AK Parti’nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran İstanbul Seçimlerine yönelik hâlihazırda sürdürmekte olduğu propaganda çalışmalarını adeta yıldırım hızıyla devam ettiriyor. İstanbul’a ve Beykoz’a yönelik vaatlerini e-kitapçık formatıyla sosyal medya hesaplarından paylaşan Yıldırım’ın Beykozlulara bir de mesajı vardı.

NE DEDİYSEK YAPTIK

“25 yıl önce başlattığımız İstanbul seferberliğimizin odağına, şimdi İstanbullu kardeşlerimizi ve onların mutluluğunu alarak bir gönül seferberliği başlatıyoruz. İstanbul’a verdiğimiz tüm sözleri hayat geçirmemize atfen: Ne dediysek yaptık, yine biz yaparız inancıyla: gencinden yaşlısına, ev hanımından emeklisine, çocuğundan çalışanına her bir İstanbullunun ihtiyacına cevap vermeyi hedeflediğimiz “Gönül Belediyeciliği” vizyonumuzla belediyecilik anlayışında yepyeni bir sayfa açıyoruz.

YILDIRIM’IN BEYKOZ VAATLERİ

Beykoz’un Köyleri Cazibe Merkezi Olacak

15 Milyon İstanbulluya 151 Köy” projesiyle Beykoz’un köyleri kalkınacak, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacak. İşte o köylerden bazıları;

Anadolu Feneri: 4 dönümlük festival alanı kurulacak ve seyircilerin takdirini toplaması beklenilen Işık Festivali gelenekselleşerek yapılacak. Bunun yanı sıra bisiklet yolu ve fener merkezi yapılacak.

Bozhane Köyü: Cam ve Seramik atölyeleri kurulacak. Zanaatkarlara destek olunacak. Cam ve seramik turizmi bu beldede yapılacak.

Cumhuriyet Köyü: Cumhuriyet Köyü sanatın merkezi olacak. Müzik parkı, festival alanı, 6 adet dizi çekimi için plato, dizi ve film çekimi için düzenlemeler, bisiklet yolu ve sanat pazarı kurulacak.

Yuşa Tepesi ve Karlıtepe’ye Teleferikle Ulaşım

HZ. Yuşa Türbesine ve Camisi’ne gelen ziyaretçilerin ulaşımı kolaylaşacak. Seferler Beykoz Kaymakdonduran ile Yuşa Tepesi arasında, diğer bir hat ise Sultaniye Parkı’yla Karlıtepe arasında düzenlenecek. Vatandaşlar, İstanbulkart ile hizmetten faydalanabilecek.

BEYKOZ’A YAPILACAK YENİ YOL VE KAVŞAKLARIN LİSTESİ

-Kandilli Göksu Caddesi- Hekimbaşı Çiftlik Caddesi Kesişimi Köprü Yapımı

-Tokatköy Mahallesi – Burhan Sokak ve Kibar Çıkmazı Bağlantısı

-Kavacık Kavşağı ve Çekmeköy Birlik Kavşağı Arası Yol ve Kavşak Düzenlemesi

-Riva Yolu Alibahadır Girişi Yol ve Kavşak Düzenlemesi

-Elmalı Yolu ve Anadolu Hisarı E-80 Bağlantı Yolu Kesişimi Yol ve Kavşak Düzenlemesi

BİN 485 ARAÇLIK YENİ OTOPARKLAR

-Kavacık Mahallesi’nde 300 araçlık katlı otopark

-Orhan Veli Kanık Caddesi’nde 120 araçlık zemin altı otopark

-Sedir Sokak’ta 250 araçlık zemin altı otopark

-Selvi Sokak’ta 150 araçlık katlı otopark

-Kelle İbrahim Caddesi’ne 100 araçlık zemin altı otopark

-Kireçocağı’na 120 araçlık zemin altı otopark

-Beykoz Çayırı düzenlemesi ve 425 araçlık zemin altı otopark

Beykoz’u Yeşil Koridorlar Saracak

Beykoz’da yeşil koridorlar, şehrin bütününe yayılan “Yeşil Ağ”a dahil olacak

İstanbul genelinde kuzeyde yer alan ormanlarla güneydeki sahil şeridini birleştirecek olan “Yeşil Koridorlar” projesiyle Beykoz, şehrin bütününe yayılan “Yeşil Ağ”a dahil olacak.

BEYKOZ DERESİ KORİDORU

Dere aksı ıslah edilerek oluşturulacak koridor Beykoz Kasrı’ndan başlayacak. 846 bin 898 metrekare alana ve 4 km uzunluğa sahip Yeşil Koridor’la yaya ve bisikletlilere kesintisiz ulaşım sağlanacak. Koridorun güzergahı ; Yalıköy, Çamlıbahçe, Ortabahçe ve Tokatköy mahalleleri olacak. Bu koridor sayesinde İstanbul’a 237 bin 417 metre kare yeşil alan kazandırılacak

ANADOLU HİSARI-ÜSKÜDAR KORİDORU

Küçüksu Çayırı’ndan başlayan koridor Göksu Deresi boyunca ilerleyip Marmara Üniversitesi ve Çamlıca Cami gibi önemli toplanma alanlarına dokunarak Üsküdar’da sonlanacak. İstanbul’a toplam 624 bin 220 metrekare yeşil alan kazandıracak olan koridor, 15 kilometrekarelik uzunluğuyla yaya ve bisikletlilere kesintisiz ulaşım sağlayacak. Anadolu Hisarı, Göksu, Göztepe, Yenimahalle mahallelerinden geçerek Beykoz’a 306 bin 237 metre karelik yeşil alan kazandıracak.

200 METRE’DE BİR PARK

45 mahalle’de Park 200 projesi oluşturulacak. Buna göre Beykozlular her 200 metre mesafede bir parka ulaşacak.

Beykoz Millet Bahçesi

Yeşil koridorlar, Bisiklet Yolları, Semt Parkları ve Park 200 ler ile entegre edilmiş Millet Bahçesi, oluşturduğu eko sistemle hem toplumsal hem de ekonomik refaha hizmet edecek.

Beykoz kıyısı kesintisiz olacak

Yalıköy, Merkez, Gümüşsuyu, İncirköy, Paşabahçe, Çubuklu, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Göksu mahallelerinde yaya yolu olmadığı için kesintiye uğrayan kıyı şeridinde yapılacak çalışmalarla, Beykoz sahili yayalar ve bisikletliler için kesintisiz hale getirilecek.

Riva’ya Kanal Açılacak

İstanbul’un yeşili en bol ilçelerinden biri olan Beykoz’da bulunan Riva Deresi’nde doğayı bozmadan kanal açılacak. 17 km’lik Riva Deresi boyunca Beykoz Sahil yolu canlanacak Riva’ya kanal açılacak kanalın etrafına, spor ve yürüyüş alanları, turistik tesisler kurulacak. Beykoz Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin birlikte yapacağı projeyle sosyal alanlar oluşturulacak.

Kavacık’a Kültür Merkezi ve Hizmet Binası

Trafikten çalınan vakitlerini tiyatroda, kütüphanede, konser ve etkinliklerde geçirerek kültür ve sanatla iç içe yaşayacak İstanbul halkı için müzelerden kültür merkezlerine, millet kıraathanelerinden şehir kütüphanelerine kadar birçok yenilik yapılacak. Bu kapsamda Beykoz da bünyesinde yeni nikah salonlarını da barındıran bir kültür merkezi kazanacak.

BEYKOZ ARENA

İstanbul’un en eski ve köklü ilçelerinden Beykoz’a yeni bir spor kompleksi açılacak. İçinde tribünleri tamamen kapalı 10 bin kişilik stat, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonuyla yürüyüş ve koşu parkurları, restoranlar ve kafeteryalar yer alacak. Spor kompleksinin her salonu ve tesisi için ayrı ayrı otoparklar oluşturulacak. Ayrıca engelli vatandaşlar için çağdaş standartlara uygun alanlar yer alacak.

SPOR SALONU YAPILACAK OKULLARDAN BAZILARI;

• Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Öğretmen Lisesi

• Beykoz Anadolu Lisesi

• Cumhuriyetköy 75. Yıl İlkokulu

• Kavacık Borsa İstanbul Ortaokulu

• Şehit Er Ersin Güner İlkokulu-Ortaokulu

• Gündoğdu Nene Hatun Ortaokulu

• Akbaba İsmail Özseçkin İlkokulu

• Beykoz Rüzgarlıbahçe Ortaokulu (Şehit Hasan Kaya Ortaokulu)

Bu spor salonları eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında tüm vatandaşların kullanımına açık olacak.

DENE-YAP ATÖLYESİ

Çağımızın gerektirdiği teknolojik ilerleme yakından takip ediliyor. Beykoz’da yaşayan gençlerin gelişen teknolojilere dayalı Ar-Ge projeleri üretebilmesi amacıyla İstanbul genelinde 39 ilçede uygulanacak Dene-Yap Atölyesi Projesi çerçevesinde Beykoz’a da atölye açılacak. Atölye dahilinde üniversiteli ve liseli gençler bir araya gelerek ortak çalışmalar yapacak, bilim, teknoloji ve yazılım alanlarında kendilerini geliştirebilecek.

BEYKOZ’A REHABİLİTASYON MERKEZİ

Beykoz’a 7 bin m²’lik alanda 40 yataklı Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Gençler madde bağımlılığından kurtaracak ve onlara psikolojik ve sosyal destek sağlayacak projeler hayata geçirilecek. Gençler akıl ve vücut sağlığına tekrar kavuşacak. Uyuşturucu madde pazarlayan alçaklarla olan mücadele Beykoz’da mutlu sona ulaşacak. Madde bağımlısı gençler ailelerine ve topluma kazandırılacak.

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim