Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Kavacık'ta bulunan ilçe binasında adaylık açıklaması yaptı. 12 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan 37. Olağan Kongresi'nde Mahir Taştan, Gülten Demirbaş ve Uğur Çelebi'nin ardından mevcut ilçe Başkanı Aydın Düzgün'de ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen adaylık açıklamasına, CHP Beykoz İlçe Başkan Adayları Mahir Taştan, Gülten Demirbaş, Uğur Çelebi, Beykoz Belediye eski Başkanı Şevket Arıkan, eski İlçe Başkanı İsmet Konca ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan adaylık açıklaması Aydın Düzgün'ün konuşması ile devam etti.

Düzgün yaptığı basın açıklamasında, herkesin CHP çatısına çok kıymetli katkıları olduğuna vurgu yaparak, kendisiyle beraber yol yürüyen insanların toplumun refahı ve selameti için çok kıymetli yol arkadaşları olduğunu söyledi.

Düzgün, “Bu yolu hep birlikte, zor şartlarda yürüdük. Ülkemizin siyaset koşullarını biliyorsunuz. Bu koşullara rağmen elde ettiğimiz başarılar sizlerin emek ve üstün gayretleriyle sağlanmıştır. Kimse bu yolda yalnız yürüdüğünü düşünmesin. Bu başarıyı tek başıma üzerime almam. Partimizin her seviyesindeki üyenin görevlinin, yöneticilerin ve üyelerin emeği sayesinde bizi bu noktaya getirmiştir.

Partimizin siyasi anlayışı gereği her zaman çok sesli, özgürlükçü ve demokratik ilkeler beninsenmiştir. Elbette her birimizde küçük farklılıklar vardır ve olmalıdır. Bu da demokrasinin vazgeçilmez kuralıdır. Ama şunu unutmayınız ki, bizim farklılıklarımız aynı yolda yürüdüğümüz sürece bizi bölmez, birleştirir ve daha değerli bir örgüt yapar. Farklılıklarımızı kavga ile çözme zamanı değildir. Bu ne bize yakışır ne de partimizin yönetim anlayışına yakışır. Hırçın rekabet bizi geri götürür ve kaybeden partimiz olur. Ben ve arkadaşlarım başından itibaren "gelin, el ele birlikte kazanalım" 23 Haziran seçimlerinde bunu hep birlikte yaptık ve hiç elde edemediğimiz 30 sene sonunda gelen başarıyı kimse yok sayamaz. 

Bu başarıyı mevcut yönetici arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Bu başarı ile ne kadar onur ve gurur duysanız azdır. Mevcut başarının üzerine katkı sağlayacak arkadaşımıza ihtiyaç vardır. 

Aydın Düzgün neden aday?

Sevenimin çok olduğunu biliyorum, sevilmek güzel bir şey, sevmeyenlerim de var. Bunu da biliyorum. Beni sevmeyenlerin birçoğunu ben seviyorum. Sevmediğim bir kısım insan da var. Seçimler tıpkı savaş zamanlarına benzer, hem kahramanlar ortaya çıkar hem de menfaatçiler ortaya çıkar. Yetenetkli ve itikatı sağlam olanlar kahramanlıklarıyla var olurken, korkak ve beceriksiz olanlar yağma ve çıkar için alanlarda olur.Cesur olanlar inançları uğruna canlarını ortaya koyarken kötüler selden kütük kapmaya çalışır. Tarih boyunca siyaseti kötüler kazanıyor gibi gözüküyor. Bu tarz insanlarla hayatım boyunca hep mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim.

Şakacı ve yumuşak yüzlü olduğum kadar, ısrarcı ve asla pes etmediğimi herkes bilir. Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem Başkanımdan Beykozla ilgili ayrıcalıklı sözler aldım. Beykozumuza borçlu olduğumuz, Beykozumuza değer katacak yatırımların gerçekleşmesi için var gücümle uğraşacağımın sözünü buradan veriyorum.

Siyasette ilkeli ve dürüst insanların önünü açmak, siyasette gençlerin ve kadınların önünü açmak. Beykoz'a değer katmak, gençlerin istihdama katmak. Partimiz ile bir seçim daha kazanmak olduğu için Aydın Düzgün bu sebeğle yeniden aday" dedi.

Editör: TE Bilisim