R. Şahin Koktürk Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye Giresun Milletvekili Necati Tığlı, CHP İstanbul İl Yöneticileri, AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ile STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Mahalle delege seçimlerini Kasım ayı içerisinde tamamlayan Beykoz İlçe Örgütü’nde Pazar günü kongre heyecanı yaşadı. Şahin Köktürk Spor Kompleksi'ni tıka basa dolduran partililer, demokrasi şöleni yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanını seçmek için salona geldiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre de Divan Başkanı olarak Giresun Milletvekili Necati Tığlı seçildi. CHP Beykoz'un 37. Olağan Kongresinin açılış konuşmasını Aydın Düzgün yaptı.

Nihat Arıcan, Metin Çanak, Emre Mert Kılıç, İlyas Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Özyurt, Necati Tığlu, Dursun Çavuşoğlu, Cemal Sataloğlu dilek ve temennilerde birer konuşma yaptıktan sonra İlçe Başkan Adaylığını açıklayan Uğur Çelebi da kısa bir konuşma yaptı ve adaylık yarışından çekileceğini dile getirerek salonu terk etti.

CHP Beykoz İlçe Başkan Adayları Mahir Taştan, Gülten Demirbaş ve Aydın Düzgün delegelere hitap etti.

Düzgün: "Partimiz Beykoz’da 30 yıldır elde edemediği bir başarı kazandı"

"Yine çok önemli bir görev için bir araya geldik. Bugün sizler, bu partinin emektarları, Altı OK’un gönülden bağlı neferleri, CHP’nin geleceğine, CHP’nin başarısına bir kez daha imzanızı atacaksınız.

Geçtiğimiz dönem için tarafıma ve yönetici arkadaşlarıma gösterdiğiniz destek ile çok önemli yollar kat ettik sevgili dostlar. Hepimiz canla başla çalışarak sizlerin teveccühüne layık olmaya çalıştık ve gururla söyleyebilirim ki her yaptığımız işten alnımızın akı ile, başarıyla çıktık. Gerek sizlerin verdiği destek, gerek parti genel yönetiminin takdir ve teşvikleri ile partimizi Beykoz’da çok önemli bir noktaya taşıdık. Bu başarımızı da 23 Haziran seçimleri ile taçlandırdık sevgili arkadaşlarım. Partimiz Beykoz’da 30 yıldır elde edemediği bir başarı kazandı. 

Bu yolu elbette ki hep birlikte, çok zorlu şartlarda yürüdük. 

Ama ne mutlu ki bize ki partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yoldan yürüdük, onun ilkelerini korumaya and içtik!

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim sevgili dostlar, emsali görülmemiş baskıcı siyasi anlayışla mücadelemiz, artık her yeni seçimde meyvesini vermeye başlamıştır. 

CHP için artık iktidar rüzgarları esmektedir! Ülkede siyasi değişim kaçınılmazdır!

Toplum tercihini hak- hukuk- adaletten yana kullanmak istediğini belirtmiştir! Bize düşen bu görevi yerine getirmek, halkın ihtiyaçlarına sağ duyu ile cevap vermektir.

Gururla belirtmeliyim ki partimizin geneline hakim olan bu başarı yine her seviyedeki üyenin, gönüllünün, delege ve yöneticilerinin emeği sayesindedir. Bu vesile ile hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Ekonomik ve sosyal adalet için çalışırız

"Göreve geldiğimiz günden itibaren her gün ilçe halkının sorunlarını dinledik ve her birine çözüm ürettik.  Kronik bir sorun haline gelmiş tapu ve mülkiyet hakları, yanı sıra ülkede egemen olan işsizlik sorunları başlıca gündem maddelerimiz oldu. İnanın arkadaşlarım, pek çok genç ve işsiz arkadaşımız bizler sayesinde evine ekmek götürmeye başlamıştır. Bu hepimizin gururu olmalıdır. Bizler toplumun geneline yayılmış refah seviyesine inanır ve onun için çalışırız. Ekonomik ve sosyal adalet için çalışırız ve bu gayretimiz, görev yaptığımız 2 yıl boyunca binlerce hane halkının yüzünü güldürmüştür. İnancım tamdır ki, bu süreç, Sayın İmamoğlu ile kurduğumuz yakın mesai sayesinde daha da olumlu sonuçlar verecektir. 

Diğer taraftan yine bu 2 yıl içerisinde, mülkiyet hakları ile ilgili olarak komisyonlar kurduk ve konunun her aşamasını partimizin üst mercileri ile paylaşarak çözüm yolunda önemli gelişmeler kat ettik. Bu talana kayıtsız kalamazdık ve yaptığımız çalışmalarla toplumun her kesiminin ilgi ve dikkatini çekmeyi başardık. Bunlar tabi uzun hukuki süreçler gerektirir ancak CHP olarak, gerek ilçe başkanlığı olarak biz, gerek parti üst yönetimi, mülkiyet haklarında adalet arayan ilçe halkının her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz." ifadeleri kullandı.

Biz bu yolu İl Başkanım Sayın Canan Kaftancıoğlu ve Sayın İmamoğlu ile yürümeye başladık. 

 Ve Birlikte yapacağımız daha çok şey var!’

1. Gençlerimiz için iş imkanları yaratılacak

2. Çalışan anneler için Kreşler açılacak

3. Ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayabilmeleri için bedelsiz kurs imkanları, mahalle bazında satışa yönelik kermes ve etkinlikler düzenlenecek

4. Gençlerimiz için meslek edindirme kursları ve staj imkanları sağlanacak

5. Çocuklarımız ve gençlerimiz için spor sahaları ve spor kompleksleri kurulacak

6. İlçenin geneline hakim olan imar sorunlarının çözüme kavuşturulması için komisyonlar kuruldu. Bu komisyonların çalışmaları mahalle bazında etkinliştirilerek, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile süreç yönetimi ve takibi yapılacak

7. Beykozda tarımın teşvik edilmesi ile ilgili önemli bir yol katedilmiştir. Beykoz halkının bu sürece ortak edilmesi için gerekeni yapacağız.

Farklar bizi bölmez, birleştirir ve daha değerli kılar

"Ben ve arkadaşlarım bu inançla yola çıktık. Gelin diyoruz, elele, Beykozu birlikte kazanalım. Biz bunu 23 Haziran seçimlerinde yaptık. Hepimiz canla başla sokaklarda, birebir halkla elele vererek çalıştık ve daha önce hiç elde edemediğimiz bir başarıya imza attık. Bu süreç devam etmeli. Artık CHP’de iktidar rüzgarları esiyor sevgili dostlar. Ve bu başarı mevcut yönetimle elde edilmiş bir başarıdır. Hepiniz bu başarının paydaşısınız ve devamından sorumlusunuz.

Bu süreç değişiklikle yönetilecek bir süreç değildir sevgili dostlar!

Bilakis, mevcut başarının pekiştirilmesi sürecidir. Bunun üzerine katkı sağlayacak her arkadaşımıza ihtiyacımız vardır. 

Biz her zaman çok sesliliğe inandık. CHP’li olan herkes özgür iradesini ortaya koyarak yola çıkar. Ve yine diyorum ki; elbette her birimizde küçük farklılıklar vardır ve olmalıdır da. Bu, demokrasinin gereğidir. Bizim farklılıklarımız aynı yolda yürüdüğümüz sürece bizi zenginleştirir. Bu farklar bizi bölmez, birleştirir ve daha değerli kılar.

Ve bir kez daha yineliyorum; farklılıklarımızı kavga ile çözme zamanı değildir sevgili dostlar. Bu ne bize yakışır, ne de partimizin yönetim anlayışına sığar. Hele ki arkamıza aldığımız bu halk desteği varken, siyasi çözümlerin ibresi bizim lehimize dönmüşken bu süreci sekteye uğratma lüksümüz yok! 

Bizim inancımıza göre rekabet, nezaketle kardeştir, nezaketle anlam kazanır ve sonuç verir. Hırçın rekabet ancak bizi geri götürür ve günün sonunda kaybeden partimiz olur. Hepimiz birbirimize kulak vermeli, mevcut başarımızın devamı için birlikte çalışmayı, emek vermeyi öğrenmeliyiz.

Sizler, partimizin değerlerini en iyi şekilde temsil eden, bu değerlerin korunmasına öncülük eden, toplumun refahı ve selameti için çaba sarf eden çok kıymetli yol arkadaşlarımsınız. Eminim ki bugün partimiz için en doğru kararı vereceksiniz. 

Unutmayın ki sevgili dostlarım, zorlu siyasi süreçler aynı zamanda sağlam bir siyasi tecrübe gerektirir. 

Ve hepiniz biliyorsunuz ki, zaman vakit kaybetme zamanı değildir." şeklinde konuştu.

406 delege oy kullandı

Protokol konuşmalarının ardından saat 17.00’da başlayan oy verme işlemi saat 18.45’de sona erdi. 417 delegeden 406 oy kullandı. 406 delegenin 169'unu Mahir Taştan alırken, Gülten Demirbaş ise 48 oy aldı. Aydın Düzgün 186 oy alarak CHP Beykoz İlçe Başkanı oldu. Düzgün, CHP Beykoz tarihinde üst üste seçilen ilk ilçe başkanı olarak tarihe geçti.

İlçe Başkanlığı seçimini kazanan Aydın Düzgün'ün yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor;

Yönetim Kurulu Asil Liste

Aydın Düzgün (Başkan)

Salih Akbulut

Bilgin Asar

Hakan Büyük

İsmail Çorbacı

Kamil Doğru

Burak Erdal

Ramazan Gül

Erdal Kahraman

Hakan Kanpara

Mahmut Keskin

Sevgi Kılıç

Yusuf Öztürk

Işıl Minure Soyhan

Mehmet Şahin

Haşim Yıldız

Şerife Yükselen

Editör: TE Bilisim