Beykoz Spor Kulübü Derneği'nin Olağanüstü Kongresi Kavacık Limak Otel’de gerçekleşti.


Limak Otel'de gerçekleşen Olağan Üstü Kongre sonunda Mevcut Başkan Zeki Aksu, delegelerin oyları ile yeniden başkan seçildi.


Kongre de yaptığı konuşmada Aksu, şu ifadelere yer verdi.




"1991 yılında takımın ikinci ligden üçüncü lige düştüğü sene sayın Ali Zengin'in Selahattin Saygan adına hazırladığı listeyle Beykoz Spor Kulübü yönetimine girdim.

110 yıllık Beykoz Spor Kulübü tarihinin ve koskoca bir ilçenin sportif sorumluluğu tam yirmi yıldır omuzlarımdadır. Bu onurlu görevi yapmaya devam ediyorum.

Bu dönemlerde ve son olarak göreve geldiğim 10 Kasım 2001 tarihinden bu güne kadar Beykoz Spor Kulubü’nün menfaatleri doğrultusunda hareket ettim. Beykoz Spor Kulubü’ne zarar verecek karar ve uygulamalardan hep uzak durdum.

Projeleri ve nakit kaynağı olan varsa, ortaya reel şeyler koyarak yönetime talip olurlarsa ayrılmaya her zaman hazır bulunduğumu Beykoz kamuoyunu ile zaman zaman paylaştım.

Bu kulübün başkanı olarak Beykoz Spor Kulübü’nün durumunu bir kelimeyle anlatın derseniz "iyidir" derim. İki kelimeyle anlatın derseniz "iyi değildir" derim. Üç kelimeyle anlatın derseniz "iyi olacak inşallah" derim.

Her zaman daha dibi vardır, Beykoz Spor Kulübü için tükenmek öyle kolay değildir. Birileri gelir, birileri gider ama Beykoz 1908 kesinlikle gitmez.

Galibiyetin, başarının sahibi çoktur, maalesef mağlubiyetin ve başarısızlığın sahibi ise yoktur.
Beykoz Spor Kulübü kalıcıdır, isimler fanidir. Biz kalıcı olana bakacağız, bakmalıyız, sadakatimizi, sevdamızı davamıza göstermeliyiz. İdeolojiler bizi ayırır ama bir Beykozlu olarak Beykozspor Kulübü bizi bir araya getirmelidir.
Beykoz Spor Kulübü Beykoz'un sorunudur. Bu mesele sadece benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın meselesi değil, Beykoz'un meselesidir. Tamamen ilçenin meselesi olan bir konuda sorumluluk aldım. Suç mu işledim?
Siyasetin, Belediyenin, Kaymakamlığın, sivil toplum kuruluşlarının ve Beykoz'un tüm dinamiklerinin kulübü için birleşmesi gerekir.

Beykoz 2018- 2019 sezonu öncesi yani kısa bir zaman dilimi içerisinde hiç olmadığı kadar kenetlenmeli ve bu sorunu kimseyi üzmeden çözmelidir.

Bir kurumun, şirketin, kulübün, takımın her bir bireyi, çalışanı ayrı bir değerdir. Üçüncü şahısların kendi menfaatleri için bu değerleri, camiayı itibarsızlaştırma çabalarına karşı bir şey yapmayan, sessiz kalan mevki, makam ve erk sahiplerinin basiretsizliklerini de hiç unutmayacağız.

Beykoz Spor Kulübü başkanlığım sürecince hata yaptım ama yanlış yapmadım. Bu sözlerimi çok iddialı bulan olabilir. Evet iddialı konuşuyorum. Allah şahidimdir ki başkanlığım sürecinde Beykoz Spor Kulübü camiasını utandıracak hiçbir şey de yapmadım. Tekrar ediyorum; hata ve hatalar yaptım ama bilerek ve planlayarak hiç kimseye hiçbir kuruma kötülük etmedim. Çünkü benim açlığım ne midemdedir ne de gösterişte, benim açlığım Beykoz delisi diye ölüp bu diyardan öyle gitmek isteyişimdendir. Kelle İbrahim vs. vs. vs. büyüklerim gibi. Özellikle ve öncelikle aileme yeterince ilgi göstermediğim için çok suçluyum, varsa da tek suçum budur. Tekrar söylüyorum; hata ve hatalar yaptım ama biliyorum ki bilerek ve isteyerek yanlış yapmadım ve yapmayacağım.

Beykoz’u sevmek Beykozlu olmak bir ayrıcalıktır. Bizler bir yerlerden gelmiş olabiliriz. Hepimizin bir memleketi var ama biz Beykoz’da oturuyorsak yaşıyorsak önce Beykozlu olmalıyız. İstanbul’un en güzel, en şirin, en tarih kokan şiir gibi bir ilçesi neden en turistik en tanınmış köşelerinden olmasın? Ne demişler insanın memleketi doğduğu yer değil doyduğu yerdir. Onun için Beykoz’da doğanlar, doyanlar olarak Beykoz’u ve Beykoz Spor Kulübü’nü hak ettiği yerlere getirelim.

Beykozlu olmak Beykoz’un çocuğu olmak bir değerdir. Beykoz’u seviyorum. İnsanlarımızı bağrıma basıyorum, herkes için iyi şeyler diliyor her şeyin iyi olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Biliyorum ki bütün bunlar Beykoz ve Beykoz Spor Kulübü için yeterli değildir. Beykoz ve Beykoz 1908 için gerekeni yine Beykozlular yapmalıdır.

Bir spor takımının sportif anlamda başarılı olabilmesi, önemli oranda taraftarların duygularına ve tavırlarına bağlıdır. Beykoz’a, Beykoz Spor Kulübü’ne yüreklerini koyarlar, dualarını esirgemez maddi ve manevi Beykoz Spor Kulübü’nün yanında olurlarsa hem yöneticiler hem de takım ateşlenecek ve Beykozlulara layık bir çalışma içine girecektir. Değerli Beykozlulardan kayıtsız şartsız destek istiyoruz ve bekliyoruz.

Beykozluyum diyen herkes şapkasını önüne koymalıdır. Beykozlular geleceğin Beykoz Spor Kulübü için neler yapılabileceği konusunda görüşünü ifade etmeli ve ortak bir akılla elele vererek bu takıma hak ettiği üst liglere çıkartmak için çaba sarf etmelidir.

110 yıllık mazisi olan Beykoz Spor Kulübü yıllar boyu amatörde kalamaz. Bu yıl mutlaka mutlu sona ulaşıp bölgesel lige çıkmak mecburiyetindedir. Aslında böyle bir başarı bile Beykoz Spor Kulübü için yeterli değildir. Böyle bir hedefe kenetlenmek için gerekli camia ve taraftar Beykozsporda mevcuttur.

İstanbul’da üç büyüklerden sonra en geniş ve ateşli taraftar kitlesine sahip olan Beykoz Spor Kulübü’nün bu hedefi gerçekleştirmesi için herkes taşın altına elini koyup sorumluluk almalıdır. Her şeyden önce Beykozlular takımlarına sahip çıkmalıdır. Ben açık söyleyeyim, üzerime ne düşerse yapmaya hazırım… İlçenin spora gönül vermiş zenginleri, iş adamları artık elini cebine atmalıdır. İnanç olduktan sonra birlikte başarmamak için hiçbir sebep yoktur. Herkes üzerine düşeni yapıp güçleri ölçüsünde bu ağır yüke omuz vermelidir.

En karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar. Beykoz Spor Kulübü de küllerinden yeniden doğacaktır. Beykoz Spor Kulübü herkesten büyüktür. Hiç bir kimse Beykoz’dan büyük değildir. Beykoz Spor Kulübü’nün önündeki demir parmaklıkları kimse görmüyor veya görmek istemiyor… Ama çok yakınlarda bu demir parmaklıkları büyük Beykoz taraftarları ile birlikte kıracağız...

Beykoz Spor Kulübü’ne hizmet etmekten hep gurur duydum. Bu görev, benim ismimin önüne gelebilecek en büyük ünvanlardan biri oldu.

Beykoz 1908 amatör de olsa bile kaybedilmeyecek bir değerdir. Bu kulübün başkanı olarak Yeni Beykoz Spor Kulübü gibi bir olaya izin vermem beklenmesin.

2018-2019 sezonunda taraftarlarımızla seviyeli bir ilişki kurarak onların desteğini hep yanımızda tutacağız. Çünkü yeni açılacak olan stadımız doldukça sportif başarıda ardından gelecektir. Taraftar, futbolun itici gücüdür. Bunu kimse inkar edemez.

Hepimizin ortak değeri Beykoz Spor Kulübü’nü yeniden hak ettiği yerlere getirmeliyiz. Beykozlular ve bu ilçeyi yönetenler bu ilçenin en büyük ve en önemli marka değeri ve sevdası olan Beykoz için elinden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermelidir.

Yetenekli başarıya aç ve futbolunda üst seviyelere gelmek isteyen, iyi ahlaklı, takımla bütünleşecek, takımı için varını yoğunu verecek futbolculardan kurulu bir takım yaratmak öncelikli hedefimizdir.

Başarırsak sadece Beykoz 1908 kazanmayacak, Beykoz ilçesi de kazanacaktır. Beykoz; sosyal, siyasal, sportif, iş adamları ve iş kadınlarından, taraftarlarımızdan yönetim olarak beklentimiz maddi ve manevi destek, sonuna kadar hep destek, tam destek görmektir.

İnanın Beykoz camiası yönetimiyle, taraftarıyla birlik ve beraberliği sağlarsa başarının gelmemesi için hiç bir neden yoktur…

Kimse Beykoz Spor Kulübü’nün ve camianın günahlarını, başarısızlıklarını 1-2 kişiye yükleyerek suçlarından kurtulmaya çalışmasın. İmkansızlıklar içindeki başarısızlık imkanlar içindeki başarıdan daha kıymetlidir. Topu taça atarak, sorumluluğu başkalarına yükleyerek sevgi olmaz. Beykoz Spor Kulübü’ne sevginizi, bağlılığınızı göstermek istiyorsanız topu taça atmayın...

Mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olmakla birlikte Beykozluların alın teri ile kulübümüz tarafından inşa edilen Kulüp Binamızı geri istiyoruz.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden Beykoz Belediyesi tarafından kiralanan ve anamızın ak sütü gibi helalimiz olan kulüp binamızın bir an önce tamamlanarak kulübümüze tahsisi ACİL BİR MESELEDİR. Anamızın ak sütü gibi helalimiz olan kulüp binamıza elbet bir gün tekrar sahip olacağız…

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek ve Beykoz Belediyesi meclis üyelerinden camiamız adına bir kez daha talep ediyoruz. Beykoz Spor Kulübü’nün geleceği Beykozluların elindedir. Beykoz Spor Kulübü’nü yok etmeyelim, koruyalım, yüceltelim. Beykoz Spor Kulübü bırakın yoluna devam etsin. Bir gün Beykoz Spor Kulübü siz Beykozluları gururlandıracak, buna inanın.

“Tesislerimizi Geri Alalım, Müzede Değil Sahada Olalım!” sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm Beykozluları tarihlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kulüp Binası ve Stadyumu ile Beykoz Spor Kulübü; kısa zamanda borçlarından arınacak, yaşayacak, müzede değil ebediyete dek sahada olacaktır… Beykoz 1908 Spor Kulübü sonsuza kadar yaşayacaktır.

Her zaman ve her platformda gecesini gündüzüne katarak bu HAK VE HALK mücadelesini sürdüren; geçmişten günümüze kadar görev yapmış tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı, Beykoz Spor Kulübü üyelerimizi, emekçilerimizi, taraftarlarımızı, basın mensuplarımızı, ilçemizin ileri gelenlerini ve tüm hemşerilerimizi tesislerimizin geri alınmasında yanımızda görmekten büyük bir onur duyacağımızı belirtiyor saygılarımı sunuyorum...

20 yıl bu takımın başkanlığını yapmış tecrübeli bir başkanım. Kimileri kaçar, kimileri savaşır. Beykoz Spor Kulübü için yıllardır mücadele ediyorum ve savaşıyorum, savaşmaya devam edeceğim. Allah insana taşıyabileceği kadar yük verirmiş. Bana da Beykozspor Kulübü başkanlığını verdi. 20 yıldır taşıyoruz; bakalım ne kadar taşıyacağız bu şeref dolu ağır yükü.

Ben Beykoz Spor Kulübü başkanlığını birileri istiyor diye bırakmayacağım. Beykoz Spor Kulübü başkanlığını kendi kararım ve isteğimle zamanı gelince elbet bir gün emin ellere, güzel yerlerde bırakacağım.
Maddi ve manevi çok yoruldum. İlçeyi yönetenlerden gerekli desteği göremedim. Ömrümün 20 yılını, çok önemli bir dönemini Beykoz Spor Kulübü’ne verdim. Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı’ndan önceki ve sonraki dönemlerim arasında maddi ve manevi çok büyük farklar var. Bu nedenle de Beykoz Spor Kulübü başkanlığını bıraktıktan sonra Beykoz Spor Kulübü defterini bir daha açılmamak üzere kapatacağım.

Enerjimi, Beykoz Spor Kulübü’nün geleceği için harcamaya çalışıyorum.

Yeni sezon, yeni umutlar, yepyeni başlangıçlar demektir. Bazen tek ihtiyacımız olan şey bembeyaz bir sayfadır. Beykoz Spor Kulübü’nün geçmişi çok derin ve köklüdür. Beykoz’da yaşayan herkesin Beykoz Spor Kulübü’nün tarihini bilmesi lazımdır.

Beykoz 1908’siz Beykoz düşünülemez ve olmaz. Beykoz Spor Kulübü’nün yeni hedeflere ulaşması için ilçemizin adıyla bütünleşmiş olan nadide kulüplerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Beykozlu olanlar için lig ismi farketmez denemez çünkü Beykoz sevdalıları hep şampiyonluk için çalışır. Kimisi sesi kısılana kadar bağırır destek verir, kimi kundakta bebeğini bırakıp sevdasının peşinden koşar.

Bu kulübün başkanı olarak bütün Beykozkuları önce üye olmaya sonra sorumluluk almaya davet ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir sezon geçirmemiz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Zeki Aksu'nun yönetim listesi;

Gökhan Karagöz
Hüseyin Demirel
Fatih Odluoğlu
Mikail Akyıldız
Vedat Coşkun
Mehmet Fatih Akdağoğlu
Şeref Kaçmaz
Mehmet Şahin
Güven Sanin
Gürsel Atagün
Alaattin Kılıç
Mesut Ekici
Seyfullah Ağsakal
Ufuk Dağcı
Editör: TE Bilisim