Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Kadın Kolları seçimine iki gün kala, başkan adaylığını açıklayan Eylem Uzuner'e çok önemli bir destek geldi. 

CHP Beykoz İlçe binasında adaylık açıklamasına katılan Türkiye'nin tanıdığı ünlü Gazeteci Yazar Ruhat Mengi'nin de CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Eylem Uzuner'in yöneticisi olacağını, Başkan Adayı Uzuner sosyal medya aracılığı ile duyurdu. 

Uzun yıllar Televizyon ekranlarında AK Parti'ye sert eleştiriler yapmasıyla bilinen Mengi, 2 sene önce CHP Beykoz üyesi olmuştu. 

Ruhat Mengi'nin Kadın Kollarında görev yapacak olması partililerde heyecan yarattı. 

Ruhat Mengi Kimdir? 

ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü'nde eğitim görürken, son yılında yurtdışına İngiltere Machester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Bölümü'ne geçti ve eğitimini 1978'de burada tamamladı. Stajını İngiltere'de Sitting bourne Shell Araştırma Merkezi'nde yapan Ruhat Mengi, Türkiye'ye döndükten sonra da Türkiye Petrolleri Araştırma Merkezi'nde bir süre mühendis olarak çalıştı.

Gazetecilik mesleğine Günaydın gazetesinde moda yazıları yazarak başladı. Aynı zamanda televizyonda da tartışma ve haber içerikli programlar sundu. 1989 yılı Ocak ayında Sabah Gazetesi'ne geçti. 2002 yılında Sabah Gazetesi'nden ayrılarak Vatan Gazetesi'ni kuran "Bağımsız Gazeteciler Grubu" arasında yer aldı.

Star TV’de, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” isimli haber programını yaptı. Vatan Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev yaptı.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan anket sonuçlarına göre verilen ve 2010 yılında altıncısı düzenlenen İletişim Ödülleri'nde Ruhat Mengi'yle Her Açıdan isimli programı ile 2013 yılında da aynı Üniversitede "En İyi Gündem Programı" ödülüne layik görülmüştür

Vatan gazetesindeki işine 5 Aralık 2013'te son verildi. Halk TV'de de Her Açıdan Programının yapımcısı ve sunucusu olarak görev yaptı.

Editör: TE Bilisim