Gelecek Partisi'nin geleceği nasıl olacak?

Ak Parti'den ihracı istenen ve istifa eden Ahmet Davutoğlu, Aralık 2019'da Gelecek Partisi'ni kurdu. İl başkanlarını atamaya başlayan Davutoğlu, Ocak 2020'de de İstanbul il başkanını atadı. Gelecek Partisi Şubat ayında ise İstanbul'da 10 civarında ilçeye başkan atayabildi.

Mart ayının ortasını geçtik diğer ilçelerde atama sesi yok!

Gelecek Partisi Beykoz'da Giresunlu bir ismin üzerinde durdukları konuşulsa da şuana kadar Gelecek Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı'nı kabul eden kimsenin olmadığı görülüyor.

Gelecek Partisi'nin ilçe başkanı bulamayışı, birazda AK Parti kongresi öncesinde ilçe başkanı ve yönetici olma beklentisi olanların varlığından kaynaklandığı konuşuluyor. Böyle bir beklenti içinde olanları ise AK Partililerin partiye ve yönetime yaklaştırmayacakları da konuşulan konular arasında...

Babacan'da beklenti daha yüksek!

Bütün bunlara nazaran bir süre önce AK Parti'den istifa eden Ali Babacan, Mart 2020'de Deva Partisi'ni kurdu.  AK Parti içerisinde veya dışarısındaki bazı kesimlerin Babacan'ın kuracağı partiyi beklediği görülüyordu. Babacan'ın, Davutoğlu'na göre daha hızlı teşkilatlanması bekleniyorken, Beykoz İlçe Başkanı kim olur sorusu şimdiden sorulmaya başlandı.

Babacan'ın Beykoz'da AK Parti'nin kongresi ve AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak Bayram Şenocak'ın görevine devam etmesiyle birlikte bir çok ilçede teşkilatında istifaların önüne geçilemeyeceği ve bu sayede daha güçlü bir şekilde Beykoz'da teşkilat kurulabileceği konuşuluyor.

Beykoz'da DEVA Partisi'nin ilçe başkanı olarak Rizeli ve Kastamonulu iki ismin üzerinde durulduğu bilgisine de erişildi. 

Editör: TE Bilisim