31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından İstanbul'da itiraz süreçleri devam ederken, büyükşehir belediye meclisindeki üye paylaşımı da şekillenmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, AKP ve Cumhur İttifakı'nın 180 civarında meclis üyesi olacak. CHP ve Millet İttifakı meclis üyelerinin ise 130 ya da 135 civarında olması bekleniyor.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NASIL SEÇİLİYOR

Belediye meclislerine ilçelerin nüfusuna göre seçim yapılırken, siyasi partiler, onda birlik baraj uygulamalı nispi temsil sistemi uyarınca meclis üyeliği kazanıyor.

Büyükşehir Yasası’na göre; ilçe belediye başkanlığını kazanan parti, belediye başkanının yanı sıra 1 kontenjan üyeyi de meclise doğrudan gönderiyor. Geriye kalan üyelikler ise, partilerin aldıkları oya göre belirleniyor. 

312 ÜYE GÖREV YAPACAK

2014 yerel seçimlerinde göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, başkanla birlikte 310 üyeden oluştu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yeni nüfus bilgilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinde artış yaşandı. Bu dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan ile birlikte 312 üye görev yapacak. Yeni dönemde ise Beykoz'u, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 6 isim temsil edecek.

İşte İBB'de Beykoz'u temsil edecek üyeler;

Adem Sefer, Sadullah Kabahasanoğlu, Manolya Demirören Tekin, Gaye Zayıf (AK Parti), Cemal Sataloğlu, Gülay Demirel (CHP)

Editör: TE Bilisim