Yemyeşil doğasıyla ata sporu okçuluğun yeni adresi Beykoz, 2019 Uluslararası Ruz-ı Hızır Geleneksel Okçuluk Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. 8 ülkeden 135 sporcunun rekabetine sahne olan şenlik, belediye meydanında yapılan gösteri atışlarından sonra Polonezköy’deki müsabakalarla sona erdi. 
 

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl  2.si yapılan şenlikte okçuluk sporunu canlandırmak ve ilçe sakinlerine alternatif spor dalları sunmak amaçlandı.

Polonezköy Tabiat Parkı’nda yapılan şenliğe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, başkan yardımcıları, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen, Tirendaz Okçuluk Kulübü Başkanı Murat Özveri, belediye birim müdürleri, STK ve dernek mensupları,  sporcular, aileleri ve öğrenciler katıldı.

Dostça bir rekabet içinde geçen müsabakalarda geleneksel okçuluk kıyafetlerini giyen sporcular kıyasıya yarıştı. Müsabaka günü, Belediye Meydanı’ndan yarışma alanına saat başı araç hareket etti.  

Polonezköy Ormanları Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Şenlik kapsamında sporcular, Polonezköy Tabiat Parkı’nda kurulan parkurda takımlar halinde, hareketli hedeflere ok atarak en iyi derece için yarıştı. Atlı Okçuluk gösterisi ile başlayan program, Trendaz Okçuluk Gönüllüsü Murat Özveri ’ nin türkçe ingilizce yarışma şartlarını ve kurallarını  anlatması ve takımların oluşturulmasıyla devam etti. Okçuluk şarkıları ve slayt gösterimleri yapılan etkinlikte sporcular orman içinde ve açık alanda toplam 22 hedefe atış yaptı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, okçuluğun bir ata sporu olduğunu vurgulayan konuşmasında programa katkıda bulunan başta Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibi olmak üzere, tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Başkan Murat Aydın: “Okçuluk heyecanına ortak olmak için farklı ülkelerden gelen sporculara ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum”

Etkinlikte konuşan Başkan Murat Aydın, "Beykoz’umuz Osmanlı döneminde okçuluk sezonunun açılışı olan Ruz-ı Hızır için düzenlediğimiz Geleneksel Okçuluk Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Sekiz farklı ülkeden katılım sağlayan sporculara ve bu heyecana ortak olmak için gelen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Başkan Murat Aydın yetkililerden okçuluğun kurallarını öğrenerek bizzat atış yaptı. Polonezköy Yürüyüş Parkuru’nu gezerek yerli yabancı turistlerle sohbet eden Başkan Murat Aydın, mekândan bizzat canlı yayın yaparak Beykoz'un tanıtımına  katkı da sundu. Başkan Murat Aydın: "Cıvıl cıvıl kuş sesleri içinde yemyeşil doğaya sahip olan Polonezköy Tabiat Parkı, sağlıklı yaşam için çok güzel bir yer. Bisiklet yolunun da olduğu bu mekâna herkesi bekliyoruz" diye  çağrıda bulundu.

Beykoz Belediyesi alandaki katılımcılara etli pilav, ayran, çay ve tulumba tatlısı ikramı yaptı. Ardından 3 kategori de yapılan ödül töreninde 3 Birinciye - Geleneksel Yay,  3 İkinciye - Tirkeş, 3 Üçüncüye - 10 tane okçuluk malzemesi hediye edildi. Beykoz Belediyesi tarafından dereceye giren sporculara madalya, kupa ve çeşitli ödüller takdim edildi.

Ödül alan sporcular :

Erkekler
1. Zsolt Kovacks (Macaristan)
2. Hasan Koç (Melikşah Geleneksel Okçuluk-Konya)
3. Fethi Yöndemli (Gökbörü Atlı Okçuluk)

Kadınlar
1. Imrene Csambok (Macaristan)
2. İrem Deniz (Tirendaz)
3. Lilla Pakk (Macaristan)


Karma gençler

1. Seyithan Daştan (Tirendaz)
2. Berkant Özarı (Sipahi Geleneksel Okçuluk- Bursa)
3. Yasin Aynalı (Şehit Ömer Halisdemir MTAL Okçuluk Kulübü)

Yerli yabancı sporcular, hafta sonu Beykoz’un tanıtımına katkıda bulunacak Boğaz turunda ağırlanacak.

Editör: TE Bilisim