Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün basın açıklaması yaptı. 

Düzgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 

Konut hakkı ve mülkiyet hakkı tıpkı ,Yaşam hakkı gibi anayasal bir haktır. Belediyeler özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama yaparak ,vatandaşın konut ihtiyacını karşılayıcı hizmeti vermekle yükümlüdür. Yıllardır ilçemizde imar planı hazırlama yükümlülüğünü yerine getiremeyen ,AKP’li belediyedir.

Beykoz göç veriyor! Beykozlu gençlerimiz yaşamlarını beykoz dışında sürdürmek zorunda kalıyor.

Değerli Beykozlu hemşerilerim ,17 yıldır Akp’de olan belediyemizde, tüm dayatmalarımıza ve sunduğumuz çözüm önerilerimize karşın, İmar Planı konusunda bir adım atamayan Akp’li yönetimin şimdiki belediye başkanı Murat Aydın, meclis toplantısında milletin aklıyla dalga geçer gibi;

‘’Ben Murat Aydın olarak diyorum ki 
Planı muhalefet yapsın,
CHP’li arkadaşlar buyurun siz yapın,
Biz de her türlü desteği verelim, 
Toplantıları da gerekirse canlı yayınlayalım,
Buradan ne çıkarsa arkasında duralım,

 Ancak böyle yaparsak sonuç alırız. ‘’ sözleriyle yükümlülüklerini yerine getiremediklerini açıkça ifade etmiştir.
Halbuki Murat Aydın'ın İmar Planları konusunda çok becerikli olduğunu bütün İstanbul biliyor.

Biz de Başkanın Zeytinburnu'ndaki imar becerilerini takdir ediyoruz. Ne de olsa İstanbul’un siluetini bozan biz değiliz. 16x9 binalarını kim dikti? Tabiki Murat Aydın.

 Cumhurbaşkanını bile sinirlendiren 3 bina önceki dönem Zeytinburnu şimdi Beykoz belediye başkanı olan Murat Aydın’ın eseri.

Daha değişik bir ifadeyle 15 (2004-2005 ten beri ) yıldır hiçbir şey yapamadıklarını kabul etmenin yanında, CHP nin konu hakkındaki hassasiyetini bilmiyormuş gibi davranıyor. Sayın başkan meclis konuşmalarını ve çözüm önerilerini dinlemiyor mu? Biz her zaman olduğu gibi şimdi bir kez daha buradan diyoruz ki...
Yapamıyorsanız bırakın biz yaparız.

Sizlerin yapamadığını, planların eksik olduğunu, üzerindeki yerleşimleri yok saydığını zamanında Kadir Topbaş bile anladı. Yaptık diye öve öve bitiremediğiniz İmar Planlarını 2 kez size (müdürlüğüne) Beykoz’a iade etti. İtirazları nereye nasıl yapacaklarını bile bilmeden hazırladıkları planların sürekli mahkemelerce iptal edildiğini ve Beykoz’a 15 yıl kaybettirdiklerini tüm beykozluların bilmesini isterim. Üçüncüsünde ise hepimizin bildiği gibi plan bölgesi 3 parçaya bölündü.

Belediye Başkanı muhalefet destek versin yapalım planları diyor! Cumhuriyet Halk Partisi her zaman vatandaşın yanındadır hakkın yanındadır bizler imar hususunda her zaman destek verdik. 

DOĞALSİT I.ETAP İMAR PLANLARININ 2018 OCAK AYINDAKİ İPTAL KARARINDAN SONRA;
DOĞALSİT I.ETAP PLAN BÖLGESİNİN HATIRLI MÜTEAHHİTLERİNİN BÖLGESİ OLAN KARLITEPE (GÜMÜŞSUYU İNCİRKÖY) IMAR PLANLARI ; BİZLERE SORMADAN, KİMSEYE SORMADAN YAPTIĞINIZ PLANLAR ; 

2018 Haziran ayında meclisten bizlerin desteğiyle oy birliğiyle geçti. Plan plan diyorsunuz nerde bu imar planları? Neden hala askıya çıkartılmadı?

Derdinizin imar planı olmadığı uygulama İmar Planları olan bölgelerde apaçık belli;
G.G.E alanı 1. Etapta uygulama imarı var ama 3 yılda verilmiş ruhsat sayısı sadece 1.

 Başkan Beykoz’un geçmişine vakıf olmadığından bilmiyor, kendisine Beykoz’un geçmiş dönemini incelemesini öneriyorum ki aynı hataları tekrarlamasın. Zira kendisi Zeytinburnunun hafızasına hakim. Hatta İBB meclisinde de birkaç gün önce bildiği Zeytinburnu’ nu anlattı. Zeytinburnunu nasıl taş yığını haline getirdiğini herkes biliyor.

Tekrar ediyorum biz Beykoz’umuza planları yaparız. Hem de rant için değil Beykoz halkı için hemşerilerimiz için imar planlarını yaparız. O yüzden sizleri şimdiden uyarmak gerekir bizler kapalı kapılar ardında müteahhitlere değil vatandaşlarımızla omuz omuza yaparız.
İnsan, toplum ve çevre ilişkilerinde kişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmak, yatırımların yer seçimlerini ve çevrenin koruma, kullanma dengesini en akılcı şekilde şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olarak belirlemek, Beykoz halkının refahı için imar planlarını hazırlamak için halkımızla katılım
toplantıları düzenleyerek yaparız.

BİZLER, ÖZEL AMAÇLI AYRICALIKLI BİR KESİM OLARAK LALE DEVRİNİ YAŞAYANLAR İÇİN DEĞİL, BEYKOZLU BEYKOZ’ DA KALSIN DİYE PLAN YAPARIZ.
BEYKOZLU GÖÇ VERMESİN DİYE YAPARIZ.

İmar planlamasını bizler rant için değil vatandaşın anayasal hakkı olan konut hakkını, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını sağlamak için hukuka uygun hazırlarız. Hangi müteahhitte nereyi verebiliriz derdiyle değil; Sosyal demokrat anlayışla nüfus, geçim kaynağı, ulaşım,
barınma gibi toplumsal ve ekonomik özelliklerinin, bu yerleri çevreleyen tüm şartlarla birlikte değerlendirerek

VATANDAŞLARIMIZLA MUHTARLARIMIZLA DERNEKLERİMİZLE BİRLİKTE ORTAK AKILLA YAPARIZ.

Ayrıca Belediye Başkanı geçen hafta İBB’de sanırım çok sinirlenmiş ağzından ne çıktığına da dikkat etmemiş görünüyor.

“1999 senesinde iller bankasından para almak için para verdim beni zorla konuşturmayın” demiş.

 Evet doğruyu ikrar etmiş para almak vermek konusundaki uzmanlıklarına hiçbir diyeceğim yok kimse de ellerine su dökemez.

Artık size oy verenler de bıktı usandı kimsenin yüzüne söyleyecek bir kelimeniz kalmadı; 

 Bügüne kadar Beykoz için hiç bir şey yapmayan AKP’li belediye yönetimlerinin bundan sonra da bir şey yapamayacağı aşikardır.

 CHP İlçe Örgütü olarak tüm Beykozluların bilmesini isteriz ki yıllardır yapamadıkları ,

Beykozumuzu layık olduğu çağdaş ,medeni,Beykozluların ve çocuklarının mutlu yaşayacağı bir kent haline getireceğiz.
                                            

Editör: TE Bilisim