Beykoz Belediyesi Meclisi Mayıs ayının ilk birleşimi için Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında bir araya geldi. Açılış, yoklama ve 15 Nisan 2019 tarihli tutanağın oylanmasının ardından gündem dışı söz alan meclis üyelerine söz hakkı verildi.

Başkan Murat Aydın meclis toplantısında Ramazan ayının tüm Beykozlulara ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
CHP Grubu meclis üyelerinden söz hakkı alan Temel Karadeniz, Cemal Sataloğlu,  Gülsüm Arıkan ve Süha Pekkip, Ramazan’ın hayırlı olmasını dileyerek, 6 Mayıs 1972’de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam nedeniyle ölümünün 47. yıldönümünde andıklarını, madde bağımlılığından gençleri kurtarmak için politikalar üretilmesi gerektiğini belirterek 1 Mayıs Emek ve İşçi bayramını kutladılar.

AK Parti Grubu’ndan söz alan meclis üyesi Adem Sefer de grup adına yaptığı konuşmasında Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini diledi. Ardından CHP Grubu adına meclis üyesi Temel Karadeniz, başkanlık makamına sunduğu “Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu” teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

CHP’li Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, "Geçmiş  dönemlerde    sık sık tartışma konuları içinde yer alan  sokak iftarları ihalelerinin,   bu yıl tam aksine  gerekli özen ve titizlik içinde yapılacağını ve  kamu kaynaklarının korunması noktasında gerekli hassasiyetin gösterileceğini umuyorum…

Sayın başkan geçen ay meclis görüşmelerinde beykoz belediyesinde  başkanlık sistemi getireceğinizi , başkan yardımcılarını dışarıdan  atayacağınızı söylemiştiniz…   bahsetmiş olduğunuz  başkanlık sisteminin beykoz’da   son bulduğunu görüyorum …bu vesile ile yeni başkan yardımcımıza   görevinde başarılar diliyorum….

Bir başka konu ise ..
Beytaş aş. İstanbul ticaret odası kayıtlarına göre   04/03/2019 tarihinde beytaş beykoz belediyesi halk paz. işletme ve tic. a.ş. beykoz katı atık toplama ayırma şubesi açılmış…

Bu şirketin faaliyeti ile ilgili  ve temizlik ihalesini alan şirketten ihale konusu iş ile ilgili bundan sonraki süreçte  hizmet alma noktasında  nasıl yararlanılacağı konusunda  bilgi alabilirmiyiz..  

Göreve geldiğiniz 01 nisan 2019 tarihi  itibariyle ve  beykoz belediyesi’nin ve beytaş aş’nin mali tablolarının tamamının kamuoyuyla paylaşılması  konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini  kısacası   belediyeyi ve beytaşı  nasıl bir  bilanço ile devraldınız  .. takdir edersinizki  başlangıç noktası  beykozlu tarafından bilinmeliki  değerlendirmeler sağlıklı yapılabilsin…" şeklinde konuştu. 

Ardından görüşülerek oy birliğiyle komisyonlara yollanan teklifler ise şu şekilde oldu:

1-Beykoz Belediyesi’nde Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmesi ve yetkili sendikayla görüşmelerin yapılarak yeni toplu sözleşme imzalanabilmesi hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.  

2-Başkanlık bünyesinde görev yapan işçi personele ilişkin işçi sendikaları ile yapılacak toplu iş sözleşmesi ile ilgili Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN)’e üye olunması hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

3-Kadro İptal ve İhdas işlemi hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na teklif edildi.

4-Marmara Belediyeler Birliği Meclisine 1 Yedek Üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi için isim olarak AK Parti’den Furkan Çeliker önerilerek, oy birliğiyle kabul edildi.

5-Belediye Başkan Yardımcısına maaş tespiti hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

6-2018 Yılı Kesin Hesabı hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi, Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

7-Kavacık Mahallesi Onarımlı Sokağının adının Şehit Hasan KAYA Sokağı olarak isimlendirilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi, İmar ve Basın Yayın Komisyonu’na havale edildi.

8-İlçemiz sınırlarında ihtiyacı olan Mahalli İdareler ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bakım ve onarımlarının Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün 06070702 Hizmet Tesisleri Bütçe Kodundan yapılması hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi, Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

9-Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

10-Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün kurulması hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

11- Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Teftiş Kurulu Müdürlüğünün teklifi Hukuk Komisyonuna,

12-Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

13-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Sağlık İşleri Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

14-Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi Hukuk Komisyonu’na,

15-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Destek Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

16-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

17-Aktarma işlemi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi, Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na,

18-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Gündemde olmayan müdürlük teklifleri ise gündeme alınarak oy birliğiyle kabul edildi.

Teklifler:

1-Personel Görevlendirme İşlemleri hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi, bilgi amaçlı okundu.

2-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Özel Kalem Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komisyonu’na,

3-Beykoz Belediye Meclisinin 08.03.2019 tarih ve 2019/22 sayılı Meclis Kararının tashihi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Bütçe Komisyonu’na,

4-Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Temizlik İşleri Müdürlüğünün teklifi, Hukuk Komsiyonu’na havale edildi.

MHP meclis üyeleri Bülent Gökdağ ve Kadir Çakıroğlu’nun  “Beykoz İlçesi Soğuksu’da evi bulunan Şehit Yasin Yılmaz’ın oturduğu sokağa adının verilmesi” hakkındaki gündem dışı verdikleri yazılı önerge, Başkanlık makamına havale edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 8 Mayıs Çarşamba saat 10.00’da meclis binasında gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim