Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi’nin 8. Dönem Açılışı’nda partisi adına konuştu. Yaptığı konuşmada Cemal Sataloğlu, yeni dönemde yapıcı bir muhalefet çizgisinde olacaklarını, halkın menfaati için yapılacak her çalışmanın arkasında duracağız. Hizmet alınması noktasında yapılan çalışmaları destekleyeceğiz fakat denetleme görevlerimizi de yerine getireceğiz diyerek sözlerine başladı.

Sataloğlu'nun konuşması şu şekilde devam etti.

31 Martta bir yerel seçim yaşadık. Beykoz genelinde birkaç münferit olay dışında, seçim demokratik bir ortamda geçti. Demokrasinin gelişmesi için katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz..

8.Dönemin Beykoz’umuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Cumhuriyet bir rejim, demokrasi ise cumhuriyetin uygulanış şekillerinden sadece biridir. Demokrasinin temel özelliği, seçim ve temsil ilkelerine dayanmasıdır. Halkın seçtiği temsilciler eliyle, siyasi iktidarı kullanmasıdır. Demokrasilerde düşüncelerin içeriği ne olursa olsun, saygı gösterilmelidir. Demokrasi tahammül rejimidir. Sandıktan çıkana saygı duymaktır. Sandıktan çıkan sonucu kabullenmektir. Bir siyasi rejimin demokratik sayılabilmesi için, seçim ve temsil ilkesinin ,   hukukun üstünlüğünün ve çoğulculuk ilkesinin geçerli olması gerekir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kısa bir süre önce Venezüella’da yaşanan olaylar karşısında söylediği şu ifadelerle  ; “Ben demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım. 40 yıllık siyasi geçmişim var. Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Duymazsanız bunun adı demokrasi değildir, totaliter zihniyettir.”  diyerek demokrasinin önemini vurgulamıştır. 

Beykozlu, Beykoz yereli için Ak parti iktidarının devamı yönünde oy kullandı.. Cumhuriyet Halk Partisi’ne muhalefet görevi verdi. Beykoz, sadece İstanbul’un en güzel ilçesi değil. Türkiye’nin en güzel ilçesi değil. Boğazı,Yeşilliği, Doğası ve İnsanı ile dünyanın en güzel yeridir. Fakat Beykozlunun sorunları yıllar içinde artarak devam ediyor. Avrupa yakası ile Anadolu yakasını birbirine bağlayan 2 köprüyü barındırdığı halde gelişmekte geri kalmış bir ilçe. Beykoz daha fazlasını hak ediyor. Beykozlu, yıllardır hak ettiği  hizmet alamıyor.

Halkın menfaati için yapılacak her çalışmanın arkasında duracağız. Hizmet alınması noktasında yapılan çalışmaları destekleyeceğiz..

Hukuk kuralları daima pusulamız olacaktır. Beykozlunun daha iyi hizmet alması, mutlu  huzurlu yaşayabilmesi ve Beykoz’un geri kalmışlığının ortadan kaldırılması için muhalefet partisi olarak önerilerimizi iktidara sunmaya devam edeceğiz. Amaç Beykozlunun mutlu ve huzurlu bir şekilde Beykoz’da yaşamaya devam etmesini sağlamak.

Değerli Beykozlular, yerel seçimlerde bize verilen görevide  unutmayacağız, Beykoz’un kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması noktasında belediye yönetiminin ve Beykoz’un parasının takipçisi olacağız. Çünkü Beykoz’un gelirleri sınırlı. 2B gelirleri, toplam belediye gelirleri içerisinde büyük bir orana sahip. Bütçe kaynaklarının etkili ve verimli kullanılıp kullanılmadığını takip edeceğiz.

Beykoz halkı AK Partiye Beykoz’u 5 yıl daha yönetme yetkisi verdi. Fakat bize de muhalefet görevi verdi. Yapıcı muhalefet yapacağız ama denetleyen ve kontrol eden Beykoz halkı adına hesap soran bir muhalefet olacağız. Konuşmamı sonlandırmadan, 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarının tekrar Beykoz’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim