Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Asgari Kalabalık Bisiklet Turlarının 2.si de ilçe sakinlerinin yoğun ilgi ve katılımıyla yapıldı.

Beykoz’da artık her Pazar saat 10.00’da Asgari Kalabalık oluşturacak şekilde Bisiklet Turu’nda bir araya gelerek Beykoz’u turlayan ilçe sakinleri uygulamadan oldukça memnun.

Katılımın arttığının gözlemlendiği projenin 2. etabı da her yaştan vatandaştan büyük ilgi gördü.

İlçedeki araç trafiğini azaltmak, ziyaretçilerin sahil esnafına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan ‘Sağlıklı Yaşam, Kolay Ulaşım’ sloganıyla farkındalık oluşturmayı hedefleyen bisiklet projesinin 2. haftasında da güzergah, Beykoz Belediyesi Önü’nden başladı Ortaçeşme, Akbaba, Tokatköy sapağından ilerleyip  U dönüşüyle Belediye Meydanı’nda son buldu.

Aileleriyle, komşularıyla ve arkadaş gruplarıyla Beykozluların yanısıra ilçe dışından da gelerek pedal çeviren bisikletliler, Başkan Murat Aydın ve ekibine sağlık ve ulaşım alanında farkındalık içeren bu organizasyonu için teşekkür ederek, bundan böyle her Pazar aynı turlarda yer almaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Başkan Murat Aydın: “Yolda Öncelik Siz Bisikletlilerin”

Belediye Başkanı Murat Aydın: “2 hafta boyunca bisiklet turumuzda bizimle birlikte pedal çeviren tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Arabaların ne kadar önceliği varsa, sizin de o kadar  var. Bundan böyle artık yolun ortasından gidebilirsiniz. Yolda öncelik, siz bisikletlilerin. Turlarımıza katılmak isteyen hemşehrilerimizi ve tüm İstanbul halkını yine her Pazar belediye meydanına bekliyoruz. Ayrıca belediyemizde her gün 11.30-19.00 arası ücretsiz Temel eğitim Programımız yapılıyor. 4 yaşın üzerindeki çocuklarını alan anne babalar da aile boyu eğitime katılabiliyor. Belediye Meydanı'ndaki masamızda kayıt olabilir, 444 666 1'den bilgi alabilirsiniz. Hepinizi bekliyoruz.” dedi.

Beykoz Belediyesi tarafından sandviç ve limonata ikramları yapılan organizasyonda yapılan çekilişle katılımcılara 24 vitesli bisiklet, diğer bisiklet aksesuarları, kaykay, paten, cep telefonu kılıfı, kask hediye edildi.

Aylin- Caner- Yağız- Yalın Yüce: (Akbaba mah.)- Bisiklet
Geçen hafta da aile boyu tura gelmiştik. Oğlum çok istiyordu bisikleti, geceden beri uyuyamamıştı. Kazandığımızı görünce inanamadık, çok sevindik. Bisiklet Turu’nu Beykoz’a kazandıran Başkan Murat Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bilinçlenmek için herkesin bu turlara katılmasını tavsiye ediyoruz.

Adem Yıldırım:  (Kavacık)- Paten 
Uygulamadan çok memnunum. Önceden çok bisiklet kullandım. Şimdi de Başkan Murat Aydın’ın organizasyonuna katılmaktan dolayı mutlu oldum. Çekilişten kazandığım patenleri geçen hafta sünnet olan yeğenime hediye edeceğim.

Bulut Özkan: (Kaykay)
İlke kez katıldığım bu bisiklet turunda kaykay kazandım ve çok da mutlu oldum. Başkanımız Murat Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Samira Çakır (Colombia) –Habil Çakır (Gümüşsuyu mah.):
Eşimle birlikte bu tura katıldık. Çok güzel bir organizasyon. Eğlenceli olan bu aktivitede katılımcı olarak yer almaktan dolayı mutluyuz. Murat Aydın Başkan’ımız her hafta güzel sportif ve kültürel etkinlikler yapıyor. O’nu takdir ediyoruz.

Erkan Çakır: (Üsküdar)
Ben aktif katılımcıyım, ilçe dışından tura geldim ve Beykoz’u bisikletimle turladım. Beykoz gerçekten güzel bir yer. Bu uygulamayla iç turizmin de canlanacağına inanıyorum. Bisiklet kullanıcılarının daha da bilinçlenmesi için her hafta katılım şart. Beykoz Belediyesi ve yetkililerine teşekkür ederim.

Editör: TE Bilisim