CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrası olağanüstü kurultay yapılmasını isteyen parti içi muhalifler delegelerden imza toplayarak Genel Merkez'e teslim etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti politikalarını beğenmeyen isimler Muharrem İnce'nin genel başkan olabilmesi için imza vermişti. Partiden yapılan açıklamada imza sayısının kurultay için yeterli olmadığı belirtildiğinde ise "demokratik hakkımızı kullandık imza verdik, yine demokratik hakkımızı kullanıp imzamızı geri çektik" demişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, köşe yazısında "CHP'li bir ismin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü" nü iddia etmişti. Türkiye gündemine oturan bu köşe yazısı sonrası bir çok CHP'li siyasetçi zan altında kalmış ve sağ partiden gelen bazı isimler açıklamalar yaparak, kendileri olmadığını dile getirmişlerdi.

Rahmi Turan, baskılara dayanamayıp, gece saatlerinde Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili CNN TÜRK'teki 'Gündem Özel' programında Barış Yarkadaş'a mesaj gönderen İnce, "Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi.

24 Haziran seçimleri sonrası Muharrem İnce için imza veren 31 kişiden biri olan CHP Beykoz İlçe Başkan Adayı Dr. Devrim Altıntaş'ın, İnce için destek açıklaması yapıp, yapmayacağını ileriki günlerde göreceğiz.

Muharrem İnce, katıldığı televizyon programlarında Cumhurbaşkan adayı ve delegeler isterse CHP Genel Başkan adayı olabileceğini çok rahatlıkla söylüyor. 24 Haziran seçimleri sonrasında imza veren Dr. Devrim Altıntaş, için Beykozlu CHP'liler, "İnce'nin genel başkan adaylığı tekrar söz konusu olursa, 31 kişiden biri olan Dr. Devrim Altıntaş'ın yeniden imza vermekten çekinmeyeceğini"

Bazı partililer ise; "Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara gibi iki önemli şehrin belediyelerini kazandıran isim oldu. Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmeyen birinin de ilçe başkan adayı olması çok garip" diyorlar.

Editör: TE Bilisim