Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Beykoz Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu'nun Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu suç duyurusunda hukuka gölge düştü. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın hakkında 'ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma'  iddiaları için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermediği ortaya çıktı.

06.01.2020 tarihinde Beykoz Belediyesi Denetim Komisyonu'na seçilen CHP'li Cemal Sataloğlu, Murat Aydın yönetiminin konusu suç teşkil eden iş ve eylemlerini ayrıntılı dökümünü Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek iddialar için soruşturma yürütülmesi için şikâyette bulunmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı verilen resmi evrakta ön inceleme yapılmasının gerek olmadığı belirtildi. Söz konusu iddialar için, " İşleme konulmamasının tensiplerinize arz ederim" denilen cevabi yazıda Başkan Aydın ve yönetimine hakkında ağır ithamların üstü kapatılmış oldu. 

İçişleri Bakanlığı'nın Cemal Sataloğlu'nun şikayeti üzerine soruşturma izni vermediği iddialar şu şekilde:

İHH REKLAMI

Sataloğu, ilçede İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım (İHH) Vakfı tarafından yapılan reklam ve ilanının gelirinin alınmadığı, gelirin elde edildiğine dair herhangi bir evrak sunulmadığını, kamu kaynaklarının korunamadığını da savundu.

ECRİMİSİL ve TAHLİYE


Beykoz Belediyesi'ne Rüzgarlıbahçe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi bulunan otoparkın çok düşük ecremisil ile Beykoz Belediyesi İştiraki olan Beyyap İnşaat A.Ş'ye kiralanması ile idarenin 250.336,00TL zarara uğratıldığı belirtilmiş. Söz konusu eylem için, " Şüpheli Belediye, KENDİ İŞTİRAKİ’ne düşük bedelle kiralama yapmak suretiyle ve otoparkı ihaleye açmamak suretiyle kamuyu gelir kaybına uğratmıştır." ifadelerine yer verildi.

İBADETHANE WC TEMİZLİĞİ HİZMET ALIMI 

Beykoz Belediyesi'nin ibadethane temizliği için 70 işçinin istihdam edileceğini belirttiği hâlde 26 işçi alımı gerçekleştirildiği vurgulanan iddia da ihale edilen bedel ile işin yapılması ile katlanılan esas bedel arasındaki farkın 2.249.131,30TL olup kamu zararı oluşmuştuğu belirtilmiş.

Editör: TE Bilisim