Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, chat line number, c anlı b ahis oyna, Beykoz Belediyesi İştiraki olan BEYTAŞ'ın sermaye artışını gündeme getirdi.

Değeri 45 Milyon 739 Bin lira olan Belediye taşınmazlarının BEYTAŞ'a devrine dair konuşma yapan CHP'li Sataloğlu, "Kanun arkadan dolanmak istiyor. İdarenin istediği bu işleme onay vermeyin ,bunun vebaline girmeyin. " İfadelerine yer verdi. 

"Beykozun malına mülküne birlikte sahip çıkalım. Belediye’de tapusu kalsın, neden Beytaş’a devirediyorsunuz," diyen Sataloğlu, borçlanma oranlarını açıkladı.

Sataloğlu'nun meclis konuşması şu şekilde:

 Geçen ay bu konu gündeme geldiğinde şu şekilde başlamıştım konuşmaya ,5393 sayılı belediye kanununda meclis üyelerine verilmiş olan bir yetki var biliyorsunuz, vatandaşın temsilcisi olarak yani halkın temsilcisi olarak, iktidarı yapacağı işlemler konusunda uyarmak ve doğruyu bulmasına yardımcı olmak adına uyarmak istiyorum demiştim. Gündeme gelen şekli ile görülüyor ki uyarılarımızı dikkate almadınız.
https://youtu.be/A1Qs3kv9zGE

Bakın burada konu Beytaş’ın sermaye artışı.. Nasıl olacak bu? Kavacıktaki gayrimenkuller sermayeye ilave edilecek. Şirketin hangi durumda olduğunu da bilmiyoruz bu arada. Mecliste nasıl olsa çoğunluğumuz var diyorsunuz. Belediye idaresinin yönetim anlayışı var ortada. Bu tavır buradaki her meclis üyesi arkadaşıma hakaret aslında hepimiz yerel vekiliz. Beykozlular adına burada oturuyoruz. Bu koltuklarda oturan herkes vatandaşın sahibi olduğu asıl sahibi olduğu malın hakkını hukukunu korumak için burada. Bunu unutmamalıyız.

Sermaye artırımı talebi, pandemi döneminde üstelik  zorda kaldığı için gelirlerine el konulduğu için zorda kalan İBB’de iştiraklerin sermaye artırımı konusu geldiğinde, yönetim kurulu üyelerinin ücretlerinden tutun, giren çıkan işçi sayısını, ödenen tazminatı dahi soran, taşeron ödemelerinin ayrıntılarını dahi soranlar, sermaye artışı konusu ile ilgili olmayan şirketin içini dışını her şeyi sorup 10 aydır sermaye artırımını komisyonda bekletenler 10 aydır , 10 aydır bekleten onaylamayan ve bu şirketleri batırmaya çalışan  bu siyasi anlayış bize  burda hiçbir evrak  göstermeden sermaye artışı yapmak istiyor.

Faaliyet raporu kitapçığında her yıl Beytaş Aş’nin bilançosu, mali tabloları yer aldığı halde bu yıl o sayfa boş bırakılmış, kitap buradaisteyene gösterebilirim. Mali bilançoyu dahi sunmuyorsunuz. Şirketin mali tablosunu neden saklıyorsunuz? 

Belediye yönetimine sesleniyorum, siz öncelikle gelin 2004 yılından 2019 yılına kadar artış yaptığınız sermayenin hesabını burada verin. 33 milyon 550 bin lirayı nereye harcadınız? Buyrun hodri meydan ne yaptınız bu paraları. Şirketin vergi ve ssk borçları var. Tedarikçileredebugün itibariyle kim bilir ne kadar var belli değil.
Nisan 2022 ‘de daha yeni seçilip şirket yönetim kurullarında olan kıymetli belediye bürokratları,  Attığınız her imzayı sorgulayın. Anonim şirketlerde sorumlu yönetim kurulu üyeleridir.

Bu gündem konusu ile idare, Kavacıkta otobüs duraklarının olduğu bölgede mezarlığın arkasındaki plazada yaklaşık 3. Katta 6 ve 7 nolu bağımsız bölümler , 4. katta 8 ve 9 nolu bağımsız bölümler, 5. Katta 10 ve 11 nolu bağımsız bölümler, 6. Katta 12 ve 13 nolu bağımsız bölümler, çatı katında 14 ve 15 nolu bağımsız bölümler var, Bunların toplam değeri 45 Milyon 739 Bin lira . Bu değer ile bunları şirketintaşınmazları arasına dahil etmek istiyor , yani kısaca bu zamana kadar nakit veriyorduk bundan sonra tapusunu vereceğiz diyor idare. Kanun arkadan dolanmak istiyor. İdarenin istediği bu işleme onay vermeyin ,bunun vebaline girmeyin.Beykozun malına mülküne birlikte sahip çıkalım. Belediye’de tapusu kalsın, neden Beytaş’a devrediyorsunuz. Ne planlıyorsunuz?

Genel kurul yetki talebi için meclise gelen idare, sermaye artırımı için meclise gelen idare sonra belediyeden milyonlarca liralar şirkete gitsin. Hesabını vermeyin bu milyonların.

Ocak 2022 daha yeni sordum borç harç nedir diye .Vergi ve sigorta hariç onları taksitlendirdiğiniz tutarıda bilmiyoruz onlar hariç, taşeronlara borç 2 milyon 682 bin lira dediniz. Bunlar yetmiyormuş gibi şimdide gelip belediyenin  10 ayrı bağımsız taşınmazını şirkete ilave edelim diyorsunuz. Hesabını kitabını vermeyen  artık dipsiz bir kuyu haline gelen Beytaş önce bu meclise hesap vermelidir.Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak böyle bir devri onaylamayacağız.

Editör: TE Bilisim