CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, 2 Şubat Pazar günü yapılması planlanan Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı.

2 Şubat Pazar günü yapılması planlanan kongrede 420 genç üye, başkanını seçmek için oy kullanacak. 

CHP Beykoz İlçe Binasında gerçekleştirilen adaylık açıklamasına, Av. Feyza Altun, Meclis Üyesi Bahar Doğru, ana kademe yöneticileri, gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Gençlik Kolları Başkanı olan Ozan Yılmaz'ın konuşması ile devam etti.

Yılmaz, Denizlere, Mahirlere, tüm Türkiye soluna, kendisini ilerici ve devrimci gören herkese selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

Yılmaz: "Mücadele veren ve geri adım atmayan bir kardeşinizim!"

"Uğur Mumcu, gerçekleri değiştirmeye çalışan bütün güç odaklarına karşı doğrudan, hakikatten, gerçekten yana olmayı yalnızca bir gazetecilik faaliyeti değil, bir yaşam prensibi olarak görerek yaşadı. Susturulmak istenmesinin ardında yatan gerçek de tam olarak buydu. Bu inadı, azmi ve kararlılığı nedeniyledir ki, ölümünden sonra da, onun izinden giden meslektaşları eliyle, o hala konuşmaya ve gerçekleri yazmaya devam ediyor.

Gençlik kollarından gelen, mücadele veren ve geri adım atmayan bir kardeşinizim!" dedi.

Geleceğin mimarlarıyız

"2 senelik mücadelemde burdaki gençlerin önünü açmaya ve gençliğin dik durmasını sağlamaya çalıştım. Sizlerin huzurunda bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Bu mücadeleyi başaracak olan da, rahmetli Bülent Ecevit’in dediği gibi yine Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarıdır. Bu partinin gençlik kollarımda görev almış her onurlu genç bu makamların kıymetini hisseder.
Siyasetin okulu gençlik kollarıdır. Burda öğretilen, siyasetin diğer unsurlarından ayrılan noktaları saygıdır, sevgidir ve samimiyettir. 

Burdaki genç kardeşlerimiz menfatte değil,gelecek kaygısıyla, yürekleriyle siyaset yaparlar.Tüm Cumhuriyet Halk Partisi gençleri bilir ki: siyaset geleceğin inşasıdır. Siyaset bizden öncekilerin bizlere mirası, bizim de geleceğe mirasımız olacaktır.  Ben adım kadar emimim ki biz seçimleri kaybetseydik bile bu kardeşlerim onurlu ve dik duruşlarıyla her zaman buraya gelip çalışcaklardı.Her bir üye Mustafa Kemalin askeri, Deniz Gezmişin yoldaşı, Ali İsmail korkmazın kardeşidir.

Bizler misak-i millinin savunucusu, devrimlerin ana unsuru, geleceğin ise mimarlarıyız!" " ifadelerine yer verdi.

Bizler çaresizlerin yanındayız

Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Nedenini kısaca özetleyeyim. Ülkemiz bugün meczuplarda idare edilmeye çalışıyor olsa da cumhuriyet gençliğinin burada dimdik ayakta olduğunun birer kanıtısınız.
Yaşadığımız rezil düzene boyun eğmeyeceğinizi, sahada ve siyasette, hayatın her alanında gericiliğe ve yozlaşmaya baş kaldıracağınızı deklare etmeye geldiğinizi görüyorum. Gurur duyuyorum. Sağ olun! Bu salonda olan yada olamayan gençler, 25 sene sonra bu şehirdeki  iktidarı almış, boğazın incisi beykozumuzda tarih yazıp  cumhuriyet halk partisini birinci yapmış ve açıkça şimdiden söyeleyim ki önümüzdeki ilk seçimde akp saltanatını yıkacakmış gençler olacaktır. Buna can-ı gönülden inanıyorum!

Saltanatlar kişilere ve onların kişisel çıkarlarına dayalı sistemlerdir. Biz, cumhuriyet gençleri bunu kabul edemez. Biz 80 kişinin değil 80 milyonun çıkarlarıyla ilişkiliyiz. Biz albayrakların, Erdoğan’ların, cengizlerin, fetullahların çıkarını değil. Evine ekmek götürmekte zorlanan Ahmet’lerin, tenceresini kaynatamayan ayşelerin, çaresizlikten intihar eden Sibel’lerin tarafındayız. Alıştıkları oligarşik düzen uğruna milyonlara sefaleti, yoksulluğu, şiddeti ve ölümü reva görenler unutmasın!!! Mustafa Kemal’in gençleri saltanatınızı yıkacak." şeklinde konuştu. 

2 senelik dönemimde 3 seçim geçirdik

"Konuşmamın başında demiştim ki biz küçük hseaplar yapıp menfaatçilik yapmadık. Bugün ana kademe yöneticisi olan 4 yol arkadaşımıza selam olsun. Onların siyasette önünü açan Aydın başkanıma teşekkür ediyorum. Biz ona, o da bize inandı, onun bize olan inancını boşa çıkarmayacağız. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Yönetici arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki senelerde yapacaklarımız yüksek bir enerji gerektiriyor. Ekrem başkanın dediği gibi: 'gençliğimiz var, enerjimiz yüksek!' Açık yüreklilikle söyleyeyim ki bir sonraki döneme genç bir adayla ilçe başkanlığına da yürüyeceğiz. O mevkilerde de gözümüz var. 

Tabi ki benim bu bahsettiklerim parti içi mevzular asıl önemli noktaya geliyoruz. Biz beykozumuza ne kazandırdık ve ne kazandıracağız.2 senelik dönemimde 3 seçim geçirdik.İlk seçimimizde bütün gücümüzle beykozda sıkmadık el, çalınmadık kapı bırakmadık.Her türlü baskıya tacize ve müdaheleye karşı örgütümüzle beraber çalışmalarımızı sürdürdük.Bizim çok önemli olan milli ve dini günlerimizde yaptığımız etkinlikler zaten bütün İstanbula örnek oldu.Ardından gelen 31 mart seçimlerinde ekrem başkanımızın da dediği gibi (hak yemedik hakkımızıda yedirmeyeceğiz) dedik ve 17 günlük demokrasi nöbetinde 24 saat boyunca o günkü bütün kötü hava koşullarına rağmen gençlik olarak dimdik ayakta durduk." ifadesini kullandı.

Bize nerdesiniz diyenler acaba o günlerde neredeydiler?

"Biz yüksek seçim kurulunda fotoğraf çekilmek için gelenlerden değil oylarımızı koruyan hakkı sahibine teslim eden gizli kahramanlarız.İşte o gençlik burada karşınızda bu salonda. Ardından yaşanan seçim yenileme garabetine karşı daha da hırslı daha da özgüvenli şekilde sahaya çıktık 400 tane gencimizle bizzat görüşüp rapor tutup çok önemli bir veri kaydettik. Bize nerdesiniz diyenler acaba o günlerde neredeydiler?

Biz rapor tuttuk dedik ya sadece o değil tamamiyle şefaf bir şekilde bütçemizide karar defterimizide paylaştık.Bizimyaptıklarımız ortada. Çok düşük bir bütçeyle 1 hafta boyunca sinema etkinliği yaptık sabahtan akşama kadar işte bu karşınızdaki gençlik çalıştı.Bu örgüt çalıştı ve bu ÖRGÜT çalışmaya devam edecek. Şimdi gelelim önümüzdeki 2 seneye

Genç işsizlik problemi

Bu konuda hem ibbde hemde partimizde kurduğum temaslar sayesinde arkadaşlarımızı iş sahibi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Beykozu cazibe merkezi yapmak için büyükşehirle koordineli bir şekilde projeler öngösterimler yaptık ve yapacağız.  Üniversiteli kardeşlerimizin barınma ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yaptık ietteyle görüşmeler yaptık ve yapacağız
Ve daha nicelerini yaptık ve yapacağız.Şu anda başladığmız projeler var yakında bunlarıda göreceksiniz.Ve son olarak şunu canı yürekten söylüyorum ki Bugün bu ülkede AK parti faşizimine karşı vereceğimiz en büyük cevap birlik olmaktır.Bugün dışarıda Ak Parti iktidarının vicdanı yoksul gençlik örgütleri parti içi kavgamızı bekliyorlar. Bugün kavga yok, birleşme var birleşme. Bize en yakınşan en önemli şey bu seçime birlikte girmek birlikte çıkmaktır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilisim