Olay saat dün gece 02.30 sıralarında Çubuklu Mahallesi, Engürü Bağı Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, silahına sarılan saldırgan iki kişiyi yaralayarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Silahlı saldırı sonucu yaralanan iki kişiye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre,  Şafak Ö.  Ensar A. ile Efe Kürşat A. (19), Kenan B. (20) ve Erdi B. (28) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Efe Kürşat A.’nın Şafak Ö. ve Ensar A.'yı silahla yaraladı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralıların ilk ifadelerinde ise kendilerine saldıran kişileri daha önceden tanıdıkları ve olay öncesinde Kenan B. İle Erdi B.'nin alkollü olduklarını, aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı kavga etmeyi başladıkları, Efe Kürşat A.'nın ise kendilerine silah çekerek ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.  Şüpheli Efe Kürşat A. (19), Kenan B. (20) ve Erdi B. (28) kısa bir süre sonra Beykoz, Çubuklu Mahallesinde yakalanarak gözaltına alınırken, saldırıda kullanılan silah Efe Kürşat A.'nın üzerinde ele geçirildi. Efe Kürşat A.'nın kasten yaralama ve tehdit suçlarından kaydı olduğu öğrenilirken, Kenan B.'nin kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan,  Erdi B.'nin ise kasten yaralamadan suç kaydı olduğu tespit edildi.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Kenan B. ve Erdi B. adli makamlarca serbest bırakıldı. İki kişiyi yaralayan Efe Kürşat A. da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Editör: TE Bilisim