Beykoz 1908 Spor Kulübü’nün üyeleri bugün Kavacık’ta bulunan Park Inn Radisson Blu Hotel’de Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Görev süresi sona eren Başkan Zeki Aksu, yeniden Kulüp Başkanlığı’na adaylığını iletti ve oylamada tek başına yer aldı. Zeki Aksu’nun dışında elini taşın altına koymak isteyen yönetici olmayınca, Başkan Zeki Aksu yeniden başkanlığa tecelli etti ve Olağan Kongre’de oylar açık oy kapalı tasnif sistemiyle gerçekleşti.

Hiç şüphe yok ki Beykoz 1908 SK’nın Olağan Kongresi’nde dikkat çeken bir diğer unsur da kongrenin sadece Beykoz 1908 SK’lı yöneticilere hitap etmediğiydi. Radisson Blu Hotel’de sadece Beykoz 1908 SK’dan üyeler yoktu. Aynı zaman da başka kulüp yöneticileri de vardı. Katılımcılar arasında; CHP Beykoz Adayı ve Çubukluspor Başkanı Coşkun Tosun, MHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Bilir, Türkiye Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Güzeci, Turizmciler Derneği Başkanı Ergin Tüfekçi, CHP eski Meclis Üyesi Süha Okan Uzun, BİSK Başkanı Asım Özdemir, AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Kaya, Kas-Der Şube Başkanı Süleyman Çalık, Paşabahçe Spor Kulübü Başkanı Coşkun Okur, Eyvah Grubu, İş adamı Salih Dursun ve Anadolu Hisarı İdman Yurdu Asbaşkanı İlker Güner vardı.

ÖMRÜM YETTİĞİ SÜRECE MÜCADELEM DEVAM EDECEK

Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Başkanı Zeki Aksu’nun konuşmasından kesitler ” Sayın Beykoz Kaymakamı, Sayın Beykoz Belediye Başkanı, Sayın TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Beykoz Spor Kulübü’nün Değerli Kongre Üyeleri Ulusal ve yerel basının kıymetli temsilcileri Beykoz Spor’umuzun Olağan Kongresi’nde sizlerle bir kez daha birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 111 yıllık ulu çınarın gölgesinde hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bu vesileyle başta Beykoz Spor’umuzun kurucusu Ahmet Mithat Efendi olmak üzere, geçmiş dönemde kulübümüzü yöneten eski başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, sporcularımıza, taraftarlarımıza ve Beykoz Spor’a emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Kulüp yönetimiyle, belediye başkanıyla, sivil toplum örgütleriyle, taraftarıyla el ele, omuz omuza verdiğimiz bu olağan kongremizin gelecek güzel günlerimizin başlangıcı ve müjdecisi olmasını diliyorum.

Bugün Büyük Beykoz’u yeniden yaratmak ve onu layık olduğu yerlere taşımak için hep birlikte; taraftarıyla, camiasıyla, belediye başkanıyla birlik olmanın ve kollarımızı yeni bir heyecanla ve daha büyük coşkuyla yeniden sıvamanın günüdür. 111 yıllık tarihi geçmişiyle Asırlık bir çınar olarak yükselen Beykozspor’muzun eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeye devam ediyoruz ve ömrümüzün yettiği sürece mücadelemiz devam edecek."

TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen ve Beykoz Stadımızın yeniden yapım sürecinde büyük çaba gösteren TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez beyefendiye ve geçmiş dönem belediye başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek nezdinde Beykoz Belediyemize camiamız adına minnet duygularımı sunuyor ve teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Beykoz Stadımız ışıl ışıl parlıyor ve parlamaya devam edecek. Bazı sıkıntılarımız var, biliyoruz. Yatakhane, kondisyon salonu, tribünlerin kapasite olarak yetersizliği ve üstünün kapatılmamış olması, ışıklandırma ve ana binamızın teşrifi konusundaki eksikliklerin Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ali Düşmez ve Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın’ın destekleriyle kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz.

Bu bağlamda tarihi kulüp binamıza yeniden kavuşmamız da son derece önemlidir. Onlarca yıldır kullandığımız ve kulübümüzün simgesi olan tarihi binamızın kulübümüzün kullanımına kazandırılması hangi siyasetten olursa olsun tüm Beykozluların ortak isteğidir."

BEYKOZ SAVAŞMAYA DEVAM EDECEK

"Beykozlular çok iyi biliyorlar ki Beykoz Spor Kulübü sürekli bir geliri olmadığı halde savaşmaya devam etti ve etmeye de devam edecek.

Beykoz Spor’u hakkı olduğu profesyonel liglere taşıyacağız.

Başarıların temelindeki esas unsur birlik ve beraberlik ruhudur. Çok acılar, çok sıkıntılar çektik. Şimdi bu acılar ve sıkıntıların muhasebesini yapmak yerine birlik ve beraberlik ruhumuzun sağladığı dayanışmayla gelecek güzel günlere yürümek zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Beykoz Spor Kulübü ile ilgili verdiği talimat ortada durmaktadır.

Beykozumuzu, Beykoz Spor’u hep birlikte zirvelere taşıyabiliriz… Hep birlikte çalışacağız… Taraftarıyla, camiasıyla, Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın’ın rehberliğinde kısa sürede eski parlak günlerimize döneceğiz.” diyen Başkan Aksu konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Başkan Aksu’nun ardından konuşmasını yapabilmek için kürsüye; Beykoz Gündem Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Beykoz 1908 SK Yedek Asil Üyesi Yılmaz Gökgöz çıktı.

SARI VE SİYAH TESADÜFEN SEÇİLMEDİ

Kongrenin Beykoz’a ve Beykoz sporuna hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Gökgöz “ 111 senelik mazisi olan, asırlık çınarımız 28 Eylül 1908 tarihinde Ünlü edebiyatçı olan Ahmet Mithat Efendi ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Kulübümüz kurulurken de renkleri sarı ve siyah tesadüfen seçilmemiştir. Formamızın, renkleri güneşin doğuşu, ışık ve medeniyetin ifadesi olan sarı ile muhteşem lale devrinin ihtişamı olan siyah lale renklerinden oluşmaktadır. 2019 da bizim için yeni bir başlangıç olacak, formamızın renklerinde olduğu gibi, güneşin doğuşu gibi yeniden doğacak ve adeta küllerinden yeniden alevlenecektir."

GÖKGÖZ:" BEYKOZ’UN AMATÖRDE OLUŞUNUN TEK SEBEBİ BİZİZ"

Evet değerli Beykozlular, Beykoz Spora Gönül Vermiş değerli insanlar, Beykoz İçin herkes; Büyük Beykoz, Çınar Beykoz, Şanlı Beykoz... Gibi ifadeler kullanırız.

Beykozumuzun önüne ne kadar güzel, süslü kelimeler koysak nafile... Nafile çünkü Beykozumuz amatör de...

Evet şimdi Beykozumuzun bu durumuna bir günah keçisi bulmamız gerekiyor değil mi? Sanırım en başta kimi bulalım desek dışarıdaki hemşehrilerimize, hep bir ağızdan belki de “Zeki Aksu”diyecektir. Değil mi?

Hayır kıymetli hazirun... Beykozun bu kötü durumda olmasının tek sebebi biz Beykozlulardır. Biz kulübümüze sahip çıkmadık, arka durmadık. Fakat bugünden sonra Kulübümüze sahip çıkmalıyız. Yanında olmalı, elimizi taşın altına sokup kulübümüzü layık, olduğu yere taşımalıyız.”

GÖKGÖZ: "SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LAFINI YERE DÜŞÜRMEYİN" 

“Beykoz Sporumuzun yükselmesiyle ilgili ilk işaret fişeğini Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Partinin Beykoz kongresinde şu ifadeleri kullanmıştı. “Beykoz Spor Süper Ligde oynamayı hak ediyor. BEYKOZ sporu yükseltmek için her türlü desteği vereceğiz”demişti. Şimdi buradan SAYIN Belediye Başkanımıza sesleniyorum, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın lafını yere düşürmeyin ve Beykoz Spor Kulübümüze arka durun. Benim, sizin Kulübümüze arka duracağınıza inancım tamdır.”

GÖKGÖZ: "BEYKOZLU OLMAK BEYKOZ’UN DEĞERLERİNİ YAŞATMAKTIR" 

"Ben inanıyorum ki Murat Aydın Başkanımızın yeni bir Beykozlu olduğuna... Çünkü gittiği Her yerde ben yeni bir Beykozluyum diyor.

Şimdi Beykozlu olunmaz, Beykozlu, doğulur diyen arkadaşlar da olabilir.

Ama Rahmetli Şahin Köktürk’ün Beykozlu nasıl olunur tanımı vardı. Ne diyordu Köktürk, “Beykozlu olmak; Beykoz’da doğup büyümek değildir. Beykozlu olmak; Beykoz’un değerlerini yaşatmaktır”

Beykoz’un 111 senelik Çınarı olan Beykoz Spor’dan başka büyük bir değeri yoktur. Eğer bu değeri yaşatırsa Beykozlu olur. Yaşatmazsa da Beykozumuz 111 senedir ayakta duruyor, destek olursa hedefe koşarak gider, destek olmazsa da bir ayağı topallayarak yoluna devam eder.” şeklinde manidar bir bildiri okuyan genç yönetici Gökgöz, söyleşisinin ardından katılımcılara teşekkür etti.

BEYKOZ STADINI BELEDİYE DEĞİL TFF YAPTI

Olağan Kongre'de konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan TFF üyesi ve Türkiye Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez “Beykoz Stadyumu’nu Futbol Federasyonu yapmıştır. Kusura bakmayın ama ben TFF’de icra üyesiyim. Buna karar veren 4 ya da 5 kişiden birisiyim. Çok önemli değil ama Belediyenin yaptırdığını duyuyoruz. Belediye değil TFF yaptırdı. Bugün TFF istediği anda istediği maçı oraya verebilir. Bunun nedeni; Beykoz Stadı Beykoz’a yapılmıştır. Beykoz kulüplerine yapılmıştır” şeklinde konuşan Düşmez ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a seslendi “ Murat Bey’e de buradan spor adına özellikle söylüyorum. Kendisi Belediye Başkanıdır ve Zeytinburnu’da spora hizmet etmiş bir başkandır. Beykoz’da da temennim o dur ki spora hizmet edecektir, yapmalıdır çünkü spora yapılan hizmetin vatan sevgisiyle eş değer olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Beykoz 1908 SK’nın Divan Kurulu üyeliğine; Ali Bilir, Tuncay Yörüten, Erdal Diri seçildi.

Haber: Ramazan Dengiz

İşte Zeki Aksu’nun listesi;

Editör: TE Bilisim