Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul’un aldığı karar neticesinde Beykoz 1908, Yerel Bölgesel Amatör  Ligi’ne yükseldi.

Beykoz Süper Amatör Lig takımlarından olan Beykoz 1908 Kulübü, 2. bitirdiği gruplarda klasmanlara kalmış ve oynanan iki maçta da mağlubiyet almıştı. Aldığı iki mağlubiyet ile son sırada yer alan Beykoz 1908 Kulübü, koronavirüs'ün Türkiye'yi de sarması sonucu liglere ara verilmiş ve klasmana kalan takımların durumunun ne olacağı bekleniyordu.

TFF'nin aldığı karar sonrası Süper Amatör Lig'de klasmana kalan ve 16 kulüp için yeni bir yöntem buldular ve BAL Ligi'nin yanı sıra Yerel BAL Ligi kuruldu.

Yerel BAL Ligi'nde İstanbul'da bulunan 16 takım mücadele edecek ve gruptan 3. Lig'e yükselen kulüpler belli olduktan sonra İstanbul ekiplerinin olduğu Yerel BAL Ligi tekrar kaldırılacak.

Beykoz 1908 ile beraber TED Koleji Beykoz, Kavacık Spor Kulüpleri de Yerel BAL Ligi'ne yükseldi.

TFF'NİN AÇIKLAMASI;

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir anlamda hayatın bile durma noktasına geldiği son derece kötü günler yaşadık. Hayatın her alanında olduğu gibi futbolumuz da bu durumdan son derece olumsuz bir şekilde etkilendi ve amatör liglerimizin devam etmesi mümkün olmadı. 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yetkili kurulları tarafından futbolun geleceği ile ilgili aşamalı olarak kararlar alınırken tamamlanamayan Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Ligine yükselecek takımlar geçtiğimiz haftalarda açıklanarak Genel Başkanımız Ali Düşmez’in önderliğinde Amatör İşler Kurulu ve konfederasyonumuzun temsilcileri tarafından Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek ve düşecek takımların belirlenmesi için yapılan çalışmalar sonucunda ilimizde Süper Amatör Lig Klasman Grubu’nda yer alan 16 takımımızın da Bölgesel Amatör Lig’e yükselmesine karar verildi. 


Bilindiği üzere ilimizde Süper Amatör Lig tamamlanmış ve sekizerli iki grup halinde 16 takımımız Klasman Grubunda yer almıştı. Liglerin bitmesine karar verilmiş olması sonrasında 3 Puanlık sistem göz önünde bulundurulduğunda 16 takımımızın hepsinin de kalan beş maçta yükselme ihtimalleri bulunduğundan hareketle bu takımlarımızın mağdur olmamaları için amatör kurul tarafından yapılan müzakere neticesi Bölgesel Amatör Lig’e alınmalarına karar verilmiştir. Verilen bu karara göre İstanbul’daki takımlarımızın Bölgesel Amatör Lig adı altında değil yerel Bal Ligi adı altında iki grup halinde oynaması kaçınılmaz görülmektedir. 

Hem Bölgesel Amatör Lig hem de İstanbul yerel amatör ligleri ile ilgili planlama önümüzdeki günlerde açıklanacak olup alınan kararların hayırlı olmasını dileriz." denildi.

Editör: TE Bilisim