1908’de kurulan ve bir dönem fırtınalar estiren Beykozspor’un 1957’de kazandığı Atatürk Kupası'nın Riva'da anıt olmasına, Atatürk Kupası'nı kazanan Milli Sporcu Şirzat Dağcı'nın oğlu Ufuk Dağcı'dan tepki geldi.

Ufuk Dağcı, Facebook'ta yapmış olduğu yorumda; "Benim fikrim kupa bir yere konacaksa yeri Beykoz Meydan olmalıdır... Hatta ve hatta eski kulüp binamız yeniden Beykoz Spor Kulübüne tahsis edilmeli oranın önüne bu anıt yapılmalıdır..."

Beykoz 1908 Kulüp Başkanı Zeki Aksu ise Ufuk Dağcı'nın yapmış olduğu yoruma cevap vererek şu ifadeleri kullandı. "Ufuk Dağcı, kupa aslı inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak olan kulüp müzesinde olacak. Sadece kupanın muadili bir heykeltraş tarafından yapılacak. Riva'da Atatürk büstü ile birlikte Riva meydanına konacak. Beykoz yönetimi olarak meydana konmasını ve hemen yanında da Beykoz Stor mağazasını açmak için Beykoz Belediye Başkanımızdan talepte bulunacağız. Yani hem meydanda, hem Riva'da Atatürk kupası muadili olacak kupanın aslı ise müzemizde yerini muhafaza edecektir."

Efsane futbolcu Şirzat Dağcı'nın oğlu Ufuk Dağcı ile telefon ile konuşmamız sonrası "Atatürk Kupası neden Beykoz Meydanıı'na konulmalı" diye sorduk.

Dağcı, "1957 yılında kazanılan bu kupa, futbolcular tarafından omuzlara alınıp Beşiktaş İskelesi'ne kadar getirilmiş ve oradan Beykoz vapuruna binmişler ve Beykoz Meydanı'na kadar gelmiştir. Beykoz Meydan'da futbolcular, yönetim ve Beykoz halkı bu kupanın sevincini saatlerce yaşamıştır. Anısı da yaşanmışlığı da Beykoz Meydan'da gerçekleşmiştir. Bu yüzdendir ki Riva ile Beykoz 1908'in kazandığı kupanın hiçbir bağı yoktur. Eğer ki illa bir yere konulacaksa Beykoz-Yeniköy vapuru önünde Atatürk büstü bulunmaktadır. Beykoz Belediyesi hem daha büyük Atatürk büstü kurar, hem de Atatürk Kupası'nı sahile koymuş olurlar." dedi.

Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz, Atatürk Kupası ile ilgili Haber Türk'e verdiği demeci linke TIKLAYARAK okuyabilirsiniz!

Editör: TE Bilisim