Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açılış ve yoklamanın ardından öncelikle 08 Mayıs 2019 tarihli tutanak oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Gülay Demirel, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak Riva Deresi’ne yönelik çalışmalarla ilgili bilgi istedi.

Başkan Murat Aydın: “Beykoz Belediyesi olarak, Riva Deresi Önceliğimiz”

Başkan Murat Aydın: “Geçen hafta siyasi ve bürokratlarla, Teknoloji ve Sanayi Bakanımızla Riva’yı inceledik. Diğer tesislerden atık suların geldiğini gördük. İSKİ’nin atık suyla ilgili projelerini bitirmesi gerekiyor. Beykoz Belediyesi olarak, Riva Deresi Önceliğimiz. Çevre Şehircilik ve Tarım Orman Bakanlığı’mız bize destek veriyor. Öncülüğünü İSKİ yapıyor. Bürokrasinin daha çok dikkatini çekecek eylem planları yapmalıyız. Riva’yı gündemimizden çıkarmayalım. Beykoz Belediyesi olarak, Riva dere ıslahıyla ilgili Tarım Orman Bakanlığımızla sürdürdüğümüz çalışmalarla finale yaklaştık.” dedi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan Müjde: Beykoz’a 10 bin konut

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Beykoz’u ve çevresini incelediğini belirten Başkan Murat Aydın: “Beykoz’un mülkiyet problemi neredeyse çözülmüştür. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın tüm ekibi Beykoz’daydı. Sağlıksız konutların sağlıklı konutlara dönüştürüleceğinin müjdesini veren Bakanlığımız, 4-5 yıl içinde Beykoz’da 10 bin konut yapılacağını söyledi. Beykoz’da geçmiş dönem mülkiyet probleminin çözülmüş olması, anayasa değişikliği ve imarla ilgili gelişmelere de yola açtı. Bakanlığımızla birlikte bu konuda da çok hızla ilerliyoruz. İmar, Beykoz’un olmazsa olmazıdır. Kısa sürede yeni planlara meclisimizle hep birlikte imza atmamız lazım. Kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Önceliklerimizin başında Beykoz’un doğallığının bozulmaması ve sosyalliğinin, demografik yapısının değişmemesi lazım. Başka Beykoz ve Boğaz yok. Buranın mutlaka korunması gerekiyor. Bununla ilgili olarak İmar Barış Yasası ortaya çıktı. Buradaki konutları daha yaşanılabilir hale getirilmeli.” Diye konuştu.

Başkan Murat Aydın: “Beykoz’da yatırım yapmak isteyen herkese destek olacağız”

İlçenin gelişmesi için her türlü projeye katkı sunacaklarını bir kez de belediye meclisinden duyuran Başkan Murat Aydın, “Üniversite, okul, hastahane, kısacası eğitim, spor, sağlık alanında Beykoz’da yatırım yapmak isteyen kim varsa gelsin, belediye olarak destek vereceğiz. Futbol ve spor sahaları konusunda spora destek verilen ilçelerin başında Beykoz geliyor. Diğer spor dallarını da yücelteceğiz. Beykoz’un kalkınması için yaşamın her alanına destek olacağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti Grubu Meclis üyesi Engin Yıldız ise 2014- 2019 yılları arasında spor yatırımları kapsamındaki yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından meclisteki gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Editör: TE Bilisim