve begonvillerin süslediği sokaklarıyla pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret akınına uğruyor.  Önceden yeşili ve deniziyle şirin bir köy olarak anılan Alaçatı, günümüzde önemli turizm bölgeleri arasında yer almaktadır. Çeşme satılık yazlık ilanları gerek yatırımcıların gerekse orada yaşamak isteyenlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Pek çok konut tipine ev sahipliği yapan Çeşme, gayrimenkul yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle yaz aylarında nüfus artışının görüldüğü Çeşme’de satılık yazlık ilanları yakından takip ediliyor. 

Editör: TE Bilisim