Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun zamandır beklenen olağan kongre takvimi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Açıklanan takvime göre, 8 Kasım mahalle delege seçim başlangıcı olarak belirlendi. İlçe kongreleri ise 14 Aralık 2019-27 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kongre takvimi netleşmeden adaylıklarını açıklayan Taylan Kınalı ve Dr. Devrim Altıntaş'ın yaklaşık 3 aydır mahallelerde delege seçimleri için çalışma yaptığı biliniyordu. 

Taylan Kınalı

Acarlar Mahallesi'nde oturuyor. Çift liste gidilen Acarlar Mahalle delege seçimlerinde, Taylan Kınalı'nın hazırladığı liste kaybetti ve kendi mahallesinden delege seçilemedi. Kınalı, Meclis Üyesi Gülay Demirel'in adayı olarak konuşuluyordu. Partililer, "Demirel, delegasyonun seçimi yapılacağı gün Hatay'a gitti. Siyasete hiç bulaşmamış Taylan Kınalı'yı kurtlar sofrasına bıraktı ve mağlup olmasını sağladı. Kınalı'nın adaylıktan çekileceğini düşünüyoruz" dedikleri konuşuluyor.

Dr. Devrim Altıntaş

Çekmeköy'de oturuyor. Paşabahçe delegesi olabilmek için Paşabahçe'de bulunan özel muayenesini ikametgah adresi göstererek delegasyon seçimlerine katılmayı düşünüyor. 2014 yılında Hızır Yılmaz'ın aday olması sonrası Göztepe Mahalle Muhtarlığı önünde bir grup CHP'li ile birlikte bir araya geldi ve Hızır Yılmaz ile çalışma yapmayacaklarını basına beyan etmişlerdi. 1 Mart 2014 tarihinde yaptıkları basın açıklamasıyla CHP seçimlerini zora sokmuşlardı ve CHP Örgütü darma dağın olmuştu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olan Altıntaş, CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmedi. CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun aday gösterildiğinde, birlik ve beraberlik mesajı vermedi. Tosun için alanda hiç çalışma yapmadı. 31 Mart seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını görünce, 23 Haziran seçimlerine kadar çalışmalarda ara ara gözükmeye özen gösterdi. 

Muharrem İnce'nin Genel Başkan Adayı olması için Beykoz'da imza atan kişilerin başında geliyor. Daha sonra gelen tepkiler üzerine imzasını geri çekmişti. 

Partililer Altıntaş için, "Paşabahçe'de kimse tarafından tanınmayan, her seçim döneminde ortaya çıkan, başka bir aday seçildiği zaman ona hiçbir şekilde destek olmayan, saha da çalışma yapmayan, ortadan kaybolan bir isime bizler kesinlikle oy vermeyiz. Yok bir de Paşabahçeli değil, Çekmeköy'de oturacak bizden oy mu isteyecek" dedikleri konuşuluyor. Altıntaş'a Paşabahçelilerden tepki gelmesi bekleniyor.

Mahir Taştan

CHP Beykoz Eski İlçe Başkanı, Kavacık'ta oturuyor. 2014 yılında Hızır Yılmaz'ın aday olması sonrası Göztepe Mahalle Muhtarlığı önünde bir grup CHP'li ile birlikte bir araya geldi ve Hızır Yılmaz ile çalışma yapmayacaklarını basına beyan etmişlerdi. 1 Mart 2014 tarihinde yaptıkları basın açıklamasıyla CHP seçimlerini zora sokmuşlardı ve CHP Örgütü darma dağın olmuştu.

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun aday gösterildiğinde, Tosun için alanda hiç çalışma yapmadı. 31 Mart seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını görünce, 23 Haziran seçimlerine kadar çalışmalarda ara ara gözükmeye özen gösterdi.

Partililer, Mahir Taştan'ın delegasyonun tamamı netleştikten sonra adaylıktan vazgeçeceğine, liste bile yapamayacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

Aydın Düzgün

CHP Beykoz İlçe Başkanı, Anadoluhisarı'nda oturuyor. 2014 yılınd Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Hızır Yılmaz'ın 1'nci sıradan meclis üyesi adayı oldu. Meclis üyeliği esnasında Mahir Taştan'ın karşısına aday çıktı ve 70 fark atarak kazandı. 1.5 yıl boyunca meclis üyeliği ve ilçe başkanlığı görevini aynı anda sürdürdü.

31 Mart 2019 yılı Yerel Seçimleri hazırlıklarında istifa etmeden Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı oldu. CHP'de bir ilki gerçekleştirdi. Belediye Başkan Aday Adaylarını bu konuda çok üzdü. Huzursuzluk yarattı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde çok iyi alan çalışması yaptığını kimse söyleyemez.

23 Haziran seçimlerini sahiplendi. 31 Mart seçimlerini ağzına bile almıyor. İYİ Parti'yi ve SP'sini alınan galibiyete ortak bile etmek istemiyor. Adaylar arasında mevcut ilçe başkanı olmasıyla en güçlü isimler arasında yer almaktadır. 

Yasemin Özdemir

CHP Beykoz Gençlik Kollarından yetişti. Yöneticilik yaptı. Çiğdem Mahallesinde oturuyor. Eğitmen, Öğretmen. Çocuklar ilk adımını Yasemin öğretmen ile atıyor. Ana okulları var. Gençlik kollarından bugüne kadar Partisi için gece gündüz çalışan emekçi biri. Partisinin gösterdiği hiçbir adaya tepki göstermedi. Aleyhinde konuşma yapmadı. Gece gündüz çalıştı. Seçim çalışması yapacak annelerin çocuklarına okulumda ben bakarım dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerde söylediği "gençliğimiz var, heyecanımız yüksek" dediği gibi genç ve heyecanı yüksek. Bir o kadar da ağır başlı, bilgili. Aydın Düzgün'ün en güçlü rakibi olarak gözüküyor. 

Editör: TE Bilisim