CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Eylem Uzuner, projelerinden bahsetti:

Uzuner: "Altı dolu projelerle adayım"

Bir önceki dönem CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı olan Eylem Uzuner, 2 yıllık CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yöneticiliği deneyimiyle yeniden Beykoz'da aday oldu. Eylem Uzuner'in adaylığını açıkladığı basın toplantısına CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çalışkan, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Gülsüm Yılmaz ve Bahar Doğru, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Kaya, Gazeteci Ruhat Mengi, CHP Beykoz'un tanınan yüzleri Zerrin Bekar, Gülten Demirbaş, Füsun Sökmez, Ayşe Aksoy, Musa Aksu, Mahir Taştan ve CHP Beykoz Teşkilat Başkanı Kamil Doğru gibi isimleri de katıldı ve destek verdi. Kadın Kolları Başkanlığına Aday olan Eylem Uzuner, topantı sırasında projelerinden bahsetti ve seçilmesi halinde vaatlerini sıraladı. Buna göre Eylem Uzuner, eğer CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı seçilirse, hemen her ay bir etkinlik gerçekleştirilecek ve spordan sanata, hukuktan çevreye kadar pek çok konuda uzmanlar, Beykozlularla buluşacak. Uzuner ayrıca CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de beğenerek Türkiye genelinde başlatmak istediği Kardeş Aile Projesi'ni Beykoz'dan başlatacağını duyurdu. Eylem Uzuner ayrıca Başkan seçilememesi halinde, seçilen kişiyle de tüm projelerini paylaşma sözü verdi.

EYLEM UZUNER: "BİZ VARSAK, BEYKOZ'DA DA ÇÖZÜM VAR"

Konuşmasına CHP'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi ve saygılarını ileterek başlayan Eylem Uzuner, devamında CHP içinden yöneticilerin adlarını anarak, kendilerine teşekkür etti. Uzuner, konuşmasının başında şunları söyledi:

"Öncelikle Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, saygı ve minnetle anıyorum. Bu arada bugünün tarihine de değinmeden geçemeyeceğim: 8 Şubat 1935'te kadınlarımızın Meclis'te temsileyetinin 85. yıldönümü... Tam 17 kadın ile başlayan siyasi yolculuğumuzda, bize bu fıratı veren Ata'mıza sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyorum: Teşekkürler Ata'm...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu da saygıyla selamlarken, parti başarısına aldığı doğru kararlarla, heyecanımızı ve inancımızı yukarıya taşıması vesilesiyle teşekkür ediyorum.  

Bir kadın düşünün ki, bir söylemde bulundu ve sözde değil eylemde dediğini yaptı. İki yıl önce İstanbul'dan geldiler ve İstanbul'dan gidecekler dedi ve yaptı. İstanbul nefes aldı. Şimdi sıra Türkiye'de diyen, İstanbul İl Başkanımız Sayın Kaftancıoğlu'na da sonsuz saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. 

Bir selam da iki yıldır birlikte yol aldığım, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman'a ve yönetim kurulu arkadaşlarıma göndermek istiyorum. Birlikte 39 ilçede çalıştık, 39 ilçede emeğimiz var ve 39 ilçede çok şey kattık kendimize... Arkaddaşlarıma selam olsun...

Yine güven tazeleyerek yeniden seçilen Aydın Düzgün Başkanıma ve Yönetim Kuruluna da başarılar dilerim. Her zaman yanlarındayım ve birlikte çalışmaya hazırım. Bir partili, bir Beykoz sevdalısı olarak söz veriyorum: Biz Mevsimi'ni Beykoz'da yaşatmak, boynumuzun borcu olsun. Ne dedik? İmamoğlu varsa çözüm var. Biz varsak, Beykoz'da da çözüm var diyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Kadın Kolları'na da teşekkür ediyorum. Beykozluyuz ve gidecek yerimiz yok. Kim kazanırsa kazansın, burada mücadeleye devam edeceğiz. 

Güven tazeleyen, enerjisi ve azmiyle gençlere örnek olan, Gençlik Başkanım Ozan Yılmaz'ı da tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Hep yanımızda oldular, hep yanlarında olduk. Yine yanımızda olacaklar, yine yanlarında olacağız."

UZUNER: "GELİN, BİRLİKTE YOL ALALIM" 

Konuşmasının devamında projelerini anlatan Eylem Uzuner, bu sırada elindeki yol haritasından da bahsetti. Beykoz'daki 45 mahalleyi, her biri 5'erli 9 gruba ayıracaklarını ve bunların her birisinde de en az 3 en fazla 9'arlı temsilcinin bulunacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Değerli yoldaşlarım. Haklarımızın bilincinde olmalıyız. Yurttaşlık bilinciyle hareket etmeliyiz. Eğitim hakkı, yurttaşlık bilincine varmanın mihenk taşıdır. Biz Anadolu kadınıyız. Bazen bir kalemle, bir çift sözle kendimizi ifade ederiz. Bazen de sofraya sevgiyle koyduğumuz bir aşla kendimizi ifade ederiz. Türk kadını ortaktır aslında... Hayat mücadelesinde... Çocuğunu yalnız büyütmek zorunda olan kadınlar da bizim, yoksulluk içinde 5 çocuğuna sofra kurmaya çalışan kadın da bizim... Varlık içinde yaşıyor olsa da şiddete uğradığını söyleyemeyen kadınlar da bizim. Tüm bunlara çözüm bulmak için söylem değil eylem gerekiyorsa, işte ben bunun için adayım. Ben sizin Eylem'inizim... Bütün deneyim ve birikimlerimle, Beykoz'u ve Beykozluyu tanımam, Beykoz'un sorunlarını bilmem sebebiyle siz değerli örgütümle ötekisi olmayan, birleştiren; ilçemi il kollarıyla koordineli ve uyum içinde çalışma şiarıyla yola çıktık. Bu yolda gelin birlikte yol alalım. 

EYLEM UZUNER: "BEYKOZ'A CHP BAYRAĞINI ASANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Beykozluyum ve Beykoz'da siyasete büyüklerimle birlikte başladım. Gençlik kollarında 2 yıl yöneticilik yaptım, 2 yıl kadın kolları yönetim kolları üyesi oldum ve hâlâ hazırda Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesiyim. Bir önceki dönemde Beykoz Kadın Kolları Başkanıydım. Mesleğim Bankacılık ve Sigortacılık. Pek çok siyaset eğitimi programlarına katıldım. Tüm bunlara rağmen, siyasette sahada olmanın başka bir boyut olduğunu gördüm. Görevimizdeyken elbette eksiklerimiz olmuştur. İnsanız. Her şeyin farkında olarak tüm kızkardeşlerimle, örgütle kolkola olmak için Beykoz'a Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını asana kadar mücadelemize hepbirlikte devam edeceğiz. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, gururumuz, Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yeni başlangıç diyerek yola çıktı. Başardı. Selam olsun kendisine... Peki, biz neden Biz Mevsimi'nde Beykoz'da yeni bir başlangıç yapmayalım? Başkanımızın da dediği gibi kadınlar, İstanbul'da rahata kavuşacaklar. Başkanımızın sözü bizim de sözümüzdür. 

Şimdi izninizle size Beykoz'da örgütlenme modelinden bahsedeceğim. Öncelikle şuna değinmek istiyorum: Konusunda gerçekten uzman, donanımlı ve kendi birikimlerimizi de katarak, hazırladığımız projelerimiz ve sunumumuz, hakikaten öncesinde altı doldurulmuş bir şekilde hazırlanmıştır. Öyle afaki, ben şunu yaparım-bunu yaparım sözleriyle çıkmadık. Her sözümüzün, her söylemimizin, her projemizin altı doludur. Daja öncesinde de desteklerimizi aldık. 

UZUNER: "İLÇE BAŞKANLIĞIMIZLA KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ" 

Biz bir amaç için yola çıktık: Kadınların siyasette ve sosyal hayatta aktif hale getirilmesi ve yönetim kadrolarında eşit temsil hakkı elde etmelerini sağlamak istiyoruz. E, tabi ki bunun için hedeflerimiz var: İyi bir örgütlenme modeliyle tüm mahallelerimize ulaşmak, öncelikle üyelerimizin donanımlarını artırıp, birikimlerinden faydalanmak... Yine, yeni üyeler kazanmak, halkımıza doğru projelerle ulaşıp, partimizin programını anlatarak oy potansiyelimizi yükseltmek ve iktidara taşımak... Biz buradayız arkadaşlar, değerli yoldaşlarım. Beykoz Kadın Kolları Başkanlığı burada... Beykoz İlçe Başkanlığımızla koordineli çalışacağız. İstanbul İl Kadın Kolları'ndan aldığımız tüm talimatları, bölge kurulları, mahalle birimleri, bilim kültür sanat spor kurulu ve danışma kurullarımızla yapacağız. Kadın Kolları Başkanlığı'nın bizim örgütlenme modelinde, bölge kurulları, mahalle birimleri, bilim kültür sanat kurulu ve danışma kurulu olacak. Mahalle kurullarının ulaşım ve işleyişini birazcık anlatmak istiyorum size:

Mahallelerde en az 3'er kişilik olmak üzere en fazla 9 kişilik birimler oluşturulacak. Birimlerde temsiliyet, kendi belirleyecekleri kişiler tarafınan yapılacak. Birimler, çalışma modellerini kadın kolları yönetimince belirlenen ortak uygulama projeleriyle gerçekleştirecek ve mahallelerine özgü etkinlikler oluşturabilecekler. Yani hiçkimeye sen şunu yap, sen şunu yap değil; kendi mahallelerinin yapısı neye müsaitse, neyin projesini üretmek istiyorlarsa biz destekleyeceğiz ve yanlarında olacağız. 

Mahalle birimlerinde hazırlanan eğitim ve öğrenim programlarına katılarak, donanımlarını artıracaklardır. Ayda 1 kez olmak üzere bölge kurullarıyla toplantı yapılıp, mahalle sorunları, etkinlikler ve öneriler hakkında bilgiler verilecek. Bölge kurullarının oluşumu ve işleyişi dedik. Bölge kurulları, 5 mahallenin birleşmesiyle olacak. Toplam 45 mahalleden 9 bölge kurulu oluşacak. Kurullarda mahalle dağılımı, büyük mahalleler, çok oy aldığımız mahalleler, küçük mahalleler yani köyler eşit şekilde eşleştirilecek. Bu kurullarda temsiliyet dönüşümlü olarak yapılacak. Her kurulun bir ilçe kadın kolu yöneticisi muhakkak olacak. Bölge kurullarına eğitim ve donanım aktarımı yapılacak. Ayda bir kez istişare toplantısı yapılacak.

Danışma kurulumuz olacak. Danışma kurulumuzda Milletvekillerimizi, parti meclis üyelerimizi, daha önce kadın kolları başkanlığı yapmış güçlü örgüt kadınlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi davet ederek oluşturacağız. Büyüklerimizin deneyimleri, bilgi ve birikimlerinden faydalanıp, kendimizi bilgiyle donatarak, Beykoz Halkı için gerekli olan bu verileri üreteceğiz. 

Bilim kültür ve sanat kurulumuz olacak. Kurulumuz ilçemizde ikamet eden, konusunda uzman bilim, sanat, spor, sağlık, hukuk, çevre, eğitim, basın-yayın ve bu gibi kişilerden oluşacaktır. Bu kurulla birlikte ayda 1 kez olmak üzere uzmanlık alanları dahilinde eğitim seminerleri ve panelleri düzenlenecektir. Kurulun önerileri doğrultusunda projeler oluşturulacak, Beykoz Halkı'na yönelik çalışmalar planlanacak. Kadın-Çocuk, Kadın-Çevre, Kadın-İstihdam, Kadın-Girişimcilik, Kadın-Sağlık, Kadın-Hukuk, Kadın-Spor ve bu gibi...

Beykoz'da örgüte bilgi akışından bahsetmek istiyorum: Parti okulu eğitimleri... Muhakkak bunlara katılacağız. Kadının siyasetteki önemi hakkında eğitimler düzenlenecek. Örgütlenme eğitimleri düzenlenecek. Proje uygulama öğretileri, toplum psikolojisi süreli eğitimleri, konusunun uzmanlarıyla aylık söyleşiler, parti içi kadrolarla deneyimli bilgi paylaşımı muahkkak yapılacak. Çalışma sistemimizde uyhulama projeleri, örgütlenme çalışmaları, bilim kültür sanat ve spor etkinlikleri olacak."

CHP, EYLEM UZUNER'İN PROJESİNİ TÜM ÜLKEDE YAYGINLAŞTIRACAK

Beykoz Kadın Kolları Başkanlığı'na yeniden Aday olan Eylem Uzuner, kendi projesi olan Kardeş Aile Projesi'nden de bahsetti. Projenin maddiyatla ilgisi olmadığının altını çizen Uzuner, CHP'lilere Beykoz'da başlayacak olan projenin tüm ülkede CHP tarafınan uygulamaya geçirileceğinin de müjdesini verdi.

Eylem Uzuner, şunları söyledi:

"Az önce de söyledim: Biz hiçbir şeyin arkasını boş bırakmadık. Gittik Beykoz Belediye Meclisi grubumuza ve kendilerinden söz aldık. Eğer biz kazanırsak, eğer biz bu bayrağı alırsak ki almasak bile bu projeyi arkadaşlarımızla paylaşacağız ama biz şu sözü almak istedik: Meclis Grubumuz Halkın sesi olacak mı? Biz size mahallelerde kurduğumuz kurullarla sorunları taşıdığımızda, sizler bize bu sorunlarda yardımcı olabilecek misiniz, olur musunuz dedik. Dediler ki, bizim de zaten böyle bir şeye ihtiyacımız var lütfen bizimle koordineli olun; canla başa yanınızdayız dediler. Kendilerine teşekkür ettik. Meclis grubum halkımızın sesi olmaya devam edecek, biz de onların sesi olmaya devam edeceğiz. 

Kardeş Aile Projemiz var. Bu projeyi çok daha önceden hazırlamıştım. Kadın Kolları Genel Başkanımıza gitmişti bu projem. Kendisi çok beğenmiş. Ben de kendisinden çok ufak bir ricada bulundum, dedim ki: Sayın Başkanım, 16'sına kadar bekleyelim start vermeyelim; bu hazırladığımız Kardeş Aile Projesi Beykoz'dan başlasın ve buradan yayılsın Türkiye'ye... Çok güzel bir proje. Diyeceksiniz ki, Kardeş Aile Projesi nedir? Genel Başkanımız beğenmiş, start vermek istemiş sen ondan süre istemişsin. Kardeş Aile Projesi şu: Hangi partili olursa olsun, hiç önemli değil. Kendinize, vaktinizin yetebileceği kadar kardeş aileler belirleyeceğiz. Burada maddiyatla veya başka şeyle alakalı değil. Gidip kapılarını çalacağız."

Uzuner'in " Cem evi, çocuk kreşi, sokak hayvanları için barınak, anne pazarı" gibi projeleri de var. 

Editör: TE Bilisim