Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve yönetimi, Kavacık Mahalle Sakinleriyle bir araya geldi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Kavacık Mahalle Muhtarı Yasemin Şahin, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Meclisi toplantılarını geleneksel olarak yapan Beykoz Belediyesi, Başkan Aydın ile birlikte ilk halk meclis toplantısını Kavacık Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını Kavacık Mahalle Muhtarı Yasemin Şahin yaptı. Şahin, “sorunlarımızı konuşabildiğimiz, önerilerimizi sunabileceğimiz bir ortam yarattığı için kendisine teşekkür ederim. Sorunlarımızı yakından çözebilmek için program organize edildi. Dörtyol trafiğinin tıkandığı, sağlık ocaklarının uzak noktalarda olması bizim ön büyük sorunlarımızdan. Sokak hayvanları dan insanlarımız müzdarip, insanlar yürüyemiyor. MOBESE kameralarının çoğaltılması, uyuşturucu Kavacık Bölgesinde kol geziyor”dedi.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, “Henüz 6 ay olmasına rağmen yapacağı çalışmalar ve yaptığı çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirecek. Sizler huzurunda anlatacak ve bizlerde sizler sayesinde bilgileneceğiz.halk meclisleri Ak Parti tarafından yapılan bir programdır” dedi.

Başkan Murat Aydın: “İmar Barışı Beykoz İçin Büyük Bir İmkân”   

Halk Meclisi’nde imarla ilgili sorulara cevap veren Başkan Murat Aydın: “Beykoz’un imarı üzerine çalışıyoruz. İmar Barışı’na bağlı yeni bir yasal düzenleme yapılıyor. İmar Barışı Yasası’yla ilçemizde Kavacık’ın bir kısmını da ilgilendiren sağlıklaştırma projesi yürüteceğiz. İlçemizdeki 48 bin binadan 33 bini barış yasası için başvuruda bulundu. İmar Barışına müracaat edenlerle ilgili belediye, bazı yerlerde bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı projeye uygun olan binalara güçlendirme ruhsatı verecek. Vatandaş binasını yıkıp yeniden yapacak. Barış yasası ve ona bağlı adımlar ilçe sakinlerinin binalarını güçlendirmesi ve yaşam kalitesini artırmasıyla ilgili çok büyük bir imkân. Üzerinde çalıştığımız imar planları çıkınca da ilçe sakinlerimiz binalarının ve arsalarının akıbeti hakkında bilgi sahibi olacak.” dedi. 

Başkan Murat Aydın: “Kavacık Trafiği İçin İBB’den Yetki İstedik” 

Kavacık ve Rüzgarlıbahçe’deki caddelerin tek ve çift yön düzenlemesiyle ilgili çalışmaya aylar öncesinden başladıklarını müjdeleyen Başkan Murat Aydın, trafik düzenlemesiyle ilgili yetkiyi İBB’den istediklerini olumlu yanıt gelmesi halinde ilçede ulaşımın daha konforlu hale geleceğini söyledi. 

Başkan Murat Aydın mahalle sakinlerinin sağlıkla ilgili talepleri üzerine, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü Kavacık’a taşıdıklarını, vatandaşların buradan ücretsiz muayene, diş tedavisi, psikolojik danışma, ambulans ve evde sağlık hizmeti alabildiklerini, sağlık ocağının da uygun bir zamanda taşınacağını ifade etti.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ilçe sakinleriyle bir araya geldiği Halk Meclisi düzenli aralıklarla tüm mahallelerde toplanacak.

Editör: TE Bilisim