23 Haziran İstanbul Seçimleri'nin saat 19:20 sularında resmi olarak açıklanmasının ve AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın yenilgiyi kabul edip rakibi Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etmesinin ardından; İstanbul’un birçok yöresinde olduğu gibi Beykoz’da da insanlar akın akın CHP’nin Beykoz Kavacık’taki merkezine uğradı. Kavacık mevkiinde organize edilen kutlamalarda onlarca havai fişek atıldı, CHP’nin kurmayları İstanbul yengisini baz alan konuşmalar yaparak 23 Haziran zaferini haykırdılar ve geç saatlere kadar Kavacık’a Beykozlular akın etmeye devam etti. 23 Haziran akşamı konuşmalarını yapabilmek için CHP Beykoz’un merkezine gelen kurmaylar arasında; CHP Tirebolu İlçe Başkanı Mustafa Karadeniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve tabii ki 3 aylık bir zaman diliminde CHP’ye fazladan 5 bin oy kazandıran Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün vardı.

CHP Tirebolu İlçe Başkanı Karadeniz: “MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞAHI”

23 Haziran İstanbul Seçimlerinin ardından konuşmasını yapabilmek için kalabalığın arasında haykıran ilk kişi Tirebolu İlçe Başkanı Mustafa Karadeniz’di. Söylevine Milli Mücadele’nin destansı zaferini dillendirerek başlayan Karadeniz “Buralara kadar gelmiş bütün değerli hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum. Milli Mücadele’yi 100 yıl önce nasıl kazandıysak 31 Mart’ta kazandık, 23 Haziran’da kazandık; yarın olsa yarın olsa yarın yine kazanacağız. Değerli hemşerilerim, değerli Beykozlular lafı fazla uzatmayacağım sadece şunu söyleyeceğim. Mazlumun ahı indirir şahı!” şeklinde konuştu.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: "Yeni Türkiye’yi İnşa Edeceğiz"

23 Haziran İstanbul Seçimleri için CHP Beykoz’da konuşma yapanlar arasında CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’de vardı. Yeni Türkiye’nin inşa edileceği vurgusunda bulunan Deniz: “ Kazandık, yine kazanacağız, kazandık ve yine kazandık. Rize’deki dostlarımızın gönül sevdalarıyla geldik burada el ele verdik. Rize’deki dostlarımızın sizlere selamlarını iletiyorum. Bu hepimizin ortak başarısıdır. Bundan sonra yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız, yeniden inşa edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde kısa bir söyleşide bulunarak konuşmasını sonlandıran Deniz’in ardından konuşmasını yapabilmek için CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya halka seslendi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya :" ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN"

Bu topraklarda kardeşlik dilinin hakim olacağını ve kurulan iktidarın halktan yana emekten yana olacağını belirten CHP Trabzon Milletvekili Kaya: “Mustafa Kemal’in yiğit yol arkadaşları! Hepinizi yürekten selamlıyorum. Bugün eğer İstanbul’da tarih yazıldıysa bu sizlerin emeği sayesinde yazıldı. Emeğinize yüreğinize sağlık. Değerli arkadaşlarım, bu topraklar çok haksızlığa tanık oldu ama böylesi bir haksızlığa ilk kez tanık oldu ve böylesi haksızlığa hep birlikte mücadele ettik ve bu mücadeleyi bugün zaferle sonuçlandırdık. Zaferimiz kutlu olsun. Biz, halktan yana, emekten yana, doğruluktan ve dürüstlükten yana politikalarımızla iktidara yürüyeceğiz arkadaşlar. Bir olacağız, bütün olacağız, aynı olacağız ve bu ülkeyi yeniden, yeniden umutla öreceğiz. Sizlerle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz ve hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Ardahan BELEDİYE BAŞKANI FARUK DEMİR: “Türk Siyaseti'nde Yeni Bir Dönem...”

23 Haziran İstanbul Seçimleri’nin Türk Siyasal yaşamına doğrudan etki de bulunacağını ve gerçekleşen seçimin salt yerel ölçekte değil, eş güdümlü olarak Türk Siyasal düzeninde yeni bir dönemin habercisi olduğunu ifade eden CHP Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Beykozlu hemşerilerim, Türkiye’de an itibariyle sadece İstanbul’da değil, Türk siyasal yaşamında yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. Burada hepinizin büyük emeği var. Ben Ardahan’dan size selam getirdim” şeklinde konuşan Demir’in konuşması sık sık “Ardahan seninle gurur duyuyor” tezahürü ile kesilince Demir “Yarın, gönül rahatlığıyla Ardahan Serhat’a gideceğim sizin de selamlarınızı ileteceğim. Hepinizi Ardahan’a bekliyorum ve bu sonuçların hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Allaha ısmarladık.” şeklinde konuştu.

Giresun İl Başkanı Fikri Bilge: “Bu Mücadele, İstiklal ve Cumhuriyet Mücadelesinin Aynısıdır”

31 Mart ve 23 Haziran arasındaki süreci ve mücadeleyi, 1919’da başlanan Milli Mücadele’nin aynısı olduğunu iddia eden Bilge :“Bundan tam 1 ay önce Beykoz’a geldik ve burada 1 aydır gerçekten 30-35 derecelik sıcağın altında hep birlikte mücadele verdik. Ben öncelikle kadınlarımıza; gençlerimize, teyzelerimize, Beykoz Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kuruluna, Beykoz Belediyesi Meclis Üyelerine, bilhassa kadınlarımıza ve bilhassa gençlerimize şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli kardeşlerim, bu mücadele kolay kazanılmadı. Bu mücadele sizlerin inancıyla kazanıldı. Bu mücadele, İstiklal ve Milli Mücadele döneminde kazanılan zaferlerin aynısıdır. Bizler bu mücadeleyi hak için, hukuk için, inancımız için verdik. Hep birlikte başardık. Bu zafer hepinizindir. Sözlerime son verirken sizlere saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün : “Yaşasın Beykoz! Yaşasın İstanbul!”

Konuşması sık sık kendisine gösterilen sevgi içerikli tezahürler ile kesilen CHP Beykoz İlçe Başkanı DüzgünSağ olun var olun! İlk günden beri söylüyorum. Ekrem başkanımızda söylüyor. İstanbul kazandı. 16 milyon İstanbulluyu tebrik ediyorum. Beykozluyu tebrik ediyorum. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’nin İstanbul’un herkesin buna ihtiyacı vardı. Bunu yapan sizlersiniz. Bunu yapan AK Parti’ye oy veren, Saadet’e oy veren, MHP’ye oy veren, Cumhuriyet Halk Partililer ile birlikte hep beraber bu düzeni devirmek isteyenlerdi. Hepinizi tebrik ediyorum tekrardan. Evet, bugüne kadar bu işin isimsiz kahramanları, partimize gönül veren partililerimiz, gönüllülerimiz, Beykozlulara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar durmadan çalışan en kıymetli evlatlarıma, mahalle başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Okul sorumlularımıza, gençlik kollarımıza ve tabii ki kadın kollarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sandık başlarında saat 06:00’dan 19:20’ye kadar nöbet tutan bu arkadaşlarımıza, hepinize minnettarım. İyi ki varsınız. Dostlarım, sizden bir ricam var; hep söylüyoruz, Beykoz kazandı, İstanbul kazandı, Türkiye kazandı. Hepimiz kazandı. Bu yüzden eğlencelerimizi ve kutlamalarımızı bunu düşünerek yapacağız. Asla kimseyi üzmeyeceğiz, kimseyi rencide etmeden kutlamalarımızı yapacağız. Başkanımızın demiş olduğu üzere bize oy vermeyenler neden oy vermediklerine dair pişman olacaklarını söylemişti. O yüzden herkesi kendi kardeşimiz gibi göreceğiz. Beraber sevineceğiz. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Beykoz! Yaşasın İstanbul!” şeklinde haykırarak hissiyatını partili arkadaşlarına ve İmamoğlu’na gönül verenlere ithafen deklare etti.

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi :“Demokrasiye Saygı Göstermediler...”

CHP’nin Beykoz İlçe Başkanlığı Merkezi’nde gerçekleşen kutlamalara katılanlar arasında CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’de vardı. Aynı zamanda İstanbul I. Bölge Milletvekili de olan Hamzaçebi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Ekrem İmamoğlu’na gönül verenleri baz alarak bir konuşma da gerçekleştirdi. İstanbul seçimlerinin salt yerel seçim olmadığını belirten Hamzaçebi “Sevgili kardeşlerim, 23 Haziran salt Beykoz’da, İstanbul’un diğer ilçelerinde bayram havası oluşturmadı. Yurdun dört bir yanında kutlamalara sebebiyet verdi. Sevgili Beykozlular, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sadece İstanbul’u ilgilendiren bir seçim değildir. Bu dönüşümün işaretidir. 31 Mart’ta demokrasinin çocuklarına saygı göstermediler. Zannedildi ki biz bu seçimi tekrar edersek milleti etkileriz ve İmamoğlu’ndan bu desteği çeker geri alırız.” şeklinde konuşan Hamzaçebi, demokrasi de en büyük güç unsurunun halk olduğunu eşkâl eden değerlendirmelerine devam ederek “Demokrasilerde en büyük güç millettir. Millet olmadan kimse bir şey yapamaz. Halk, demokrasiye tuzak kuranlara bugün 23 Haziran’da bir demokrasi dersi verdi. Her şey çok güzel olacak demiştik. Yanılmadık. Bu akşamdan itibaren Türkiye’de her şey çok güzel olacak. Elbette ki bu başarı tesadüfi bir başarı değildir. İktidar yorgunluğuna dayalı bir başarı değildir. Birilerinin bu başarıyı iktidar yorgunluğuna bağlaması bu halk hareketini küçümser.” dedi. CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi; konuşmasına, Ekrem İmamoğlu’nun sadece Millet İttifakı’ndan destek almadığını ayriyeten HDP, Saadet, AKP ve MHP seçmenlerinden de destek aldığını ifade edip, seçim süreci boyunca yılmadan, yorulmadan, pes etmeden çalışan partili arkadaşlarına ve İmamoğlu’na vermiş olduğu desteklerinden ötürü bütün İstanbullulara teşekkürlerini ve saygılarını sundu.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin konuşmasının hemen ardından, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen kutlamalar geç saatlere kadar devam etti. Onlarca havai fişek atıldı, türküler ve marşlar okundu.

Haber: Ramazan Dengiz

Editör: TE Bilisim