Bu yıl 5.’si düzenlenen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu; Edirne’de, Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu (TUYUB) tarafından organize edildi. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan, Tayvan’dan, Nijerya’dan ve Güney Afrika’dan atletlerde yer aldı. Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’nden de 5 atlet eş zamanlı olarak hem ekiplerini hem de Beykoz’u temsil ettiler.

Selimiye Camisi’nin önündeki başlangıç noktasından; sporcular sırasıyla 10 kilometrelik ve 21 kilometrelik parkurda ter döktüler. 10 kilometrelik parkurun 5. kilometresinde geri dönüş ibaresi olmadığı için sporcuların %80’i; fazladan 14, 15 hatta 16 kilometre koşup saf dışı kaldı. Beykoz temsilcisi Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor ‘un da 3 atleti Dursun Sarı, Sönmez Yıldız ve Ercan Akpay diskalifiye edildi. Dünya 3.sü Elif Mert’te parkurun teknik hatasından ötürü diskalifiye edilenler arasındaydı.

21 Kilometrelik Parkurda Aynı Hata Yoktu

21 Kilometrelik parkurun takriben 10500 metresinde geri dönüş ibaresi olduğundan ötürü aynı hata yaşanmadı ve sporcuların çoğu bitiş çizgisini gördü. Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor’u temsil eden sporculardan Fatih Çiçek ve Onur Mıhçı bitiş çizgisini görenler arasındaydı.

Editör: TE Bilisim