Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni merkez binalarında ziyaret etti.


Ardahanlılar Derneği Başkanı İnan Aktürk'ün organize ettiği programa, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ardahanlılar Derneği Kurucu Başkanı Alattin Kılıç, Ardahanlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir, CHP Meclis üyeleri Aydın Düzgün, Cavit Gül ve vatandaşlar katılırken, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan'ın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'da olduğu öğrenildi.


Hamzaçebi'yi, Ardahanlılar kapıda karşıladıktan sonra dernek binasına geçildi.



Ardahanlılar Dernek Başkanı İnan Aktürk; "Beykoz'a ve Beykozluya en çok değer veren Milletvekili sizlersiniz"


"Kısa süre önce Beykoz'a dernek binamızı taşıdık. Derneğimiz de sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaktayız. Çarşamba günleri saz eğitimi, Cuma günleri ise koro eğitimleri yapılmakta. Kısa zaman içerisinde de ingilizce, tarih, matematik gibi eğitimler vererek, gençlerimizin gelişimi için çalışmalarda bulunacağız. Derneğimize ziyarete gelmenizden dolayı çok teşekkür ederiz. Beykoz için TBMM'de en çok önerge veren vekil sizlersiniz, bu yüzden dolayı Beykozlular için yeriniz ayrıdır. Beykozluya verdiğiniz değeri biliyoruz. Bizler de sizi seviyoruz. Derneğimize hoş geldiniz" dedi.


Aktürk'ün konuşmasından ardından, Kurucu Başkan Alaattin Kılıç ve Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaz'da birer konuşma yaparak; bu programı tertipleyen İnan Aktürk'e ve derneğe bu ziyareti gerçekleştiren CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye teşekkürlerini ilettiler.





Akif Hamzaçebi; 'Ben Ardahan'ı soğuk havasıyla değil, sıcak insanlarıyla biliyorum'

Hamzaçebi, “Ardahanlılar aklıma geldiğinde aklıma gelen tek şey, dostluk ve güven olmuştur. Kars Ardahan Iğdır bu coğrafya 42 yıl Rusların esareti altında kalmıştır. Cumhuriyet denildiğinde ayağa ilk kalkan il Ardahan olmuş ve esaretten sonunda ise ana vatanına kavuşmuştur. Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde sonsuza kadar barış içinde yaşamak istiyoruz, Ardahan bunu başarmış. Orada Ahıska Türkleri, Kürtler, Terekemeler ve Yerliler barış içerisinde yaşamışlar. Ardahan’ın bu kültürü en iyi bilen ilimizdir. Ben Ardahan'ı soğuk havasıyla değil, sıcak insanlarıyla biliyorum. Sırtını Ardahanlı'ya yasla, önüne Güvenilir Bahis Siteleri bak yürü. Ben buraya geldiğim için bunları söylemiyorum, tanıdığım yakın dostluklar kurduğum insanlar olduğu için söylüyorum.



2B sorununu hep birlikte çözeceğiz

İnan Başkan'ın dediği gibi, Beykozlu'ya 2B konusunda emeğimiz çoktur. Beykoz'un hala çözülmemiş tapu ve orman alanlarında sorunları vardır. Hukuken orman, fiilen orman değil. 2B tapu alıyor, orman alamıyor. Bu sorunları çözebilmek için siyasi hayatımızın en önemli mücadelesini birlikte verdik. Arkanızda halk varsa her türlü mücadele yapılır. Bu sorunları hep birlikte çözeceğiz inşallah.

Beykozlu iki odalı ev yapamıyor, vatandaş gökdelen dikiyor

Kavacık'tan bakınca gökdelenleri görmemek imkansız ve hatta İstanbul'a ihanet ettiklerini kendileri itiraf ediyorlar. Bundan da şikayet ediyorlar ama yapmaya da devam ediyorlar. Sizlere gelince de çocuğunuza iki göz oda yapayım diyorsunuz ama size izin vermiyorlar. Eğer benim vatandaşıma iki odalı ev yapmaya izin vermiyorsan, bunlara da gökdelen yapmaya izin vermeyeceksin.



İstanbul'a 10 milyon turist geliyor. Beykoz turizm ve eğitim merkezi olacak

Avrupa başkentlerine 30 milyon turist gelirken, İstanbul'a 10 milyon turist gelmektedir. Daha güzel, yaşanabilir bir İstanbul için, Beykoz'dan yola çıktık. Amacımız sizlere layık bir şehir kurmak. Beykoz'un da tarihi ve doğasıyla İstanbul'un turizm merkezi olabilecek nadir ilçelerinden birisi. Bu yüzden dolayı Beykoz, turizm ve eğitim merkezi olacak. Söz verdiğimiz her şeyi yaptığımızı iyi biliyorsunuz. Sizlere de söz veriyorum Beykoz'u ve İstanbul'u daha yaşanabilir hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Program, Akif Hamzaçebi'nin vatandaşların sorularını cevaplaması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

        

Editör: TE Bilisim