Daha yeşil bir Türkiye için “11 milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganıyla düzenlenen “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında 81 ilde 2023 noktada eş zamanlı olarak ağaç dikme  etkinliği gerçekleştirildi. 

Türkiye genelinde her kesimden vatandaşın milli bilinçle destek verdiği,  Cumhurbaşkanlığı’nın “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan ettiği 11 Kasım’da Beykoz’da da ilçe sakinlerinin katılımıyla 7 bin 500 çam fidanı dikildi.

Beykoz Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte, Anadolufeneri Kabakoz Kışlası’nda hazırlanan alanda buluşan ilçe sakinleri saatler 11:11’i gösterdiğinde adlarına hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, çocuklar, gençler ve her kesimden vatandaşın katıldığı fidan dikim etkinliğinde gönüllü olarak fidan dikti.

Kaymakam Ahmet Katırcı: “Milli Ruhumuz Yeniden Yeşerdi”

Alandaki vatandaşlara hitap eden Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bugün burada sadece fidan dikmiyoruz, milli ruhumuzu yeniden diriltiyoruz, yeşillendiriyoruz. İnsan olarak sürekli hoyrat davrandığımız doğaya ağaç dikerek borcumuzu ödüyoruz. Geleceğe nefes olan kampanyamız hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz İçin Gurur Verici”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise: “Bu anlamlı ve güzel organizasyonun parçası olmak bizler için gurur verici. Başlatılan kampanyayla Türkiye’de şu an her 7 kişiden biri fidan dikmiş oluyor.  Bu anlamlı günde ilçe sakinlerimizin ilgisini ve coşkusunu görmek bizi çok mutlu etti. Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Geleceğe Nefes Kampanyası” kasım ayı sonuna kadar ağaç dikme etkinlikleriyle devam edecek, dikilen fidanlar ise 3 yıl boyunca bakanlık tarafından takip edilecek.   

Editör: TE Bilisim