Kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'den istifa eden eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi'ni resmen kurdu. 

Partisini kurduğu günden bugüne sosyal medya da yapmış olduğu paylaşımlar ile dikkatleri üzerine çeken Babacan'ı videoları kısa bir sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi. 

Babacan, AK Parti ile yollarını ayırması sonrasında kurduğu DEVA Partisi'nin Beykoz İlçe Başkanı belli oldu.

Ali Babacan, kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) için İstanbul'da güçlü bir kadro ile yola çıkmaya hazırlanıyor.

Beykoz'da da güçlü bir oluşum kurabilmek için çalışmalar yapan kurucular kurulu, Beykoz'da Giresunlu veya Kastamonulu bir isim ile yola çıkmayı düşündüklerini ama bunun yanında bu ismin eğitim ve kariyerinin de olduğu, sevilen bir isim aradıkları bilgisine ulaştık. 

Beykoz'da ise herkesin merak ettiği "Demokrasi ve Atılım Partisi Beykoz İlçe Başkanı kim olacak?" sorusunu ise Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz ulaştı.

DEVA Partisi kurucuları arasında olan bir yönetici ile kurduğumuz iletişim sonrası 'Beykoz'da düşündüğünüz bir isim var mı?' sorusuna, 'uzun zamandır bir isim üzerinde araştırma yaptık. Hem demografik yapıya dikkat ediyoruz, hem de eğitim ve kariyerine, tabi ilçesinde tanınması ve sevinmesi de bizler için önemli" dedi. 

DEVA Partisi Kurucusu, "Beykoz'da bu vasıflarda yapmış olduğumuz araştırmalarımız devam ediyor ama bugüne kadar üzerinde durduğumuz bir kaç isim oldu ama şuan üzerinde yoğunlaştığımız, CHP'de de siyaset yapmış, Giresunlu, eğitimi ve kariyeri olan Gökhan Taneri Vural" ismine yoğunlaştıklarını dile getiren kurucu üye, "İstanbul İl Başkanlığı'nı kurduktan sonra Gökhan Taneri Vural'a ilçe başkanlığı için teklifte bulunmayı düşündüklerini söyledi. 

Gökhan Taneri Vural kimdir?

1969 Ankara doğumlu olan Vural, aslen Giresun Bulancaklıdır. 1986 Ankara Çankaya Lisesi, 1991 Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden sonra kendi şirketi ile bilgisayar, iletişim ve network sistemleri konularında birçok sektöre projeler yaptı. ​​CHP'de ilçe başkanlığı ve Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığı yaptı. 

Editör: TE Bilisim