Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı'nın 8 Kasım'da başlayan mahalle delege seçimlerinin bitmesi üzerine, İlçe Başkanlık yarışında işler kızıştı.

24 Aralık 2017 yılında gerçekleşen CHP Beykoz Olağan Kongresi'nde Mahir Taştan, Aydın Düzgün karşısında 70 fark yiyerek elindeki ilçe başkanlığı görevini Düzgün'e bırakmak zorunda kalmıştı.

Aradan 2 yıl geçen Olağan Kongre sonrası, 29 Aralık 2019 yılında yapılması beklenen Olağan Kongresi'nde Mahir Taştan'ın, Aydın Düzgün'den rövanşı alması bekleniyor.

2 yıl boyunca İlçe Başkanlığı görevini yürüten Aydın Düzgün, bu süre zarfında iyi bir ilçe başkanlığı yapamadığı ve 31 Mart Yerel Seçimlerinin mağlup ilçe başkanı olarak partililer tarafından konuşulan Düzgün, 23 Haziran seçimlerine sarılsa da Düzgün'e karşı tepkilerin önüne bir türlü geçemedi. 

45 Mahallede yapılan liste çalışmalarında "Beyaz liste ve turuncu liste" olarak genelde yarışıldı.

Turuncu listenin kazandığı mahalleler, "Tokatköy, Ortaçeşme, Çamlıbahçe, Yalıköy ve bazı köylerde kazanırken, Beykoz, Akbaba, Yenimahalle, İncirköy, Kavacık, Soğuksu, Anadoluhisarı ve bazı köylerde" beyaz liste kazandı.

CHP'li üyeler: "Taştan bu işi bitirdi. Kongreyi Bekliyor" 

Delege çoğunluğunun Eski İlçe Başkanı Mahir Taştan'ın olduğu, CHP'li üyeler tarafından konuşuluyor. 24 Aralık'ta yapılması planlanan CHP Beykoz Olağan Kongresi'nde Mahir Taştan'ın, Düzgün karşısında tek aday çıkması halinde 270'e 130 fark atması bekleniyor. Partililer süreci, "Mahir Taştan, büyük mahallerde delege seçimlerini kazandı. Artık iş kongreye kaldı. Açıkçası Taştan bu işi bitirdi. Sadece kongre tarihini bekliyor" dediler. 

Yasemin Özdemir ve Dr. Devrim Altıntaş'ın da isimlerinin aday olarak çıkması sonucu, seçimin sonucunu nasıl etkiler bunu da 29 Aralık'ta hep birlikte göreceğiz. 

Editör: TE Bilisim