Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Eylül ayı başında yayımladığı verilere göre Beykoz, spor kartı sahibi vatandaş sayısı bakımından İstanbul'daki 39 ilçe arasında ikinci oldu. Lisanslı sporcu sayısı 10 bini aşan Beykoz'da ayrıca bin 68 sporcunun faal olarak müsabakalara katıldığı açıklandı. Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, gelinen bu noktada Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye eski Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük'ün büyük katkıları olduğunu söyleyerek, "Beykoz Belediyesi'nin yeni Başkanı Murat Aydın da Zeytinburnu'nda görevini ifa ettiği yıllarda bisiklet sporuna büyük destek vermişti. Onun da önümüzdeki yıllarda desteğiyle Beykoz, sporda İstanbul'un örnek ilçesi olmayı sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Beykoz'da Taekwondo, 877'i erkek, 572'si kadın, toplamda bin 449 sporcusuyla ilk sırada yer alıyor. Beykozluların en çok terhic ettiği ikinci spor dalı ise  Basketbol... İlçede bin 210'u erkek 110'u kadın olmak üzere toplamda bin 320 lisanslı Basketbol sporcusu bulunuyor. Satranç ise 752'si erkek 338'i kadın olmak üzere toplamda bin 90 sporcuya evsahipliği yapıyor. Beykoz'da lisanslı 752 Kano, 697 Voleybol, 432 Tenis sporusu var. Ayrıca 391'i erkek 332'si kadın olmak üzere 723 "Yavru Kurt"uyla İzcilik, en çok tercih edilen spor alanları içerisinde yer alıyor. Lisanslı ve faal sporculara bakıldığında ise Teakwondo yine Beykoz'da toplamda 304 sporcusuyla her yıl müsabakalarda madalya için mindere çıkıyor. Kick Boks da yine 113 lisanslı Beykozlu sporcusuyla faal halde bulunuyor. Öte yandan lisanslı sporcular bakımından Beykoz'da en az tercih edilen dallar, Hokey ve Motosiklet olarak öne çıkıyor: Beykoz'da sadece 3 lisanslı motosiklet sporcusu yer alırken, Hokey'de de yalnızca 1 Beykozlu bulunuyor.

Ferdi Güngör: "Beykoz'daki doğanın kıymetini bilmeliyiz"

Lisanslı sporcular ve Spor Kartı ile ilgili Spor Bakanlığı tarafından açıklanan verileri değerlendiren Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, şunları söyledi:

"Beykoz'da özellikle son 10 yıllık süreçte spor alanında büyük aşamalar kaydedildi. İlçede bulunan okullarımızın ve özellikle de Osman Günaçtı gibi sporcularını Dünya vitrininde sergileyen başarılı Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin çabası, diğer gençlerimizi de spora teşvik etti. Beykoz'a Kaymakam olarak atandığı günden bugüne sporla ilgili hemen her etkinlikte gördüğümüz Ahmet Katırcı gerçeğimiz var. Ahmet Katırcı, yalnızca lisanslı sporularımızın resmi karşılaşmalarını izlemekle yetinmiyor; kimi zaman liselerimizde, ortaokullarımızda ziyareti sırasında spor salonlarında maç yapan gençlerimizi de bir kenara oturup izliyor, onları motive ediyor.  

Bizim Beykoz'da basketbol, voleybol, hentbol gibi resmi müsabakalarımızı oynadığımız Recep Şahin Köktürk Spor Salonu'na adını veren Recep Bey, Türkiye Hentbol Federasyonu Kurucularından... Aynı zamanda ilçede "Efsane Beden Eğitimi Hocası" olan Recep Şahin Köktürk, bu ilçede gerçekleştirilen tüm sporculara adeta "ruh" üflemiştir. Beykoz'un bir diğer efsanesi eski Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in spora ve sporcuya katkıları, asla unutmayacağımız önemli bir etkendir. Yücel Başkan, gerek Beykoz Belediyesi bünyesinde gerekse de Beykoz Belediye Meclisi'nde bu ilçenin sporcuları ve sporcu yetiştirenlerine, tekrarını belki de bir daha asla göremeyecekleri olanakları sunmuştur. Yerine gelen Murat Aydın ise Zeytinburnu'nda özellikle amatör sporcuların elinden tutmuştur. Şimdi orada yerine gelen Sayın Ömer Arısoy'u daha ilk yılını doldurmadan incitmek istemem ancak Zeytinburnu'nda da amatör sporculara ve kulüplerine verilen Murat Aydın desteğini geçmeyi bırakın; tekrarlamak bile bugünün şartlarında çok güç bir iştir. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın Zeytinburnu'nda yaptıklarını Beykoz'da da tekrarlayacak olduğunu düşünmek bile bu anlamda bizi heyecanlandırmalıdır."

Güngör: "Bülent Bey, Beykoz'un üzerinde bir isim"

Son olarak Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük'ün ilçeye katkılarını değerlendiren Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, şöyle dedi:

"Soyadı Küçük ama kendisi çok büyük bir isim Bülent Bey... Beykoz için büyük bir şanstır kendisi... Gerek duruşuyla, gerek ailesiyle, gerek eğitimiyle-kültürüyle de bu ilçenin de üzerinde bir isim olarak dikkat çekmektedir. Sayın Bülent Küçük'ü alıp, ilde ve hatta Ankara'da bir yerde konuşlandırsanız, inanın hiçkimse yadırgamaz. Beykoz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, "Az laf-Çok iş" anlayışıyla, haftasonlarını dahil kendisini işe ve Beykozlu gençlere adamış bir kişidir. Eğer Beykoz sporda geçmişe göre daha çok başarı elde ediyorsa, bunun altında kesinlikle Bülent Küçük'ün imzası olduğundandır. İlçemiz Spor Müdürü, amatör ruhunu ve aşkını asla kaybetmeden, işinin hakkını çok iyi veren bir profesyonel gibi çalışmaktadır."

Editör: TE Bilisim