Riva havzasındaki büyük ve verimli arazilerde doğal yöntemlerle yetiştirilen Beykoz Karpuzu lezzetiyle bu yaza da damgasını vuracak.

İlçenin marka ve ekonomik değer taşıyan önemli tarım ürünleri arasında yer alan Beykoz Karpuzu, Riva Havzası’ndaki alüvyonlu ve verimli tarlalarda çoğu atadan çiftçi aileler tarafından doğal yöntemlerle yetiştiriliyor. 

Bu yıl başta Kılıçlı olmak üzere, Alibahadır, Cumhuriyetköy ve Bozhane’de toplam 400 dönümlük arazilerde ekimi yapılan karpuz, tarlada istenen büyüklüğü erişmesinin ardından hasat edilmeye başlandı.    

Lezzette rakip tanımıyor 

Tadı ve rengi ilçeye özgü olan Beykoz Karpuzu yoğun ballı tadıyla rakip tanımıyor. 10-12 kg büyüklüğünde, pembe renkli ve hafif tombul görünümlü bir tür olan Beykoz Karpuzu bu özellikleriyle de ayırt ediliyor. 

İstanbullular lezzetiyle aranan Beykoz Karpuzu’nu tatmak ve serinlemek için özellikle hafta sonları ilçenin köylerine geliyor.  

Karpuza alım garantisi 

İstanbul’da yerel tarım ürünleriyle ekonomik kalkınmayı sağlamak üzere ilk olarak “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”ne öncülük eden Beykoz Belediyesi, proje kapsamında karpuz üreticilerine fide desteğinin yanı sıra tarlada alım garantisi verdi.  

“Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”nin hayata geçmesiyle ilçedeki birçok çiftçi yeniden karpuz üretimine başladı. 

Çiftçi Göksel Onar : “Türkiye’nin en lezzetli karpuzu Beykoz’da yetişir” 

Beykoz Belediyesi’nin fide desteğiyle Paşamandıra Köyü’ndeki 60 dönümlük arazisine  bu yıl karpuz diken Çiftçi Göksel Onar: “Beykoz’un Riva Havzası’ndayız, topraklarımız alüvyonlu olduğu için Türkiye’nin en lezzetli karpuzu Beykoz’da yetişir. Beykoz Belediyesi’nin bizlere verdiği desteğin ardından bir süre önce ara verdiğim çiftçiliğe geri döndüm. Tarlalarımızda atadan gördüğümüz doğal yöntemlerle ekim yapıyoruz.  Belediye Başkanımız Murat Aydın’a ilçemize ve çiftçiye verdiği kıymet için teşekkür ediyorum” dedi. 

Beykoz’da karpuz hasadı Eylül Ayı’nın ilk haftasına kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim