Furkan Çeliker... Referandum sürecine Başkansız olarak giriyor olmanın moral bozukluğunu yaşayan AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları’na önce Başkan oldu sonrasında da büyük bir yükün altına girdi. Babası Adnan Çeliker’i siyaset sahnesinde yıllara izleyen Furkan Çeliker, gözlemlerine üniversite eğitimlerini ekledi ve Beykoz’da ses getiren işleri başarıyla yerine getirdi. Unutamadığı anıların içerisinde 15 Temmuz gecesine özel bir pencere açan Furkan Çeliker, “Gelecekte çocuklarıma ve hatta torunlarıma, bu milletin demokrasi için neler yaptığının canlı şahidi olarak anlatacağım bir geceydi’ dediği geceyi özetledi.

İşte Beykoz Gündem’in AK Parti’nin seçim başarılarında, Beykoz’daki bir parçası olan Gençlik Kolları Başkanı ile yaptığı röportaj ve Furkan Çeliker’in anlattıkları:

Sizi biraz tanıyabilir miyiz Furkan Bey? Kimdir AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker?

“1991 yılında Tokatköy’de doğdum ve halen orada ikamet ediyorum. Babam o sıralarda siyasette etkin rol alıyordu. Milli Gençlik Vakfı’nın Tokatköy’de kurulduğu sırada Kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yaptı. Tabi siyaset de bu sırada ailemizle tanıdık.

İlkokulu Hacı Numan’da okudum. Liseyi Fevzi Çakmak Lisesi’nde bitirdim. Daha sonrasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tamamladım.

Siyasete filli olarak Tokatköy’de ve üniversite eğitimimi de tamamladıktan sonra başladım. Daha sonra Mahalle Başkanı oldum. AK Parti’de 1. Bölge Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Ardından o dönemki teşkilat başkanımız Mehmet Güler’in AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı olmasıyla, Siyasi Hukuk Birim Başkanlığı ve Başkanvekilliği görevini devraldım. Mehmet Güler’in istifası sonrasında da İlçe Başkan Vekilliğini sürdürdüm. Yakın zamanda ise asaleten görevimiz tebliğ edildi ve halen AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Başkanlığı görevimi yürütmekteyim.

Evliyim, 1 çocuk babasıyım. Gençlik Kolları Başkanlığı’nı da yaklaşık 1 yıldır devam etmekteyim.”

Göreve geldiğiniz süreçte neler yaşadınız? İşe nereden ve nasıl başladınız?

“Referanduma 2 ay kala göreve geldik. O zamanda görevi bırakmış bir Bşkanı olan ‘kırgın’ bir Gençlik Teşkilatı vardı. Tabiri caizse bir anda bombayı kucağımızda bulduk ve bu ortamda Refarandum sürecini yaşadık.

Sürecin ilk günlerinde elbette korku yaşadık fakat Gençlik Kolları olarak, o dönemde birbirimize kenetlendik. Bu sırada

bu kenetlenmeyi sağlayan tüm teşkilat üyelerime de yeri gelmişken, ‘Allah razı olsun’ demek isterim. Biz korkuyu atlattıktan sonra derhal gençlerle bir araya gelmeye başladık: Genç Buluşmaları tertipledik. O dönem, Sinoplularla Berat Albayrak’ı buluşturduk. Kastamonulu, Ordulu gençlerimizle buluştuk. Beykoz’un her mahallesinde Milletvekillerimizle birlikte vatandaşlara Referandum sürecini ve sonrasını anlattık.

Beykoz’da 30 yaş altındaki 45 bin 700 hemşehrimize gittik ve hepsinin tek tek kapısına giderek, Kurucu Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine ismen özel olarak yazdığı mektupları ulaştırdık. Çalışma hayatının içerisinde olan genç Beykozlularla bir araya geldik ve Milletvekillerimizle birlikte kendilerini ziyaret ettik. Bu sırada ziyaret programımıza hastaneleri de ekledik ve burada da yine hemşehrilerimizle sağlık ve afiyet dileklerimizle kucaklaşıp, bir araya geldik. 18 yaşında olup, hayatında ilk kez oy kullanacak olan gençlerimizi evlerinde tek tek ziyaret ettik ve bu sırada doğum günü olan genç Beykozlulara da üzerinde ‘Evet’ yazılı pasta ikram ettik.”

AK Parti’nin Genç Kadroları, bu enerjilerini neye borçlular?

“AK Parti Gençlik Kolları enerjisini, Kurucu Genel Başkanımız ve halen Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyor. Cumhurbaşkanımızın gençlere çok farklı bir şekilde önem vermesi, Merkez Yönetim Kurulu teşkilatlarında da gençlere yer vererek, bu önemi vurgulaması, bize ve çalışmalarımıza ışık tutuyor. AK Parti’de Milletvekili ve hatta Bakanlık düzeyindeki mevkilere gençlerin önerilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte toplumun da gençliğe bakışına heyecan katıyor. Tüm bu yaşananlar ise bizim gibi AK Parti’de siyaset yapmaya başlayan gençlere hem umut hem de kıvanç veriyor. Cumhurbaşkanımız, ülke yönetiminde gençlere sunduğu fırsatlarla, bizlere yol gösteriyor.

Referandum sürecinde, anlattıklarımızın içerisinde Seçme ve Seçilme Yaşının 18’e indirilmesi konusu olduğundan, sahaya farklı bir motivasyonla çıkmıştık. Enerjimize bir de heyecan eklenmişti. Aslında başarımızın nedenlerinden birisini de işte tam olarak bu oluşturuyor: İnsan, inandığı işi yaparken, kendisini hem daha mutlu hem de daha güçlü hissediyor.”

Bu partide bir genç olarak siyaset yapmak, nasıl bir duygu? Avantajları neler?

“AK Parti’de Kadın Kollarıyla birlikte Gençlik Kolları, ayrı bir Başkanlık düzeyinde temsil edilmektedir. Farklı bir tüzüğü bulunmaktadır. Ancak bu noktada teşkilattan tamamen kopuk bir şekilde hareket etmemektedir. Kendimizden örnek vermek gerekirse, biz Beykoz’da AK Parti Beykoz Kadın Kolları ve Beykoz Gençlik Kolları olarak, İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Gürkan’ı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerini, birer ‘Abi’ birer ‘Abla’ olarak görürüz. Onlar da bizlere her zaman desteklerini gösterirler ve hissettirirler. Bizler bağımsız olarak örneğin Gençlik Kolları olarak, planlamalar yapıp, bunları kendi irademizle hayata geçirebiliyoruz. Bunun rahatlığını da yaşıyoruz: Daha hızlı karar alıp, heyecanımız kaybolmadan harekete geçmiş olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz.

Beykoz İlçe Başkanımız Mustafa Gürkan, teşkilatın Gençlik Kollarından gelmiş bir isim olduğu için ayrıca bunun katkısını da hissediyoruz: Sayın Mustafa Gürkan, bizimle ilgili söylediği sözlerle motivasyonumuzu artırıyor. Her zaman Gençlik Kollarının, Kadın Kolları ya da ana kademedeki yöneticilere göre hata yapma oranı daha yüksek yerler olduğunu söylüyor ve bu anlamda bize destek veriyor. Biz de hata yapmaktan korkmadan hareket ediyor ve çalışmalarımızda daha yüksek gayretler gösterip, daha büyük başarılar elde edebiliyoruz. Bu cesaret, Beykoz İlçe Gençlik Kollarında çalışan her bir arkadaşımıza bir sorumluluk yüklüyor ve bizler burada, adeta bir Siyaset Okulu’nda Uygulamalı Eğitim görüyormuş gibi hissedebiliyoruz. Genç arkadaşlarımız arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşuyor ve birbirimizden aldığımız güçle bu okulu en iyi ortalamayla bitirmenin hesaplarını yapmaya başlıyoruz.”

Gençlik Kolları olarak, Beykoz’daki uyuşturucu sorununu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Uyuşturucu ile ilgili olarak Beykoz Kent Konseyi ve dönemin Başkanı Sayın Muharrem Kaşıtoğlu ile ortak çalışmalar yaptık. Beykoz Kent Konseyi’nin 110 bin imza topladığı kampanyaya büyük bir destek verdik. Gençlerimizi uyuşturucudan uzakta tutmak için Liselerarası Futbol Turnuvası düzenledik. Yine şimdi 45 mahallemizde Futsal olarak bilinen Salon Futbolu Turnuvası’nı düzenlemek için hazırlıklarımızı tamamladık. Spor A.Ş. ile birlikte ortak bir çalışmayla, yine mahalleler arası Masa Tenisi Turnuvası’nı hayata geçirmeye başladık.

AK Parti İlçe Merkezimizde yeni açılışı yapılan Konferans Salonu’nda Beykozlu genç hemşerilerimizi bir araya getirmeye başladık. Burada onlarla hasbıhal ederek, uyuşturucudan uzakta durmaları gerektiğini ve çevrelerine karşı bu konuda duyarlı olmalarının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle liseli kardeşlerimize, motivasyonlarını artırıcı programlar sunuyoruz. Toplumun farklı kesimlerinden uzmanlarla irtibat halindeyiz ve kendilerinden büyük bir destek alıyoruz. İnşallah bu anlamda da Beykoz’da uyuşturucunun biteceğine inanıyoruz.”

Başkanlığınız süresince yaptığınız işlerden bahsedebilir misiniz? Neler yaptı AK Parti Beykoz Gençliği sizin liderliğinizde?

“Biz, AK Parti’nin 16. Kuruluş Yıldönümüne dair bir Sergi düzenledik. Burada partimizde 16 yıllık süreçte yaşananları, fotoğraf kareleriyle ortaya koyduk. Yoğun geçen Referandum sürecinde ele alamadığımız mahalle teşkilatlarımızı, Referandum sonrası revize ettik ve 45 mahallemizde güçlü kadrolarla yeniden ‘Bismillah’ dedik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki Daire Başkanlarımızı ziyaret ettik ve genç mahalle başkanlarımızın, bulundukları yer ile ilgili sorunlarını burada dile getirmelerine olanak tanıdık. Her Cuma günü Şeyh Ethem Sırrı Efendi Kültür Evi’nde İl Vaizi Çelebi Hoca ile birlikte sohbet ettik. Bunun yanı sıra Pazar günleri de bu kez Sabah Namazı’nda genç Beykozlu kardeşlerimizle bir araya geldik. ‘Camiler Cemaatsiz, Gençler Namazsız Kalmasın’ sloganıyla hareket ettik. Programımızı, her Pazar günü farklı bir mahallede, farklı bir camide yürüttük.

Referandum sürecinde İlçe Başkanımız Mustafa Gürkan ve Kadın Kolları Başkanımız Gaye Zayıf’ın da katılımıyla, Ortaçeşme’den Paşabahçe’ye kadar ‘Evete Pedal Çevir’ etkinliğini gerçekleştirdik. Bisikletlerimizle, Beykozlu genç hemşerilerimizi yanımıza alarak, bir bisiklet turu düzenledik. Referandumun hemen ardından bu kez Ramazan ayında Gençlik Kolları olarak kumanya dağıtımında bulunduk. Yine Gençlik Kolları olarak, teknede büyük bir iftar yemeği tertip ettik. Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak İftarları’nın neredeyse tamamına Gençlik Kolları olarak katılım sağladık. Beykoz Halkı ve özellikle de genç kardeşlerimizle hasbıhal ettik.

Ramazan ayının akabinde Kılıçlı Köyü’nde AK Parti Gençlik Kolları olarak bir Hatıra Ormanı kurduk ve 1000 fidan diktik. Silivri’de devam eden 15 Temmuz davalarının FSM Köprüsü ile ilgili olan hemen tüm duruşmalarına, AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları olarak katılım sağladık. 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde, Beykozlu şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi tek tek yine AK Parti Gençleri olarak ziyaret ettik. Bu sırada şehitlerimizin ve ailelerinin yaşadıkları yerdeki mahalleye, bayraklama çalışması gerçekleştirdik. Huzurevi ve Çocuk Yuvası ziyaretlerimizle, gençlerimizin motivasyonunu artırmayı hedefledik.

Kurban Bayramı’nda Kızılay Beykoz Şubesi’ne Gençlik Kolları olarak, kurban bağışında bulunduk. Öğretmenler Günü’nde Beykoz’daki öğretmenlerimizi tek tek ziyaret ederek hediyeler sunduk ve kendileriyle yararlı sohbetler gerçekleştirdik. Lüsev haftasında, Beykozlu lösemi hastaları ve ailelerini ziyaret ettik. Yine AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları teşkilatı olarak, Sosyal Yardımlaşma ile ortak hareket ederek, Bakıma Muhtaç Beykozlu Aileleri evlerinde ziyaret ettik; onların evlerindeki bakım-onarım-tadilat işlerinde kendilerine yardım ettik. Yetim ve öksüz çocuklara, kışlık bot ve giyecek yardımında bulunduk.”

Hiç unutamadığınız anlar oldu mu?

“Görev süreci boyunca çok farklı anılarımız oldu. Ala unutmadığımız ve unutamayacağımız pek çok ana tanıklık ettik Ancak bunların en önemlisi de sanırım 15 Temmuz günü yaşadıklarımızdı. O gün, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde Danışma Meclisi vardı ve biz çıkışta haber alır almaz İlçe binamıza hareket ettik. Burada Belediye Başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek’in konuşması hepimizi çok etkiledi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne geldiğimizde çok Dumanbet farklı duygular içindeydik. Bir yandan öfkeliydik, bir yandan şaşkındık; bir yandan da tarihe tanıklık ediyor olmanın heyecanını yaşadık. Teşkilatımızla bir kez daha gurur duyduk ve bir kez daha bu ülkeye, bu halka inandık. Orada olan herkesin gelecekte anlatacakları vardı ancak biz gençler olarak, bambaşka duygulardaydık. Gelecekte çocuklarımıza ve hatta torunlarımıza, bugünleri anlatırken, ülkenin aslında o gece nasıl bir sınav verdiğini, bire bir o geceyi yaşamış insanlar olarak anlatacaktık. Yaşadığımız heyecanı, sonrasında olanları karmakarışık duygularla tekrar ve tekrar anlatacaktık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki kararlı ve dik duruşu, Devlet sözcüğünün büyüklüğünü ve halkımızın demokrasiye olan inancını, bu anları saniye saniye yaşamış kişiler olarak gelecek nesle anlatacaktık. Sadece benim değil, o geceye tanık olmuş yüzbinlerce insanın, bu geceyi unutması herhalde asla mümkün olmayacaktı.”

Peki, bu işin zorlukları neler?

“Bizim aslında Beykoz İlçe Gençlik Kolları olarak sorumluluğumuz çok büyük... Bir kere biz, 30 yaşını aşan kişilerin ‘gençlik teşkilatından’ ayrılması dolayısıyla, sürekli bir üye kazandırma sorumluluğunu taşımaktayız. 30 yaşını aşan kişiler aramızdan ayrıldığı için sürekli üye kaybediyoruz ve bu kaybı da telafi etmemiz gerekiyor. Diğer yandan tüm ülkede olduğu gibi Beykoz’da da genç bireylerin fazla olmasından dolayı, onların sorunlarıyla daha yakından ve sürekli olarak ilgilenmek zorunda olduğumuzun bilinciyle yaşıyoruz. Gençlerimizin her sorunu, teşkilatımızda masaya yatırılıyor ve öncelikleri belirleyereki bu konuda aktif çalışma yollarını arıyoruz. Bu sırada elbette tecrübe kazanıyoruz ancak bu tecrübeleri de gerek ilçede gerek ilde gerekse genel merkezde kurduğumuz diyaloglarla, genişletmenin telaşını yaşıyoruz. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’ndaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Onlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Taha Ayhan ve ekibiyle bu anlamda sıcak bir diyalog kuruyor ve ay içerisinde 1 ya da 2 kez bir araya gelip, istişare yapıyoruz. İstanbul genelinde 39 ilçe olduğu düşünüldüğünde, Beykoz olarak önemli bir iş gerçekleştiriyoruz.”

Son olarak: Sosyal medyayı kullanıyor musunuz?

“Sosyal medya, bizim yaptığımız işin bir sunumu; vitrini... Çağımızda sosyal medya, pazarlama açısından büyük bir mecra haline geldi. Biz de Beykoz İlçe teşkilatı olarak, yaptığımız işleri iyi bir vitrinde sergilemeye çalışıyoruz. Sosyal medyanın gücünün farkındayız ve bunu çok iyi bir şekilde kullanmak noktasında da çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

AK Gençlik Beykoz Whatsapp hattı kurduk ve bu hattan gençlik kollarında aktif görev yapmak isteyenlerle iletişim kuruyor, ayrıca tüm Beykozlu genç kardeşlerimizin taleplerine cevap olmaya çalışıyoruz.

Whatsapp hattımız.
(0530) 972 1908

Editör: TE Bilisim